- ارسال شده در ۱۳۹۷ بهمن ۱۵ ساعت ۱۱:۵۲
- توسط کارشناس مرکز
- ۰ نظر
- در کسب و کار » تکاپو، کسب و کار
معرفی طرح بین المللی مسیر گردشگری البرز مرکزی ( شرق گیلان)
طرح ملی توسعه کارآفرینی دهکده مهر ،اندیشهای برای فردای بهتر است؛ فردایی که با مشارکت ذینفعان طرح، ساخته خواهد شد.گسترهی اجرایی طرح از روستایی کوچک در دوردستترین ارتفاعات دیلمان آغاز و در تمام سرزمین ایران فرهنگی گسترش پیدا خواهد کرد.
این طرح توسط افراد بومی ، با مالکیت افراد بومی با همکاری متخصصان ملی و بینالمللی و سرمایهگذاری دولت و بخش خصوصی اجرا میگردد تا آرمان توسعه پایدار را در جامعه بومی تحقق بخشد . اشتغال پایدار ،ساماندهی پدیده مهاجرت ،صیانت از محیطزیست،احیاء فرهنگ های اصیل ایرانی و اسامی ،صیانت از داشتههای طبیعی و اقلیمی ،اقتصاد درونزا و مقاومتی، نگاه جهانی،عدالت در توزیع دانش و سرمایه و مشارکت در مدیریت جامعه توسط مردم از دستاوردهای این طرح میباشد. گسترش تعاونی و اقتصاد اسامی فرهنگ مهربانی،وحدت کلمه ،اتحاد و همدلی با اجرای این طرح در جوامع به وجود خواهد آمد و مقابله با نظام سرمایهداری، فقر و بیعدالتی صورت خواهد پذیرفت و جامعه را برای همیشه نفوذناپذیر خواهد کرد. استقرار مدیریت در جوامع بومی و اتصال آن به شبکه جهانی مصرف و بازارهای تخصصی توسط زنجیره پشتیبان،ارزشافزوده و تولید ثروت را علاوه بر درآمدزایی چشمگیر برای مردم به ارمغان میآورد و حاصل همهی اینها ،رفاه و عدالت حقیقی است.
دست در دست هم میدهیم برای ایران همصدا شویم و از همهی آنهایی که مفیدند دعوت میکنیم تا ما را همراهی کنند.رمز موفقیت این طرح مشارکت عمومی میباشد و امید ما و مردم و فردای این سرزمین به همت این سرزمین و به همت و تلاش امروز ماست.فردای بهتری خواهیم ساخت...
رشتهکوه البرز در کشور ایران،بستر اصلی گردشگری در حوزه ایرانگردی محسوب می شود ،زیرا بستر شمالی آن دارای جنگلهای سرسبز، مراتع زیبا، روستاها و مناطقی میباشد که علاوه بر امکان دسترسی آسان برای مناطق تراکم پذیر کشور مثل استان تهران،البرز،قزوین و .... دارای جاذبه های طبیعی ،فرهنگی و تاریخی متنوع میباشد.در شاخه جنوبی رشتهکوه البرز مراتع سرسبز و طبیعت متفاوتی را شاهد هستیم و همین تفاوت اقلیم باعث شده مردم، این رشتهکوه و دامنههای آن را برای تفریح انتخاب کنند.
در این مسیر تاریخ کهن، فرهنگ غنی و اقلیمهای جذاب وجود دارد ،اما عدم وجود برنامههای توسعهای مدوّن در حوزه استقرار مدیریت در جوامع بومی و مدیریتهای هدفمند گردشگری باعث شده این منطقه با خیل عظیم پتانسیلی که دارد نه از منابع طبیعی و نه از جاذبهها و نه از نیروی کار و نه از دانش و تجربیات بهره ببرد.
یکی از زیباترین مناطق در رشتهکوه البرز مرکزی ،غرب آن میباشد که دارای مزایای فوقالعاده ای در توسعه میباشد و با توجه به مطالعات صورت گرفته طی 6 ماه گذشته بهعنوان پایلوت طرح ملی استقرار مدیریت در جوامع بومی با محوریت مسیرهای گردشگری انتخاب شد. انتظار میرود با اجرای 4 فاز عملیاتی در مسیر گردشگری فوق،علاوه بر حل کلیه مشکلات ناشی از فقر و بیکاری برای تمام گروههای جامعه ،صیانت از میراث معنوی ،فرهنگی و طبیعی منطقه ،موجبات مهاجرت معکوس از شهرهای دیگر بر این منطقه فراهم شود و البرز مرکزی بهعنوان مقصدی کوهستانی و جذاب در سطح بازار داخلی و بینالمللی شناخته شود.
این طرح با شناسایی پتانسیلهای بالقوه و بالفعل منطقه و طراحی مدل اقتصادی استاندارد با همکاری ذینفعان متخصص، دانش، تجربیات، سرمایه و مدیریت روز جهانی در زنجیرههای تولید و خدمت به حرکت درمیآید و شبکه فعالیت زنجیرهها و طرحها تمامی شاخصهای اقتصادی ،رفاهی،اجتماعی و فرهنگ جامعه بومی را تغییر خواهد داد.
تعداد اشتغال مستقیم(فاز 1)در مسیر گردشگری البرز مرکزی= 9000 نفر
در صورت اجرای طرح در سطح کشور امکان طراحی 100 مسیر با ایجاد اشتغال برای 10,000 نفر در هر مسیر مقدور میشود.
این طرح قابلیت اشتغال مستقیم برای یکمیلیون نفر و اشتغال غیرمستقیم برای 5- 3 میلیون نفر دارا میباشد.
در مسیر گردشگری البرز مرکزی ،زنجیرههای تولید محصولات بومی و ارگانیک/خدمات گردشگری/خدمات فرهنگی، هنری و .. به اجرا درخواهد آمد که در طرح کلی برنامه عمل آن و تمامی مراحل فعالیت مشخصشده است. با توجه به اینکه کوه درفک بهعنوان بستر ،قدیمیترین اثر یافت شده در ایران با 000 / 150 سال تاریخ میباشد و امکان دسترسی به قله آن برای گردشگران طبق برنامههای پیشبینیشده وجود خواهد
داشت،با طراحی } توسعه گردشگری ماجراجویانه درفک{ و تدوین طرح توسعه منطقه و اطلس کار،این جشنواره بهعنوان محرک جذب گردشگران عمل خواهد کرد.علاوه بر این توسعه چندین برنامه دیگر برای رفاه و تفریح گردشگران با سلایق ویژه طراحیشده است. رویداد ویژه در مسیر گردشگری: بهمنظور برند سازی طرح فوق در کشور و ایجاد روند رشد دائمی و پیشرفت علمی و تجربی پویا در منطقه ،جشنواره ملی کارآفرینی البرز مرکزی طراحیشده است و با 8 جشنواره گردشگری تخصصی زیرمجموعه اجرا میگردد.
بهعنوانمثال جشنواره انرژیهای پاک باعث میشود در یک بازه 5 ساله منطقه بهعنوان مرکزی جهت نمایش انواع دانش و تکنولوژی در حوزه انرژیهای پاک شناسایی خواهد شد و سرمایه گذاران جهت تصمیمگیری در خصوص فعالیت در حوزه ارزش ،این منطقه را برای بازدید انتخاب مینماید .از اینرو جشنواره انرژیهای پاک علاوه برجذب گردشگر ،تأمین نیاز انرژی در توسعه منطقه،فرهنگ عمومی کشور را نیز در حوزه امکان استفاده از انرژیهای پاک افزایش میدهد.
مطالب مرتبط:
برچسب ها: اشتغال پایدار ، طرح تکاپو ، نهاد توسعه گردشگری ، گردشگری البرز مرکزی ، سیاهکل