- ارسال شده در ۱۳۹۷ دی ۱۴ ساعت ۰۱:۴۲
- توسط کارشناس مرکز
- ۰ نظر
- در شتابدهنده » اشتغال و کارآفرینی
اشتغال پایدار با تکیه بر کسب و کارهای مزیت دار
راهبرد اصلی طرح تکاپو اتصال به بازارهای خارجی ، سفارش پذیری ، تولید تحت برند ، برند سازی محلی ، ملی و بین المللی ، و انتقال دانش فنی همراه با سفارش پذیری و صادرات محصول می باشد
حسین متقی طلب کارگزار رسمی طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار استان گیلان ( طرح تکاپو) همزمان با فرارسیدن بهار 96 با توجه به اهمیت موضوع تولید و اشتغال که به عنوان شعار سال از طرف رهبر انقلاب اسلامی نامگذاری شد بیان کرد: جدی ترین بحران جوامع امروزی در حوزه توسعه و اشتغال پایدار می باشد تا جایی که برای چندمین سال پیاپی این مهم از طرف رهبر معظم انقلاب تاکید شد و این نشان از عمق نگاه ویژه ایشان به مسائل و رصد فضای حاکم بر جامعه دارد .
کارگزار طرح تکاپوی استان گیلان افزود: در سال گذشته به همت وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و اداره کل کار استان ، طرح سراسری تکاپو با رویکرد اشتغال پایدار در فاز مطالعاتی و تحلیل دینامیک اشتغال استان را آغاز کردیم و در آخرین جلسه شورای عالی اشتغال استان در محل استانداری به تشریح کلیات و روند اجرایی این طرح پرداختیم .
متقی طلب با اشاره به اهمیت موضوع تولید و اشتغال در سال جدید بیان کرد: تولید و اشتغال پایدار محقق نخواهد شد مگر در سایه اقتصاد مقاومتی و شناسایی ظرفیت ها و توانمندی های بالقوه هر منطقه ؛ که این امر بصورت مفصل و جامع در طرح تکاپو دیده شده است.
رشد اقتصادی الزاما منجر به ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری نمی شود
حسین متقی طلب با اشاره به اینکه رشد اقتصادی الزاما منجر به ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری نمی شود عنوان کرد: عمده برنامه های دولت ها بر پایه رشد اقتصادی تبیین می شود که این امر تاکنون نتوانسته خواست جوانان و اقشار کم درآمد را در ایجاد اشتغال محقق کند لذا برای خروج از این فضا لازم است توسعه در کنار رشد اقتصادی مورد توجه قرار گیرد که نتیجه آن اشتغال پایدار خواهد بود.
کارگزار رسمی طرح تکاپو در استان گیلان در ادامه به تشریح اهداف طرح تکاپو در سال 96 پرداخت و اذعان داشت: طرح تکاپو مصوب شورای عالی اشتغال کشور و یکی از مهمترین برنامه های اصلی و محوری توسعه اشتغال در کشور می باشد . این طرح با نام طرح توسعه رسته های پر اشتغال منطقه ای ذیل قرارگاه اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از طرحهای توسعه اشتغال در ستاد اقتصاد مقاومتی در حال اجرا و پیگیری می باشد . طرح تکاپو توسط وزارت تعاون کارفاه اجتماعی ، ذیل معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال و با استفاده از تجارب بین المللی در حال اجرا می باشد .
متقی طلب هدف اصلی طرح تکاپو را توسعه اشتغال پایدار از طریق بهسازی دینامیک اشتغال در سطح مناطق و توسعه رسته های کسب وکاری منتخب و اولویت دار در سطح ملی و استانها عنوان کرد .
وی با اشاره به اینکه طرح تکاپو بر توسعه رسته کسب و کارهای موجود رسمی و غیر رسمی تکیه دارد گفت: ایجاد کسب و کارهای جدید از طریق توسعه کسب وکارهای موجود صورت خواهد گرفت ، تکیه اصلی بر کسب و کارهای خرد و کوچک و متوسط مبتنی بر مزیتهای منطقه ای و اقتصاد مقاومتی و رسته های کسب و کاری که بیشترین تاثیر بر اقتصاد و اشتغال در استان را دارا می باشند در اولویت توسعه در طرح تکاپو قرار دارند .
متقی طلب افزود: برای هر رسته دارای اولویت یک فرد متخصص و آموزش دیده به عنوان مدیر توسعه آن رسته انتخاب شده و اقدام به مطالعه و تدوین برنامه های عمل اجرایی برای توسعه رسته بصورت برنامه های عمل یک ساله می نماید .
وی افزود: منابع اجراء برنامه های عمل برای توسعه رسته ، از منابع طرح تکاپو ، منابع استانی ، هماهنگ کردن و همسو کردن منابع دستگاههای ذیربط و مشارکت دستگاههای اجرایی استان ، تسهیلات صندوق کارآفرینی و امید و برخی از بانکها ، و مشارکت بنگاههای بخش خصوصی فراهم می گردد . طرح تکاپو هم بر طرف عرضه نیروی کار (آموزش عالی ، فنی حرفه ای ، آموزش پرورش و نهادهای آموزشی .... ) از طریق ارتقاء مهارت و توانمندسازی نیروی کار متناسب با نیاز صنعت و کسب و کارها توجه و برنامه دارد و هم بر طرف تقاضای نیروی کار ( بنگاههای کسب و کار در رسته های مختلف تولیدی ، کشاورزی ، خدماتی ، توزیعی ، صنعتی )
حسین متقی طلب کارگزار رسمی طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار استان گیلان با اشاره به اینکه طرح تکاپو از طریق اعطاء تسهیلات ایجاد اشتغال نمی نماید اذعان داشت : طرح تکاپو با توانمند سازی و اتصال به بازار و ایجاد رونق در کسب و کارهای موجود و توانمند سازی بنگاهها و هماهنگی نهادی ، توسعه اشتغال را بصورت پایدار و ساختاری دنبال می نمایند . همچنین تقویت ساختاری نهادهای اجتماعی نظیر خیرین اشتغال و هدفمند ساختن کمک خیرین در حوزه اشتغال یکی از راهبردهای تکاپو می باشد .
وی در پایان راهبرد اصلی طرح تکاپو را اتصال به بازارهای خارجی ، سفارش پذیری ، تولید تحت برند ، برند سازی محلی ، ملی و بین المللی ، و انتقال دانش فنی همراه با سفارش پذیری و صادرات محصول ؛ دانست و عنوان کرد این مهم از طریق شناسایی ظرفیت خالی صنایع و کسب و کارها ، تنظیم و برقراری ارتباطات بین المللی و نهادسازی نظیر نهادهایی مثل مرکز توسعه تجارت خاص هر صنعت نظیر مرکز توسعه تجارت صنعت پوشاک , مرکز توسعه مهارت و اتصال به بازار صنعت کفش ، و نظایر این نهادها فراهم می گردد که امیدواریم در استان گیلان با توجه به مطالعات دینامیک اشتغال صورت گرفته و شناسایی رسته های اولویت دار منطبق بر واقعیت و مزیت های منطقه ای بتوانیم در ایجاد اشتغال پایدار با توانمندسازی اقشار مختلف و جامعه هدف به نتایج قابل قبولی دست یابیم .