ویژگی های برند موفق چیست؟
در میان ریسک عدم اقبال برند مورد نظر از جانب بازار و مصرف کنندگان را نیز نباید نادیده گرفت. به نظر می رسد که اتخاذ چنین راهبردی که در اصطلاح به آن برندینگ گفته می شود، مزایایی برای صاحبان کسب و کار داشته باشد. در بیان کارکردهای ویژه برند برای محصول، اصطلاحاً گفته می شود که یک برند قوی از جانب مصرف کننده دارای ضمانت است به این معنی که برند محصول به نقطه ای رسیده که سهم قابل توجهی از بازار مصرف کننده محصول، متقاضی آن هستند و محصولات جایگزین را حتی با پیشنهاد قیمت پایین تر رد می کنند.
چه اصولی را باید برای برند شدن در نظر بگیریم؟
برای برند شدن در ابتدا باید در دید مشتری به ایجاد نفوذ پرداخت یعنی باید تصمیم افرادی که قصد خرید از محصول ما را ندارند، تغییر دهیم و مشتری را به خرید محصول خودمان ترغیب کنیم. حال رسیدن به این هدف نیازمند طی کردن مراحل زیر است:
نامی که برای برند یا محصول مان انتخاب می کنیم، باید نامی منحصر به فرد و به یاد ماندنی تر باشد مثلا می توان نام خانوادگی را روی محصول قرار داد البته انتخاب نام خانوادگی برای برند هم منوط به این است که نامی مناسب و درخور بیان باشد و اثر گذاری مطلوب روی مشتریان داشته باشد.
در انتخاب نام برند دقت کنید که بنیاد و ارتباط با مشتری حفظ شود، به طوری که نام برند، مشتری را از فضای تجاری ما دور نکند.
نامی برای برند انتخاب کنیم که همیشه در اذهان باقی بماند، قابلیت تلفظ برای همگان داشته باشد، از لحاظ صوت و معنی دلنشین باشد و اهداف ما در خصوص تولید و پخش محصول در واژه و نام برند مستتر باشد.
انتخاب نشان تجاری یا لوگو از اهمیتی همانند نام برند برخوردار است که بسیار مهم و قابل توجه است. لوگوی خوب معرف یک محصول خوب است. انتخاب یک لوگوی خوب به ما کمک می کند که به مشتری بگوییم ما چه کسی هستیم و قرار است چه محصولی را به مشتری ارائه و چه نیازهایی را از او برطرف کنیم.
لوگو باید شفاف باشد یعنی وقتی مشتری لوگوی محصول ما را می بیند، باید برایش نیت و پیام ما از تولید محصول قابل فهم باشد.
لوگو باید به نحوی طراحی شود که اگر قرار است در رسانه های همگانی برای معرفی و تبلیغ بیشتر درج کنیم، قابلیت ایجاد در اندازه ها و ابعاد مختلف را داشته باشد.
دیگر زمان این گذشته است که تولیدکنندگان محصولات خود را تولید کنند و هیچ توجهی به نظرات مصرف کنندگان و مخاطبان نداشته باشند. در عصر حاضر باید به برقراری روابط پایدار با مشتریان بیندیشید، نیازهای مشتریان را در حد توانایی و امکانات خود برآورده کنید، برای ایجاد ارتباطی موثر و دو سویه با مشتریان به ایجاد یک سایت اینترنتی یا کانال اقدام کنید و به راحتی از نظرات مصرف کنندگان از طریق این سایت یا کانال مطلع شوید.
صداقت را سرلوحه کارتان قرار دهید. در معرفی محصول و تبلیغات از اغراق بپرهیزید و به مشتری وعده هایی ندهید که خارج از توان تان است. اجازه دهید مشتری صداقت شما را ببیند و به شما اعتماد کند.
از توجه به رقیبان غافل نشویم، رقیبان کارمان را شناسایی کنیم و موقعیت آنها را بسنجیم.
گاهی لازم است برای برد و پیشرفت بیشتر با رقیبان از موضع قدرت و مقابله حذر کنیم و به همکاری با آنها بپردازیم و این مختص زمانی است که وضعیت موجود بازار به نفع ما نیست.
شناخت مشتریان هم بسیار حائز اهمیت است. هر گروه از مشتریان ممکن است شرایط، ویژگی ها و طرز تفکر خاصی داشته باشند که باید نحوه عرضه محصول مان برای هر یک از این گروه ها اختصاصی باشد.
بسته بندی محصول بسیار مهم است. بسته بندی با توجه به هریک از گروه های مصرف کننده و نیز زمان مناسبتی استفاده از محصول باید متغیر و متفاوت باشد.
مزیت های برندسازی چیست؟
اگر یک شرکت یا کارخانه برای نشان تجاری خود بتواند برندسازی انجام دهد و برند شرکت در ذهن مردم و مخاطبان ماندگار شود، مزیت های فراوانی خواهد داشت. مهم ترین آن این است که شرکت مشتریان وفادار خود را پیدا می کند و همین مشتریان برای شرکت نماد تبلیغات خواهند شد.مزیت های برندسازی شامل موارد زیر است:
تایید و افزایش اعتبار شرکت به طوری که داشتن یک نام تجاری که برند سازی شده، خود دلیل اعتبار برای شرکت است.
برند باعث تایید بیشتر توسط مشتریان خواهد شد و فروش بیشتر محصولات را در برخواهد داشت.
افزایش تعداد مشتریان وفادار.
یک برند قوی، پتانسیل بازگشت مشتریان ناراضی را خواهد داشت.
باعث ایجاد شناخت در بین مشتریان شده و ارتباط حتی عاطفی بین شرکت و محصولات با مشتریان برقرار خواهد شد.
پیام شرکت به خوبی در بین مخاطبان انتقال خواهد یافت.
ویژگی های یک برند موفق
با وجود فضای رقابتی که بین شرکت ها و صنعت های مختلف است، داشتن یک برند موفق و نمونه بیش از هر چیزی مورد توجه کارفرمایان است. هر شرکتی از استراتژی های خاص خود برای رسیدن به موفقیت استفاده می کند.کیفیت محصولات و خدمات برای داشتن یک برند خوب لازم است. برند نام یک محصول، خدمات، ایده و... را برای مصرف کنندگان تداعی می کند. برندی که بتواند نیاز مصرف کنندگان را برآورده کند یک برند موفق خواهد بود.ویژگی های کلی که مخصوص یک برند موفق است، شامل موارد زیر است:
شناخت مصرف کنندگان: یک برند خوب از مصرف کنندگان و بازار هدف شناخت کافی دارد و نحوه ارتباط با مصرف کنندگان و شناخت آنها را می داند. هر برندی یک سری مشتریان دائمی و همیشگی دارد، بنابراین حفظ و نگهداری این مشتریان هم از دیگر اهداف برندهای موفق است. تلاش برای شناخت مصرف کننده و برطرف کردن نیازهای آنها در تولید یک محصول خوب از ویژگی های یک برند موفق است.
منحصر به فرد بودن: داشتن یک برند یعنی ایجاد یک نام تجاری منحصر به فرد و متفاوت از دیگر برای منحصر به فرد بودن باید خدماتی را ارائه دهید که در عین جذابیت برای مصرف کننده دارای یک ویژگی خوب، متفاوت و جدید باشد.
انگیزه و اشتیاق: شاید بتوان بدون انگیزه و اشتیاق کافی یک برند را برای مدت کوتاهی ایجاد کرد اما گسترش و پیشرفت این برند بدون انگیزه کافی امکان پذیر نیست.آنچه باعث موفقیت روزافزون وی شده بود، انگیزه و علاقه ای بود که به برند و تجارت خود داشت.
ثبات و پایداری: پایداری در کیفیت، محصولات و خدماتی که ارائه می دهیم باعث می شود که مشتریان دائمی افزایش یابند. وقتی یک مشتری به شرکت یا برند شما مراجعه می کند تا محصولات مورد نظرش را خریداری کند، اگر کیفیت و مرغوبیت همیشگی را در کالای مورد نظر نبیند، قطعا برند دیگری را برای خرید انتخاب خواهد کرد بنابراین چون فضای رقابتی بین برندها وجود دارد، هر چقدر این کیفیت دائمی و همیشگی باشد، مشتریان بیشتری هم وجود خواهند داشت.
ایجاد فضای رقابتی: یک برند خوب باید دارای یک تیم کاری فعال باشد که ویژگی اصلی این سیستم ایجاد فضای رقابتی و بهبود خدمات یک برند نسبت به دیگر برندهاست. یک برند خوب هیچ گاه در انتظار رسیدن مشتریان نیست، بلکه خود به دنبال مشتریان رفته و از راه های مختلفی که در بازاریابی وجود دارد برای جذب مشتری تلاش می کند. یک برند خوب تلاش می کند چیزی بیش از آنچه را مشتریان انتظار دارند در اختیارشان قرار دهد.
شناخته شدن: شناخته شدن یک برند زمانی است که یک نام تجاری از راه های مختلفی برای شناساندن خود به مشتریان استفاده می کند. معمولا برندهای بزرگ شناخته شده هستند، چون این برندها به دلیل محبوبیت، قدمت و داشتن محصولات خوب تقریبا برای تمام مشتریان شناخته شده هستند. این برندها از تبلیغات فراوان استفاده می کنند حتی خیلی از آنها برندهای بین المللی هستند.
مدیریت صحیح:در پس هر برند موفقی یک مدیریت صحیح وجود دارد. یک برند موفق از ابتدا استراتژی ها و تکنیک های نوینی برای مدیریت سیستم کاری خود استفاده می کند. مدیریت خوب باید با ایجاد یک تیم کاری موفق بتواند به اهدافش رسیده و در راه کسب موفقیت قدم بردارد.
انجام چه اقداماتی جهت حفظ موفقیت و بهبود برندینگ موثر هستند؟
برای حفظ موفقیت در برندینگ باید نیازها و خواسته های مشتریان را با مقتضیات زمان به خوبی شناسایی و استراتژی برند و شرکت را در هر زمان متناسب با آن برنامه ریزی کرد.برندینگ با تجربیات و برداشت های قبلی مشتریان از بازار در ارتباط خواهد بود و در کنار جذب عده ای، مشخصا بخشی از مشتریان را دور خواهد کرد ولی برندینگ موفق باید جهت بازگشت مشتریان از دست رفته نیز تلاش کند. این کار تنها در سایه تحقیقات میدانی درست، بررسی عملکرد و رضایت مشتریان و تعیین استراتژی تبلیغاتی صحیح امکان پذیر است، در عمل، مدیریت برند پایه و اساس مناسبی را برای بازاریابی و ارتباطات ایجاد خواهد کرد که عدم توجه به آن ممکن است باعث عقب افتادن از رقبا شود.بازسازی و بهبود برندینگ، مرحله ای حساس و مهم در تاریخ هر تجارتی خواهد بود و کوچک ترین اشتباه ممکن است موجب از دست رفتن مشتریان کنونی شود، ولی در نقطه مقابل، برندینگ حرفه ای و مشاوره با متخصصان امر می تواند تجارت را متحول کرده و مشتریان را تا چندین برابر افزایش دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
- اصول و مراحل برندسازی برای استارتاپها
- مقایسه و بررسی دیجیتال مارکتینگ و برندینگ دیجیتال
- برندینگ و آشنایی با انواع آن
- چگونه یک برند موفق بسازیم؟
- اهمیت برندینگ در موفقیت کسب و کارها
- مراحل برندسازی چیست؟
- برندسازی شخصی چیست؟
- چگونه استراتژی برند را طراحی کنیم؟
- چگونه یک برند قوی خلق کنیم؟
- مدیریت برند چیست؟
- اهمیت برند در بازاریابی
- استراتژی برندینگ
- تفاوت برندسازی و مارکتینگ
- چگونه برند موفق بسازیم؟
- استراتژی برندینگ چیست؟
- برندسازی شخصی چه اهمیتی دارد؟
- چرا برندسازی و بازاریابی مهم ترین عوامل موفقیت کسب و کارها هستند؟
- مدیریت استراتژیک برند چیست؟
برچسب ها: کارآفرینی ، اشتغال ، کسب و کار ، برندسازی ، کسب و کار اینترنتی ، کسب و کار انلاین ، برندینگ دیجیتال ، کسب و کار نوپا ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، کسب و کار گیلان ، مشاوره کسب و کار در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، برند ، مدیریت برند ، کسب و کار موفق ، برندینگ ، استراتژی برندینگ ، برندسازی شخصی ، کسب و کار کوچک ، مشاوره رایگان ، اشتغال زایی ، اشتغال خانگی ، مدیریت استراتژیک برند