- ارسال شده در ۱۴۰۰ آبان ۲۰ ساعت ۱۰:۱۱
- توسط کارشناس
- ۰ نظر
- در بازار سرمایه » بورس
عرضه اولیه چیست؟
عرضه اولیه به اولین روز عرضه سهام یک شرکت در بازار بورس اشاره می کند که در آن درصد مشخصی از کل سهام شرکت برای نخستین بار در بازار بورس عرضه می شود.تجربه نشان داده که بیش از 90 درصد از عرضه های اولیه ای که در بورس انجام می شود سودآور هستند.عرضه اولیه یک شرکت در بورس به این معنی نیست که آن شرکت تازه کار خودش را شروع کرده است.بلکه این معنی است که به تازگی اجازه خرید و فروش سهام آن در بورس صادر شده است.عرضه اولیه سهام شرکتها یکی از گزینههای بسیار جذاب برای سرمایه گذاران، به ویژه افراد تازه وارد در بورس به شمار میرود. چون سهامهایی که در این عرضه به فروش میرسند در بیشتر مواقع سودآور هستند و به همین دلیل، طرفداران زیادی دارند.
عرضه اولیه چیست؟
عرضه اولیه سهام Initial Public Offering یا به اختصار IPO یعنی اینکه یک شرکت برای اولین بار سهام خود را در بورس (یا فرابورس) عرضه میکند. شرکتهای زیادی در بازار بورس وجود دارند و هر کدام روزی وارد این بازار شدهاند و به اصطلاح عرضه اولیه شدهاند. معمولاً ۵ تا ۱۰ درصد از کل سهام شرکت در عرضه اولیه ارائه میشود و به هر نفر تعدادی سهم از آن میرسد. البته این مقدار ممکن است تغییر کند. شرکتهایی که شرایط بهتری از نظر برآورده کردن الزامات قانونی دارند، معمولاً در بورس پذیرفته میشوند، در غیر این صورت، در فرابورس فعالیت خواهند کرد.
مزایای عرضه اولیه برای شرکت ها چیست؟
هدف اصلی عرضه شرکتها در بورس، جذب سرمایه و تأمین مالی است. ورود شرکتها به بورس آنها را ملزم به شفافیت در امور مختلف و صورتهای مالی میکند. این امر خود سبب میشود اعتبار بیشتری کسب کنند و در مواردی مانند وام گرفتن کار راحتتری داشته باشند. علاوه بر این، حضور در بورس شرکت را در معرض عموم قرار داده و موجب نمایش چهرهای مثبت از آن خواهد شد که خود میتواند به استقبال هرچه بیشتر مشتریان و افزایش فروش و سود بیانجامد.
چرا عرضه اولیه برای سرمایه گذاران جذاب است؟
در سالهای اخیر، عرضه اولیهها با توجه به سودآوری خوبی که در کوتاهمدت داشتهاند، مورد استقبال سرمایهگذاران و به ویژه کسانی که تازه وارد بازار سرمایه شدهاند قرار گرفتهاند. دلیل اصلی استقبال سهامداران از عرضه اولیهها، پایینتر بودن قیمت سهم در زمان عرضه نسبت به ارزش ذاتی آن است. بنابراین، به دلیل تقاضای زیاد برای خرید سهام عرضه اولیه، معمولاً قیمت آن در زمان کوتاهی رشد خوبی خواهد داشت و افراد سود مناسبی از فروشش کسب خواهند کرد. عرضههای سالهای اخیر معمولاً سود مناسبی داشتهاند و به همین دلیل افرادی که تازه وارد بازار سرمایه شدهاند، بدون نیاز به تحلیلهای خاص به خرید سهام این عرضهها اقدام میکنند.
اطلاع از زمان و جزئیات عرضه اولیه ها
جزئیات اطلاعیه مربوط به عرضه اولیه ها حداکثر دو روز قبل از انجام عرضه اولیه باید توسط نهاد ناظر اطلاع رسانی شود.
تاریخ عرضه اولیه
تعداد کل سهام قابل عرضه
ساعت مجاز برای ثبت سفارش
سهمیه ی هر کد معاملاتی
بازه ی قیمت هر سهم
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
برچسب ها: استارت آپ ، بورس ، سرمایه گذاری ، سهام ، عرضه اولیه ، شتابدهنده ، فرابورس ، بازار سرمایه ، بازارهای مالی ، شتابدهنده دکتر کاربین ، مشاوره کسب و کار رشت ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، عرضه سهام