- ارسال شده در ۱۴۰۰ آذر ۱۰ ساعت ۱۲:۴۴
- توسط کارشناس
- ۰ نظر
- در شتابدهنده » اشتغال و کارآفرینی
ویژگی های منتور حرفه ای
منتورها بخش مهمی از رشد شخصی و شغلی هستند.منتورها راهنمایانی هستند که زمان نیاز مردم به شخصی که بتواند آنها را به مسیر درست هدایت کند، در کنارشان حضور مییابند. منتورهای خوب افرادی مشتاق هستند و از نقشی که در کمک به دیگران در رسیدن به اهدافشان ایفا میکنند، لذت میبرند.
ویژگی های منتور حرفه ای
منتور باید نسبت به نقش ها مشتاق باشد: اولین جنبهای کیفی که یک منتور باید داشته باشد، مشتاق بودن آن است؛ حتی بیشتر از شما. این مسئله مهمی است. شما باید احساس کنید که مربی با شما صادق است و تمام تلاش خود را میکند تا به هدف برسید. اگر کاری را انجام ندهید، به اصطلاح شما را توبیخ کند. همیشه پیگیر کارها و نتایج آن باشد و اگر به نتیجه دلخواه نرسید، بیشتر از شما ناراحت باشد و تمام تلاش خود را برای جبران بکند. خیلی خلاصه بگوییم که از همان جلسه اول حتی برای صحبت اولیه و بدون اینکه قراردادی امضا شود، خود را بسیار مشتاق نشان دهد. بهانه نیاورد که وقت ندارد یا وظیفه او نیست و غیره. در همه حالتها کنار افراد باشد.
منتور باید متناسب باشماباشد: منتور زیاد است؛ اما هر منتوری برای شما خوب نیست. باید به دنبال شخصی باشید که استراتژی و فکر او با شما نزدیک و رفتارش متناسب با علایق شما باشد. هر منتوری استراتژی خاصی در رفتار دارد که میتوان در جلسه اول متوجه شد. این حق شماست که برای حوزه کاری خود با چندین منتور در ارتباط باشید. به اصطلاح باید گفت که منتور باید به دل فرد بنشیند. حتی اگر بهترین منتور هم بوده؛ اما هیچ تناسبی در حرف و رفتار بین او و شما نباشد، همکاری شکست خواهد خورد.
منتور روی یادگیری تمرکز دارد: یک منتور خوب فقط برنامه نمیدهد و بعد پیگیری کند که آیا انجام شده است یا خیر. منتور از همان اول روی یادگیری کارمندان تمرکز میکند. برای او مهم است که کارمندان همراه با انجام وظایف خود اطلاعاتی را هم یاد بگیرند. اصلاً باید گفت که این یکی از اهداف اصلی است. منتور به شرکت شما میآید تا برنامهای برای پیشرفت تدوین کند. اجرای این برنامه نیاز به همکاری و داشتن دانش لازم توسط کارمندان است؛ برای مثال اگر قرار است که بخش تولید محتوای شرکت به خوبی پیش برود، باید کارمندان این بخش به خوبی آموزش ببینند تا بتوانند به اهداف مورد نظر منتور برسند.
منتور باید شمارا تشویق به خارج شدن از دایره امن کند: همه ما دایرهای داریم که به آن دایره امن میگوییم. در حقیقت محیط مجازی اطرافمان که راحت بوده و بدون دغدغه زندگی میکنیم. محیطی که در آن هیچ استرسی وجود ندارد؛ اما باید قبول کنیم که ماندن در یک محیط امن نه تنها باعث پیشرفت نمی شود، بلکه در ادامه میتواند ما را دچار دردسر کند. حداقل عیب وفاداری به این دایره، ترسیدن از برخورد با چالش است. این ترسی است که منتور به خوبی میتواند برطرف کند. اگر منتور از همان اول از شما بخواهد که از دایره ایمن خود خارج شوید و چند کار را با هم انجام دهید، بدانید که جسارت لازم را برای منتورینگ دارد.
منتور شنونده خوبی است: یک منتور شنونده خوبی است. او به هیچ وجه حرف شما را قطع نمیکند و اجازه میدهد تا نظرتان را به طور کامل بیان کنید؛ حتی اگر از نظر علمی نتوان آن را اجرا کرد. شنونده خوب بودن کار هر کسی نیست؛ اما یک منتور باید این ویژگی منتور را داشته باشد.
منتور به بازخوردها حساس است: منتور بر اساس بازخورد برنامه خود را تنظیم میکند. او هیچگاه از روی فکر کار نمیکند. شاید در ابتدای کار و با توجه به اینکه دادهای وجود ندارد، منتور بر اساس تجربههای خودش اقداماتی را انجام دهد؛ اما در ادامه باید نتایج را در برنامه ریزی خود وارد کند.
منتور با احترام برخورد می کند: منتور قبل از هر چیزی باید یک روانشناس خوب باشد. او باید به خوبی و با احترام با همه برخورد کند. از نظر او شاید عقیده و رفتار برخی خیلی ابتدایی به نظر برسد؛ اما به جای تمسخر کردن، باید آن را به بهترین شکل و بدون اینکه به کسی بربخورد رفتار کند. نکته مهم اینکه در منتورینگ و در بحث احترام هیچ کسی برتر نیست. اینکه به مدیر احترام گذاشته شود و به فرد خدماتی خیر، باید گفت که این منتور به هیچ وجه در ادامه موفق نخواهد شد.
منتور متخصص حوزه خود است: منتور در حوزهای که مشاوره میدهد، باید متخصص باشد. باید همه موارد، چالشها، عیبها، مزایا و غیره را به خوبی بداند. در این صورت است که شناختش نسبت به آن حوزه کاملتر شده و بهتر میتواند برنامه ریزی کند. از همه مهمتر اینکه منتور باید تمامی ابزارها و موارد مرتبط با منتورینگ را بشناسد. البته باید گفت که منتورها به دلیل تخصص خود میتوانند به هر کسبوکاری کمک کنند؛ اما اگر در حوزه آن وارد باشند، بهتر کار خواهند کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط: