- ارسال شده در ۱۳۹۷ بهمن ۱۳ ساعت ۱۰:۴۹
- توسط کارشناس مرکز
- ۰ نظر
- در شتابدهنده » اشتغال و کارآفرینی
آشنایی با بیمه اجتماعی کشاورزان و روستائیان
۴ صندوق بیمه ای شامل ( صندوق تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری ، صندوق فولاد و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر) زیر مجموعه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته اند.
مطالعات تشکیل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در سال ۸۳، کلید خورد و در نهایت در قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی قوانین و مقررات این صندوق تاکید شد.
شرایط عمومی عضویت برای تمامی روستائیان، کشاورزان غیرساکن و عشایر
۱. تابعیت جمهوری اسلامی ایران
۲. داشتن حداقل ۱۸ سال سن
۳. عقد قرارداد و پرداخت ۵ درصد سطح درآمدی انتخابی بیمه شده به عنوان حق بیمه
۴. سکونت در روستا و یا مناطق عشایری که باید به تائید شورای اسلامی روستا و یا اداره کل امور عشایری شهرستان رسیده باشد
۵. تمامی کشاورزان غیرساکن در روستا هم می توانند با شرایطی زیر تحت پوشش این بیمه قرار گیرند
۶. هنگام شروع عضویت در صندوق، مشمول بیمه اجباری نزد سایر صندوق ها و سازمان های بیمه ای و بازنشسته کشور نباشد
۷. در یکی از مشاغل ۲۳۰ گانه اعلامی توسط سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران فعالیت داشته باشند
۸. معرفی نامه ایشان توسط اداره جهاد کشاورزی و یا نظام صنفی کشاورزی استان تائید شده باشد.
نحوه ثبت نام در بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان و عشایر
افراد توسط کارگزاران (دهیاران، تعاونی های روستایی و عشایر و …)، در هر شهرستان و استان ثبت نام می شوند.
در حال حاضر ۳۵۰۰ کارگزار در استان های مختلف فرآیند ثبت نام از بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستائیان و عشایر را پیگیری می کنند.
محاسبه حق بیمه در بیمه روستاییان و عشایر
حق بیمه در بیمه روستاییان و عشایر، ۱۵ درصد سطح درآمد انتخابی بیمه شده است که ۵ درصد آن را بیمه شده پرداخت می کند و ۱۰ درصد آن را دولت تامین می نماید، دولت در حمایت از روستائیان، کشاورزان و عشایر دو برابر حق بیمه هر فرد را خود به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر پرداخت می کند و در سال هایی که مناطق روستایی دچار خشکسالی، آفت زدگی، مرگ و میر و یا بروز حوادث غیرمترقبه گردد دولت علاوه بر سهم خود، سهم بیمه شده را نیز پرداخت می نماید.
پرداخت حق بیمه در ۸ سطح از سوی بیمه شدگان (کشاورزان، روستائیان و عشایر)صورت می گیرد که مستمری پرداختی به این افراد نیز بر اساس این ۸ سطح انجام می گیرد.
افرادی که تحت پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان قرار می گیرند می توانند بر اساس شرایط زندگی، سطح پرداختی حق بیمه خود را تعیین و مشخص کنند و بر اساس آن حق بیمه پرداخت کنند. به طوریکه مبنای پرداخت مستمری به بیمه شدگان بر اساس میانگین ۵ سال آخر پرداختی به این صندوق است.
تفاوت های صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با
صندوق بیمه تامین اجتماعی
در صندوق بیمه روستاییان و عشایر سه سرویس ارائه می شود اما تامین اجتماعی ۱۸ سرویس به بیمه شدگان خود ارائه می کند به طوری که در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان به هیچ عنوان کارهای درمانی را انجام نمی دهد چرا که فعالیت های درمانی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستائیان به سازمان بیمه سلامت واگذار شده است.
مزایای عضویت در صندوق بیمه روستاییان و عشایر
مستمری پیری، مستمری بازماندگان و از کارافتادگی کلی از جمله مزایای این صندوق محسوب می شود.
شرایط بازنشستگی در بیمه روستاییان و عشایر
هر زن و مرد روستایی، عشایری و کشاورز غیر ساکن در روستا که حداقل ۶۵ سال سن، ۱۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد، می توانند از مزایای مستمری پیری استفاده نمایند و حداقل حقوق معادل دو سوم سطح درآمدی انتخاب شده ای که در همان سال حق بیمه مربوط به آن را پرداخت نموده است، دریافت کند.
در حال حاضر طرحی تصویب شده است که در صورت تایید شورای نگهبان اجرایی می شود
روستاییان با ۷۰ سال سن و داشتن ۱۰ سال حق بیمه بازنشسته شده و حق بازنشستگی دریافت کنند و سن بازنشستگی بیمه روستایی به ۶۵ سال برسد.
مستمری بازماندگان در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان و عشایر
افراد واجد شرایط تحت تکفل بیمه شده ای که در اثر حوادث ناشی از کار فوت نماید با هر میزان سابقه پرداخت حق بیمه مشمول برخورداری از مستمری بازماندگان خواهد شد ضمن اینکه بازماندگان واجد شرایط تحت تکفل بیمه شده متوفی که در اثر بیماری یا حادثه غیر ناشی از کار، طبق مقررات صندوق با دارا بودن حداقل یک سال سابقه بیمه و ۹۰ روز طی سال آخر، مشمول دریافت مستمری است.
شرایط از کار افتادگی در بیمه روستاییان و عشایر
هر متقاضی که پس از بیمه شدن در اثر حادثه غیر ناشی از کار یا بیماری به تشخیص کمیسیون های پزشکی صندوق، از کار افتاده کلی شناخته شود با داشتن حداقل یکسال سابقه بیمه و به شرط آنکه ظرف سال آخر منتهی به شروع بیماری، وقوع حادثه و یا تاریخ از کار افتادگی حق بیمه ۹۰ روز را پرداخت کرده باشد، می تواند از مزایای مستمری استفاده کند.
علاقمندان و واجدین شرایط می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارگزاری طرح تکاپو در استان گیلان به شماره ۳۳۵۸۸۱۳۵ - ۰۱۳ تماس حاصل فرمایند.
برچسب ها: اشتغال پایدار ، تسهیلات اشتغال ، اشتغال فراگیر ، اشتغال روستایی