اخذ مجوز برای شرکت ها چگونه است؟
مراحلی که برای اخذ مجوز برای شرکت یا یک سازمان شکل میگیرد بسیار متفاوت است. بسیاری از صاحبان کسب و کار، به دلیل این که یک محصول و یا خدمتی را ارائه میدهند برای این کار شرکتی را ثبت میکنند. بنابراین نام کالای ارائه شده توسط سازمان مربوطه، همان نام سازمان میشود. برای ایجاد و ثبت کردن یک سازمان و شرکت حول محور یک محصول، سازمانهای مشابه بسیار زیادی نیز این فعالیت را انجام میدهند. این فعالیتهای مشابه میتوانند ضربه بسیار محکمی به کسب و کارهای دیگر داشته باشد. هر فعالیت و کسب و کاری، به شکل مشابه و زدن و ثبت شرکت، در یک جامعه بسیار زیاد است. بت کردن شرکت و به دست آوردن مجوز برای آن، به رسمیت شناختن سازمان و همین طور حفاظت از محصولات ارائه داده شده توسط سازمان مربوطه است.
مجوز چیست؟
برای مراحل ثبت شرکت، گاهی پیش می آید که قبل از ثبت، متقاضی میبایست از مرجع مربوطه مجوز اخذ نماید و آن زمانی است که نوع فعالیتی که آن شرکت می خواهد انجام دهد، به دلیل حساسیت بالا، در زمره موضوعاتی می باشد که نیاز به اخذ مجوز دارد،مجوز فعالیت به سندی اطلاق می گردد که بر اساس آن فعالیت اقتصادی هر شخص از طرف یکی از مراجع ذیصلاح تایید شده باشد .
اغلب ارگان ها و سازمان ها و موسسات دولتی و غیر دولتی (سازمان استاندارد،انجمن های صنفی و .....) جهت پذیرش عضویت، ارائه مجوز های فعالیت از مراجع ذیصلاح قانونی را الزام نمودند.
اخذ مجوز برای شرکت چگونه است؟
ابتدا برای تعریف کردن یک سازمان و یا شرکت، باید ابتدا کلمه آن را خرد کرد. شرکت از شراکت و شریک میآید. بنابراین در داخل یک شرکت، افراد بسیار زیادی فعالیت میکنند. افرادی که در آن فعالیت میکنند از دو الی بیشتر میباشند. تمامی افراد، فرایند کاری خود را به شکل اقتصادی انجام میدهند و سودی از شرکت ایجاد میشود. سود به دست آمده از سازمان، بین افراد تقسیم میشود. حتی هزینههای انجام شده برای سازمان، بر روی مقادیر به دست آمده کسر میشود. در نهایت سود کلی از انجام دادن فعالیتهای اقتصادی در سازمان شکل میگیرد و منجر به به دست آوردن سود میشود. امروزه، بسیاری از افراد، حتی برای فعالیت در یک مغازه، به دنبال شریک و تعداد افراد دیگری با خود میباشند. به شکل ناخودآگاه، برای یک مغازه نیز فرایندی مانند شرکت اتفاق افتاده است. این نوع از سازمان یافتگی، بدون این که افراد بتوانند از آن آگاهی داشته باشند اتفاق میافتد. اما، نکته قابل توجه برای انجام دادن چنین فعالیتهای شریکی، به رسمیت نشناخته شدن آنها است.
در واقع، شرکتها به دو دسته تقسیم بندی میشوند که شامل موارد زیر است:
سازمان تجاری
مدنی
چگونه برای یک شرکت مجوز تجاری بگیریم؟
برخی از شرکتها میباشند که پیرامون قانونهای تجاری، فعالیت خود را آغاز میکنند. هدف از شکل گیری این نوع از سازمانها، برای به دست آوردن سود و منفعت بیشتر است. این نوع از سازمانها، از تعداد افراد بیشماری تشکیل میشود. بنابراین سود به دست آمده در سازمان تجاری، بین افراد تشکیل دهنده آن، تقسیم میشود. البته تمامی فعالیتهایی که برای سازمان تجاری وجود دارد حول محور، کارهای تجاری و بازرگانی شکل میگیرد. البته شرکتهای تجاری در دسته بندی متفاوتی کار خود را آغاز میکنند. هفت شاخه و دسته بندی برای سازمان تجاری وجود دارد. البته دسته بندی ایجاد شده برای شرکت، تنها با نام و عنوان آن شناخته میشود. انواع شرکتهای ایجاد شده به شکل تجاری شامل موارد زیر هستند:
شرکت سهامی
سازمان با انجام دادن مسئولیت محدود
شرکت تضامنی
شرکت مختلط غیر سهامی
نسبی
تعاونی تولید و مصرف
چگونگی فعالیت برای شرکت مدنی
در این نوع شرکت، تعداد افراد زیادی به عنوان مالک قرار دارند. این افراد، برای فعالیت در شرکت، سهمی از درآمد خود را به آن اختصاص دادهاند. بنابراین سود اولیهای را برای شروع کار در سازمان را پرداخت کردهاند. البته سهمی که از فعالیت خود در سازمان شکل دادهاند به صورت نقدی و غیر نقدی است. حتی برای افراد حقیقی و حقوقی نیز شکل میگیرد. در هر صورت، هر فرد، میتواند به سادگی بر روی سرمایه خود مالکیت داشته باشد. تمامی امور کاری برای سازمان، تنها به شکل مشارکتی انجام میشود.
شرکت با مسئولیت اندک و اخذ مجوز برای آن
برخی از سازمانها با مسئولیت اندک، فعالیت خود را به شکل تجاری انجام میدهند. البته این نوع از سازمانها برای به ثبت رساندن خود به دو نفر شریک نیاز دارند. بسیاری از افراد که قصد ثبت شرکت به شکل بازرگانی را دارند از این نوع ثبت شرکت استفاده میکنند. انجام مسئولیتهای لازم برای هیئت مدیره در سازمان با ثبت محدود، نامحدود تلقی شده است. برای بسیاری از کشورهای اروپایی نیز ثبت شرکت به صورت محدود، برای انجام دادن امور بازرگانی استفاده میشود.
ثبت شرکت سهامی خاص چگونه است؟
از دیگر شرکتهای تجاری با نام سهامی خاص است. برای ثبت کردن این نوع شرکت، ابتدا باید تعداد اعضای آن از دو نفر به بالا باشند که در بیشتر موارد، تعداد افرادی که در این نوع سازمان شراکت دارند از سه نفر بیشتر است. حداقلترین سرمایهای که برای ثبت کردن این سازمان وجود دارد به میزان یک میلیون ریال است. البته از نظر قیمت، باید هزینهها را به نرخ روز محاسبه کرد. سازمان دانش بنیان، برای شرکتهایی که بتوان از آن، برای فروش فناوری و خدمات بهرهمند شد سود میبرند. برای ثبت کردن سازمان دانش بنیان، سهامی خاص، بسیار مناسبتر است. چیدمانی که برای سازمان دانش بنیان در نظر گرفته میشود از دو نفر به عنوان هیئت مدیره با مدرک کارشناسی ارشد به بالا میباشد. یا یکی از آنها عضو هیئت علمی باشد. شرکتهایی که فعالیت خود را در راستای دانش بنیان انجام میدهند؛ از پرداخت کردن مالیات معاف میباشند. سازمان دانش بنیان، برای پشتیبانی از فعالیتهای پژوهشی و همین طور تحقیقاتی و هدایت در جهت سودآوری بیشتر به کمک فناوریهای روز دنیا است. از جمله فعالیتهایی که بعد از ثبت شرکت باید آن را انجام داد معرفی کردن شرکت به سازمان امور مالیاتی است. بعد از انجام دادن و ثبت شرکت، باید آن را به سازمان مالیات معرفی نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
برچسب ها: اشتغال ، کارآفرین ، کسب و کار ، بیمه بیکاری ، رشت ، استخدام ، کاریابی کارآفرین ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، مشاوره کسب و کار در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، مشاوره رایگان ، اشتغال زایی ، اشتغال خانگی ، کار گیلان ، فرصت شغلی ، کاریابی رشت استان گیلان ، کاریابی ، کاریابی رشت ، پیشخوان اداره کار ، باشگاه کارآفرین ، رشت گیلان ، کار ، جویای کار ، استخدام رشت ، اخلاق حرفه ای ، کارفرما ، کارفرمایان ، تنظیم دادخواست ، دفاعیه ، پیشکار ، اخذ مجوز ، مجوز ، مشاوره اخذ مجوز