- ارسال شده در ۱۳۹۹ دی ۰۶ ساعت ۱۰:۵۴
- توسط کارشناس مرکز
- ۰ نظر
- در شتابدهنده » استارتاپ
اشتباهات حقوقی رایج استارتاپ ها
همیشه شاهد بسیاری از اشتباهات حقوقی توسط کارآفرینان و بنیانگذاران استارتاپها بوده ایم که به دفعات این اشتباهات و عدم اطلاعات دقیق قانونی، مشکلات زیادی را برای استارتاپ ها ایجاد کرده است که در بعضی موارد به منحل شدن آنها نیز انجامیده است.
بعضی از اشتباهات قانونی و پیچیده ای که در این سالها دیده شده، در زیر آمده است:
1. عدم نوشتن قرارداد مشخص، واضح و بدون ابهام با هم بنیان گذاران استارتاپ: شما ابتدا باید با هم بنیانگذاران استارتاپتان توافق کنید که معامله بین شما چیست و قرارداد موسسین را نیز تکمیل کنید. اگر انجام این کار را به بعدا موکول کنید می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند، به خصوص زمانی که استارتاپ شما رشد کند و وارد فازهای بعدی شود.
2. هنگام صدور سهام به فرشتگان / خانواده / دوستان، قوانین و قراردادهای استاندارد را رعایت نکنید: برای جلوگیری از ابهامات و پیچیدگیهای متعدد در رابطه با شرایط واگذاری سهام، بنیانگذاران باید وکیلهای متخصص را استخدام کنند تا سند فروش سهام را با توجه به قوانین استاندارد ثبت کنند.
3. عدم وجود اسناد و قرارداد استخدامی: در استارتاپها به وفور دیده شده است که افراد جدیدی جذب یک تیم می شوند بدون اینکه اسنادی و قراردادی بین فرد استخدام شده و استارتاپ منعقد گردد.
4. عدم توجه به مالکیت معنوی: اگر شما یک محصول، فن آوری یا خدمت منحصر به فرد ایجاد کرده اید، باید اقدامات لازم را برای محافظت از مالکیت معنوی محصول و فناوری و خدمتی که توسعه داده اید، در نظر بگیرید.
5. راه اندازی یک استارتاپ با برند و نام و دامنه ای که مشکل ثبت حقوقی دارد: هنگام انتخاب نام شرکت، انجام برخی تحقیقات برای کمک به جلوگیری از نقض علامت تجاری یا مشکلات نام دامنه بسیار مهم است.
6. نداشتن یک توافقنامه استفاده (term of use) و توافقنامه حفظ حریم خصوصی(privacy policy) برای وب سایت شما: توافقنامه استفاده، شرایط و ضوابط استفاده از وب سایت شما را بیان می کندو توافقنامه حفظ حریم خصوصی، بیانیه قانونی در وب سایت شما است که در آن چگونگی رفتار شما با اطلاعات شخصی جمع آوری شده از کاربران و مشتریان سایت را بیان می کند و همچنین چگونگی استفاده از این اطلاعات، فروخته یا آزاد شدن آن به اشخاص ثالث را مشخص می کند.
7. عدم داشتن مشاور حقوقی: امروزه هر استارتاپ نیازمند وجود مشاور حقوقی در هر مرحله از کسب و کارش است.
برچسب ها: استارتاپ ، شتابدهنده دکترکاربین ، حقوق