- ارسال شده در ۱۳۹۹ تیر ۲۲ ساعت ۱۴:۰۴
- توسط کارشناس مرکز
- ۰ نظر
- در کسب و کار » تکاپو، کسب و کار
آموزش گام به گام ورود به دنیای بورس (بخش سوم)
آموزش بورس یک مسیر طولانی است که ما در تمام این مسیر همراه شما هستیم آموزش بورس رایگان تا آموزش بورس آنلاین همه در همین راستا برای شما ایجاد شدهاند. یادتان باشد که یکی از مهمترین عوامل موفقیت در آموزش روش های سرمایه گذاری در بورس این است که مطالب را به درستی و تفکیک شده آموزش ببینید.
گام دوم: یادگیری مفاهیم اولیه و الفبای بورس
به عنوان مثال، وقتی وجهی را بابت خرید سهام پرداخت میکنیم با این امید که در آینده سود مشخصی را دریافت داریم، سرمایه گذاری کرده ایم برای سرمایهگذاری موفق نیز باید یکسری مفاهیم و اصطالحات را بشناسیم و دانش کافی برای انتخاب سرمایه گذاری هوشمندانه را بدست آوریم.
سرمایه گذاری هوشمندانه یعنی تصمیم گیری آگاهانه برای سرمایه گذاری میزان معینی پول در یک فرصت صحیح و حساب شده، به گونه ای که فرد سرمایه گذار، شخصا و از نزدیک، بر نحوه ی سرمایه گذاری خود نظارت کرده و از سرمایه ی خود محافظت کند تا بدین ترتیب، در یکدوره ی زمانی مشخص، بتواند به بازده مطلوب دست یابد.
حداقل اطلاعات و مهارت لازم برای سرمایه گذاری توأم با موفقیت:
.1 اهداف سرمایهگذاری کوتاهمدت یا بلندمدت خود را مشخص نمایید.
.2 موضوعات سرمایهگذاری و محلهای آن را مشخص کنید. .3 قدرت تحمل خود را از میزان زیان احتمالی، و نیز میزان تمایل خود را از سود مورد انتظار
مشخص کنید. .4 راههای تنوعبخشی و سرمایهگذاری خود را با توجه به مبالغی که برای سرمایهگذاری در نظر
گرفتهاید بررسی نمایید.
.5 از میزان نقدشوندگی سرمایهگذاری خود قبال آگاهی کسب کنی
سرمایهگذاری (پرداخت پول) و نحوهی دریافت عایدی و منافع آن آ گاه باشید.
.7 از راهنمایی مشاوران، آ گاهان و خبرگان مرتبط غفلت نکنید
از نحوهی من سرمایه بسیار کمی دارم آیا باز هم میتوانم در بورس سرمایهگذاری کنم؟
در بورس امکان سرمایهگذاری برای همه با هر نوع سرمایهای وجود دارد.شروع سرمایهگذاری در بورس آسان است. اطالعات مربوط به سرمایهگذاری شما به طور مرتب در دسترستان قرار دارد. امکان نقدشدن سرمایهی شما بسیار سریع است. امکان تغییر و جابه جایی شما فراهم است و موارد بسیاری که برای هر تازهوارد میتواند هم جنبهی آموزش و هم جنبهی کسب تجربه
داشته باشد.
البته در بورس هر کس متناسب با اطالعات و توانش میتواند دامنهی فعالیتش را گسترش دهد.
آیا سرمایهگذاری، همیشه با ریسک همراه است؟
ریسک، در واقع امکان شکست در سرمایهگذاری است. شما به عنوان یک سرمایهگذار، نمیتوانید امکان شکست را به طور کامل حذف کنید، اما میتوانید آن را به نفع خود مدیریت کنید. به این معنا که با محاسبهی دقیق ریسک در هنگام سرمایهگذاری، به جای آن که سرمایهی خود را ازدست بدهید، از منافع حاصل از سرمایه گذاری بهره مند شوید.
میزان ریسک در سرمایه گذاری های مختلف، متفاوت است. به طور کلی، سرمایه گذاری هایی که بازده بالقوهی بیشتری دارند، ریسک بالاتری هم دارند. برای مثال، سرمایه گذاری مستقیم در سهام (از طریق مراجعه به کارگزاری و خرید سهم) در مقایسه با سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری مشترک، ریسک بیشتری دارد..
بورس اوراق بهادار چیست؟
شاید این سوال برای برخی پیش آید و برای کسانی که هنوز مفهوم بورس برایشان ناآشناست این قسمت را توضیج داده ایم. برای هـر کالایی معمولا یک بازار وجود دارد، بازار خودرو، بازار سیمان، بازار طلا و... بعضی از بازارها سنتی اند و خاطره انگیزند، بعضی هم پیشرفتـه و امروزی. اما همه بازارها، یک ویژگی مشترک دارند آن هم اینکه در آنها، کالاها یا به عبارت دیگر، دارایی های مختلف خرید و فروش میشود.
پس مشخص شد که در تعریف کلی، بازار، محل خرید و فروش دارایـی است. اما دارایی چه انواعی دارد. در یک طبقه بندی کلی، دارایی به دو نوع دارایی واقعی و دارایی مالی تقسیم بندی می شود. اجازه بدهید با یک مثال، در این باره توضیح دهیم. خودرو یک دارایی واقعی یا مشهود است، اما سهام کارخانه خودروسازی، یک دارایی مالـی است، یا مثال سیمان یک دارایی واقعی است، اما سهام کارخانه سیمان سازی یک دارایی مالی.
بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که به دارایی واقعی، دارایی مشهود و به دارایی مالی، دارایی نامشهود یا کاغذی هم گفتـه می شود.
حاال که با تعریف دارایی های مالـی اشنا شدید، به سراغ مفهوم بورس می رویم. بورس بازاری است که در آن، انواع دارایی های مالی خرید و فروش می شود. دارایی هایی مثل سهام شرکت بزرگ و سودآْور از صنایع مختلف و متنوع مثل خودروسازی، سیمان، مخابرات، بانک و این بازار هم قانونی است، هم مطمئن، هم پیشرفته و هم سودآور.
افرادی که از طریق بورس، سهام شرکتها را می خرند یا در واقع در بورس سرمایه گذاری می کنند، به نسبت سهامی که خریده اند، در منافع ان شرکت سهیم خواهند شد و چون اغلب شرکت های بزرگ و معتبر در بورس پذیرفته می شود، بنابراین احتمال کسب سود هم در بورس بیشتر است.
البته برای انتخاب سهام شرکت ها باید به نکات مهمی توجه داشت که در صفحات بعدی، به آنها اشاره خواهیم کرد. نکته دیگر اینکه در بورس، صرفا سهام شرکت ها خرید و فروش نمی شود، بلکه سایر انواع اوراق بهادار مثل اوراق مشارکت نیز دادوستد میشود
تفاوت بازارهای پایه و اول و دوم در بورس چیست؟
نوع شرکت ها و اوراق بهاداری که در هر یک از این بازارها معامله می شوند، متفاوت است و شرکت های مختلف بر اساس شرایطی که داشته باشند می توانند در یکی از این بازارها ثبت شوند. همچنین در بعضی موارد الزامات لیست شدن و نیز مقررات مربوط به هر یک از این بازارها متفاوت است.برای سرمایه گذاران عادی مثل من و شما، این بازارها تفاوتی با هم ندارند.
اوراق بهادار چیست؟
هر نوع ورقه یا مستندی است که متضمن حقوق مالی قابل نقل و انتقال برای مالک عین و یا منفعت آن باشد.
تفاوت سازمان بورس و شرکت بورس در چیست؟
سازمان بورس کلیه فعالیت هایی که در بازار سرمایه انجام میشود را تحت نظارت دارد و شرکت بورس زیر نظر سازمان بورس کلیه فعالیتهای اجرایی مربوط به خرید و فروش اوراق بهادار را
انجام میدهد.
بازار فرابورس چیست و چه تفاوتی با بازار بورس دارد؟
فرابورس ایران همچون دو بورس فعال کشور – بورس اوراق بهادار و بورس کالا- با مجوز شورای عالی بورس ایجاد شده و تحت نظارت سازمان بورس اوراق بهادار قرار دارد. برای معامله گران و سرمایه گذاران، این بازار تفاوت چندانی با بازار بورس ندارد و با یک کد معامالتی، میتوان در هردوی این بازارها به خرید و فروش پرداخت. ورود به بازارهای فرابورس برای شرکت ها از شرایط و الزامات کمتری برخوردار بوده و ورود شرکتها به این بازار آسانتر است
شاخص کل بورس چیست؟
شاخص، در مفهوم کلي، معیاري است که براساس آن ميتوان چیـزي را تشخیص داد. در بورس هم، شاخصها، در واقع معیارهاي مهمي هستند که با بررسي و تحلیل آنها، ميتوان وضعیت گذشته و حال بورس را از جنبه هاي مختلف، ارزیابي و حتي روند آینده بورس را پیش بیني کرد. بنابراین، طبیعتا باتوجه به نقش بسیار مهمي که شاخصهاي بورس، در تصمیمگیري سرمایه گذاران ایفا ميکنند، نوسانات شاخص ها نیز براي سرمایه گذاران بسیار حائز اهمیت است.
شاخص کـل که به آن شاخص قیمت و بازده نقدي هم ميگویند، بیانگر سطح عمومي قیمت و سود سهام شرکت هاي پذیرفته شده در بورس است، به بیان ساده تر، «تغییرات شاخص کل در
واقع بیانگر میانگین بازدهي سرمایه گذاران در بورس است.»
اگر به خاطر داشته باشید، در برنامه هاي گذشته گفتیم که بازدهي سرمایه گذاران در بورس از دو طریق بدست ميآید. اول دریافت سود نقدي سالیانه و دوم، تغییر قیمت سهم در طول دوره سرمایه گذاري.
براي مثال، فردي را درنظر بگیرید که سهام شرکت الف را در ابتداي سال، با قیمت 150 تومان خریداري ميکند. اگر قیمت سهام این فرد در پایان سال، به 180 تومان افزایش یابد و شرکت، در پایان سال نیز 15 تومان به عنوان سود نقدي، به ازاي هر سهم توزیـع کند، این فرد مجموعا 45 تومان سود از محل افزایش قیمت سهم و دریافت سود نقدي بدست آورده است و بنابراین، بازدهي وي در پایان سال، 30 درصد خواهد بود، زیرا سرمایه وي از 150 تومان به 195 تومان افزایش یافته است.
تغییرات شاخص کل نیز دقیقا بیانگر میانگین بازدهي بورس است، بنابراین، اگر به عنوان مثال، شاخص کل بورس در ابتداي سال، 20 هزار واحد باشد و در پایان سال، با 10 هزار واحد افزایش، به 30 هزار واحد برسد، به این معناست که میانگین بازدهي بورس از محل افزایش، 50 درصد بوده است:
(میزان رشد شاخص در طول سال) 10000 = 50 × 20000
در مطالب بعدی، گام فوق را به ترتیب و بصورت مفصل شرح می دهیم
برچسب ها: اشتغال ، بورس ، امایش سلامت سرزمین ، سرمایه گذاری