- ارسال شده در ۱۳۹۷ دی ۲۰ ساعت ۲۲:۲۰
- توسط کارشناس مرکز
- ۰ نظر
- در شتابدهنده » اشتغال و کارآفرینی
كارآفرين كيست؟
کارآفرین کسی است که فرصتی را کشف و برای پیگیری و تحقق آن، سازمان مناسبی را ایجاد میکند. او با ايده خلاق خود با نگاه متفاوتي به دنياي پيرامونش مينگرد مشكلات را پلي براي پيروزي ميبيند بدون نوميدي در سختترين لحظات تلاش ميكند تا راه چارهاي بيابد پس از كشف فرصت طلايي فشار، مشكلات، تهديدها و سنگهاي پيش روي كسب و كارش را به روزنهاي تبديل ميكند جهت رهايي يافتن از دام آنها و اوسختيهاي مسير پيش رو را توشهاي ميكند جهت دستيابي به هدفي كه شايد اطرافيانش هيچ گاه تصورش را نميكردند.
كارآفرين كيست؟
کارآفرین کسی است که فرصتی را کشف و برای پیگیری و تحقق آن، سازمان مناسبی را ایجاد میکند. او با ايده خلاق خود با نگاه متفاوتي به دنياي پيرامونش مينگرد مشكلات را پلي براي پيروزي ميبيند بدون نوميدي در سختترين لحظات تلاش ميكند تا راه چارهاي بيابد پس از كشف فرصت طلايي فشار، مشكلات، تهديدها و سنگهاي پيش روي كسب و كارش را به روزنهاي تبديل ميكند جهت رهايي يافتن از دام آنها و اوسختيهاي مسير پيش رو را توشهاي ميكند جهت دستيابي به هدفي كه شايد اطرافيانش هيچ گاه تصورش را نميكردند. بنابراين كارآفريني فرايندي است كه نتيجه آن ايجاد كسب و كار پر رونق است. نميتوان اينگونه بيان داشت كه کارآفرینی تنها ایجاد اشتغال است بلکه ایجاد ثروت، فناوریهای جدید و خلاقیت و نوآوری برای کسب درآمد است، کارآفرین یک ایده را تبدیل به باور میکند و در راه عملی شدن این باور تعدادی دیگر از نیروی انسانی را بهکار میگیرد که به سهم خود بر اشتغالزایی تاثیر میگذارد.
به عبارت ديگر كارآفرين فردی است که با صرف زمان و انرژی لازم، منابع، نیروی کار، مواد اولیه و سایر داراییها را به گونهای هماهنگ میسازد که ارزش آنها و یا محصولات حاصل از آنها نسبت به حالت اولیهاش افزایش یابد.
شومپيتر اقتصاددان اتریشی که او را پدر علم کارآفرینی میدانند بر این باوربود که رشد و توسعه اقتصادی در یک نظام، زمانی میسر خواهد بود که افرادی با پذيرفتن احتمال شكست اقدام به نوآوري نمايند و راههاي جديدي را جايگزين شيوههاي ناكارآمد قديمي نمايند.
در ایران دکتر احمدپورداریانی پدر کارآفرینی ناميده شده وی یکی از صاحبنظران این حوزه است. از ديد او سرمايه هرگز ايده را به حركت در نميآورد بلكه اين ايده است كه محرك سرمايه است و موفقيت در كسب و كار، يا ايده نوآورانه و خلاق كه به همراه سرمايه منجر به ارايه محصول جديد در بازار ميگردد رقم ميخورد كه اصطلاحاً كارآفريني گفته ميشود.
ويژگيهاي يك كار آفرين
همانطور كه از تعريف كارآفريني برميآيد فرد كارآفرين به اطرافش به گونهاي متفاوت از سايرين مينگرد و همين امر علت دستيابي او به موفقيت ميباشد. در زير به ويژگيهايي كه يك كارآفرين موفق بايد داشته باشد اشاره شده است.
- او بايد بتواند محصول يا خدماتي متفاوت داشته باشد.
- فرصتها را غنيمت شمارد.
- راهكارهاي جديد براي رسيدن به سود بيشتر بيابد.
- ايده خود را به ثروت تبديل كند و از منابع و امكانات جهت دستيابي به هدفش استفاده بهينه نمايد.
- بتواند براي خود و احتمالاًديگران شغل ايجاد نمايد.
- اعتماد به نفس داشته باشد.
- دانش فني لازم براي برداشتن گامهاي بزرگ را داشته باشد.
- در خود توان انجام كسب و كار جديد را ببيند.
- براي زمان شكست خود به عنوان مرحلهاي از مسير موفقيت برنامهريزي داشته باشد.
از بين كارآفرينان آنهایی بیشتر موفق هستند که فعالیت اقتصادیشان را بتوانند به سرعت رشد دهند در واقع موتور حركت و رشد اقتصاد يك جامعه كارآفرينان هستند كه در محيطي رقابتي و در شرايط عدم تعادل (و نه تعادل ايستا) جامعه را به حركت در ميآورند و توسعه ميبخشند.
مطالب مرتبط:
- آنچه باید درباره طرح تکاپو بدانیم
- اینفوگراف تسهیلات اشتغال فراگیر و روستایی
- سهم اشتغال از بخش های اقتصادی در کشور
برچسب ها: کارآفرینی ، اشتغال پایدار ، خدمات تخصصی کسب و کار ، اشتغال فراگیر ، اشتغال روستایی