- ارسال شده در ۱۳۹۹ آذر ۱۸ ساعت ۱۱:۳۰
- توسط کارشناس مرکز
- ۰ نظر
- در شتابدهنده » استارتاپ
8 نکته برای نام گذاری استارتاپها
انتخاب نام مناسب برای استارتاپ میتواند عامل بسیار مهمی برای موفقیت باشد. یک نام نامناسب می تواند مشتریانتان را فراری دهد، محدودیت های زیادی برایتان ایجاد کرده و مانع از توسعه کسب و کارتان شود و در نهایت موجب شکستتان شود. پس قبل از راه اندازی هر استارتاپ یا کسب و کاری به این هشت نکته توجه کنید.
1- کوتاه باشد
به طور کلی، هر چی کوتاه تر بهتر. هر چقدر نامتان طولانی و سخت باشه، به یاد سپردنش هم سخت خواهد بود. کاربرای امروزی دیگه حوصله به خاطر سپردن یا تایپ کردن نام های طولانی را ندارند.
مثلا نام هایی مثل اسنپ، اپل و… کوتاه هستند اما نام های چون ایر پلن تیکت طولانی هستند و بخاطر سپردن و یا حتی تایپ کردنشان ساده نیست.
2- املای سخت و مفهوم دوپهلو نداشته باشد
نمی توانید به طور مداوم در پی اصلاح املاهای نادرست از نامتان باشید پس نام ساده انتخاب کنید. همچنین مطمئن شوید نام انتخابی هیچ معنای منفی و دوپهلویی ندارد.
مثل قسطنطنیه برای استارتاپ های با موضوع گردشگری که املای سختی دارد.
یا مثل جنرال موتورز که نام یکی از مدل های خودروی خودش را نووا گذاشت غافل از اینکه این نام به اسپانیایی به معنای “نمی رود” است.
3- از نام های معنادار، مرتبط و در عین حال ساده استفاده کنید
به طور ایده آل نامتان باید معنادار، مثبت، ساده و مرتبط با کسب و کارتان باشد. اما آیا افراد میتوانند بعد از شنیدن نامِ کسب و کارتان سریعا به موضوع کسب و کار شما پی ببرند؟
نام سینما تیکت برای خرید بلیط های آنلاین سینما خوب است چرا که هم معنای کسب و کار را پوشش می دهد و هم برای اهداف بهینه سازی موتورهای جستجو مفید است.
برخی نام های بی معنی مانند بامیلو و… نیز وجود دارند که به دلیل جاذب بودنشان مورد توجه قرار گرفته اند، اما انتخاب این نوع نام ها برای برندتان هزینه خیلی بیشتری طلب می کند.
4- خاص و غیر مشابه باشد
عجله نکنید… نام استارتاپ میبایست خیلی زود در یاد مشتریانتان باقی بماند و همیشه یادآور شما باشد. پس قبل از انتخابِ نامی که دوست دارید یک جستجوی اینترنتی و محلی کامل انجام دهید. شاید کسب و کاری را بیابید هم نام با زمینه فعالیت کاملا مشابه شما.
مثل نام هایی چون زودفود، ریحون، مستر دیزی و… که خاص هستند و مشابه هم ندارند.
5- رشد کسب و کارتان را محدود نکند.
انتخابِ نامِ خیلی محدود ممکن است دست شما را ببندد. نامی که اشاره مستقیم به یک دسته محصول (یا حتی محصول خاص) یا محدوده جغرافیایی خاص داشته باشد.
مثلا “دیجی کالا” یعنی کالاهای دیجیتال، و اگر بخواهیم منصف باشیم دیجی کالا نمیتوانست کاربری خود را به یک مارکت پِلِیس همه فن حریف تبدیل کند.
یا فروشگاه اینترنتی “تهران کالا” که به ظاهر باید محدود به شهر تهران باشد، اما اینطور نیست (شیراز و…)
6- آوا و آهنگ مناسبی داشته باشد.
گاهی اوقات نام ها روی کاغذ خوب به نظر می رسند اما وقتی آنها را به زبان می آوریم خیلی خوب به نظر نمی رسند. بنابراین مطمئن شوید نامی که انتخاب میکنید، آوا و آهنگ مناسبی داشته باشد.
مثل جلی بلی، بلک بری و… که آهنگ مناسب و جذابی دارند
7- پسوند دات کام آن آزاد باشد.
به جای پسوندهایی مانند دات نت، دات بیز یا دیگر پسوندهای ممکن، نام دامنه با پسوند دات کام (علاوه بر دات آی آر) برای استارتاپتان بهتر است چرا که پیشفرض افراد برای به یادآوری یک دامین، دات کام است. خیلی کم پیش می آید که نامتان پسوند دات کام آزاد داشته باشند، با اینحال یا با صاحب دامنه وارد معامله بشوید یا کمی نامتان را تغییر دهید.
مثل تپسی و اسنپ که دامین دات کامشان غیر فعال هست.snapp.com tap30.com
8- پروفایل همنامتان در شبکه های اجتماعی آزاد باشد.
داشتن پروفایل هم نام با نامی که انتخاب میکنید در شبکه های اجتماعی محبوب مانند تلگرام، اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین، تویتر و پینترست بسیار مهم است.
کاربران باید بتوانند با یک نام شما را همه جا پیدا کنند بدون اینکه آدرس پروفایلتان را از شما بپرسند.
مثل شبکه های اجتماعی اسنپ
telegram.com/snapp_team | facebook.com/snapp.ir | instagram.com/snapp_team | linkedin.com/company/taxiyaab
بجای
telegram.com | facebook.com | instagram.com | linkedin.com | apparat.com/ .snapp
برچسب ها: استارت آپ ، استارتاپ ، شتابدهنده ، تیم سازی استارتاپ