آشنایی با شغل مشاوره
وقتی مردم کلمه " مشاوره " را می شنوند، اغلب به این فکر می کنند که شخصی با مدرک کارشناسی ارشد MBA از دانشگاه هاروارد، به مشاغل در زمینه استراتژی شرکت مشورت می دهد.
آن ها فکر می کنند مشاور بودن به معنای اخذ مدارک و گواهینامه های دشوار از دانشگاه های معتبر، به منظور دستیابی به شغلی رقابتی در یک شرکت مشاوره برتر می باشد. تصور می کنند که یک دفتر شیک با هزاران کارمند بی عیب و نقص، هر کدام چمدانی بسته برای پرواز های بین المللی آماده شده است.
اما در واقعیت، این تصویر دقیقی از مشاوره نیست!
مشاوره چیست؟
مشاوره به معنای "مشارکت در بیزینس و ارائه مشاوره تخصصی به افرادی است که در زمینه خاصی کار می کنند." به عبارت دیگر، مشاور کسی است که دارای سطح تخصصی می باشد که گروه خاصی از افراد آن را ارزشمند می دانند و افراد درون آن گروه مایلند برای دسترسی به تخصص آن شخص؛ هزینه کنند و مبلغی را به مشاور پرداخت نمایند.
توجه داشته باشید که هیچ چیزی در مورد شرکت ها، مدارک یا گواهینامه های بزرگ ذکر نشده است. اگر می توانید به گروه خاصی از افراد مشاوره تخصصی ارائه دهید، می توانید مشاور باشید.
چرا افراد مشاوران را استخدام می کنند؟
آن ها می خواهند چیزی را تغییر دهند، به چیزی دست یابند یا به چیزی تبدیل شوند و به کمک نیاز دارند. وضعیت فعلی آنطور که آن ها می خواهند نیست و می دانند وضعیت مورد نظرشان چیست، اما برای رسیدن به آن نقطه به مشاوره نیاز دارند.
سه دلیل عمده وجود دارد که مردم تصمیم می گیرند از مشاوره خارجی استفاده کنند:
• به سادگی قادر به تشخیص هدف و نیاز خود نیستند یا به تنهایی به وضعیت مورد نظرشان نخواهند رسید.
• یک ایده کلی دارند، اما می خواهند سریع تر به آن برسند.
• می خواهند با پیروی از یک سیستم کارآمد و اثبات شده، در وقت و تلاش خود صرفه جویی کنند.
سه نوع اصلی مشاور
وقتی کسی می گوید: "من مشاور هستم" ، معمولاً در یکی از سه دسته قرار می گیرند:
• مشاوردهی در امر مدیریت
• مشاوره شرکتی
• مشاوره مستقل
۱. مشاوره مدیریت
کسی که به شرکت های تجاری یا صنعتی در انجام امور خود و در طراحی و اجرای روش های رضایت بخش تر مشاوره می دهد. مشاوران مدیریت برخی از بالاترین حقوق را در دنیای حرفه ای دریافت می کنند و ورود به چنین حرفه پردرآمدی، بسیار دشوار و رقابتی است.
۲. مشاوره شرکتی
مشاوره شرکتی طیف وسیعی از وظایف را شامل می شود که شامل: مشاوره داخلی، تیم های اجرایی، مشاوره B۲B و بسیاری موارد دیگر باشد. زمینه هایی که مشاوران داخلی در آن رایج هستند شامل: نرم افزار، فناوری اطلاعات و سایر زمینه های فناوری است.
۳. مشاوره مستقل
اغلب، هنگامی که فردی در زمینه ای تخصص بدست آورده است، ترجیح می دهد به جای ادامه کار به عنوان کارمند، کسب و کار خود را در حول آن تخصص ایجاد و اداره کند. تخصص خاصی که فروخته می شود تقریباً می تواند در هر زمینه ای باشد و اکثر آن ها از اینترنت به عنوان راه اصلی خود برای جذب مشتریان استفاده می کنند.
برچسب ها: مشاوره ، مشاوره کسب و کار ، مشاوره تخصصی ، شغل مشاوره ، مشاوره شرکتی ، مشاوره مستقل ، مشاوره مدیریت