- ارسال شده در ۱۳۹۹ دی ۰۱ ساعت ۱۴:۳۵
- توسط کارشناس مرکز
- ۰ نظر
- در شتابدهنده » استارتاپ
بوت استرپ (bootstrap) در حوزه کسب و کار به چه معناست؟
در شرایطی که بسیاری از افراد رویای راه اندازی کسب و کار با جذب سرمایههای کلان را دارند، بوت استرپینگ نگرش متفاوتی را دنبال میکند.
قانون بوت استرپ به راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه و یا حداقل با سرمایه کم اشاره میکند. زمانی که کسب و کار خود را به این شیوه راه اندازی کنید، باید درآمدی را که از محل مشتریان بدست خواهد آمد را دوباره در خود کسب و کار سرمایه گذاری کنید.
بوت استرپینگ را میتوان روشی دانست که به راه اندازی کسب و کار در شرایط دشوار اشاره میکند. به طور معمول، شرکتهایی که از طریق بوت استریپنگ شروع به فعالیت میکنند، مراحل زیر را طی میکنند:
مرحله ۱: سرمایه کشت ایده (seed money). در این مرحله، برای شروع کار از سرمایه شخصی و یا خانواده و دوستان استفاده میشود. حتی موسس میتواند کسب و کار خود را به صورت جانبی راه اندازی کرده و در شغل روزانه خود باقی بماند. تحت هر شرایط، موسس باید بتواند با مدیریت منابع کسب و کار خود را راه بیندازد.
مرحله ۲: سرمایه از محل مشتریان. در این مرحله، درآمدی که از طریق محل مشتریان بدست میآید، دوباره به خود کسب و کار باز گردانده میشود. بدین طریق هزینههای عملیاتی پرداخت میشود و میتوان به افزایش سرمایه اقدام کرد. البته از آنجا که هزینههای نگهداری کسب و کار باید از محل درآمدها پرداخت شود، فرایند رشد اغلب آهسته خواهد بود.
درباره اعتبارات: برخی از کسب و کارها پس از شروع به فعالیت از طریق دریافت وام و یا کمکهای مالی و خرید اقساطی سرمایه موجود را افزایش میدهند.
اما باید در نظر داشته باشید که چنین مواردی تنها برای اقدامات مقطعی مانند خرید تجهیزات و یا افزایش نیروی انسانی هستند و نمیتوان بر روی آنها حساب کرد. حتی در این شرایط نیز موسس مجبور خواهد شد که اقساط وام و بدهیها را از طریق محل درآمدهای کسب و کار پرداخت کند.
مطالب مرتبط:
برچسب ها: آمایش سلامت سرزمین ، استارتاپ ، شتابدهنده دکترکاربین ، بوت استرپ