- ارسال شده در ۱۴۰۱ مرداد ۰۲ ساعت ۰۵:۰۰
- توسط کارشناس مرکز
- ۰ نظر
- در کسب و کار » امور مالیاتی
چرا ما به مشاوره امور مالیاتی نیاز داریم؟
یکی از بزرگ ترین دغدغه های ما و کسب و کارها مسائل مربوط به مالیات و امور مالیاتی است. قوانین مالیاتی گاهی سخت و پیچیده هستند و الزام پرداخت مالیات نیز میتواند به سردرگمی بیشتر افراد دامن بزند. در این مواقع بهترین و سادهترین راه کمک گرفتن از یک حرفهای یا مشاور مالیاتی است.
به چه کسی مشاور مالیاتی می گویند؟
مشاور مالیاتی یا وکیل مالیاتی کسی است که به مشتریان خود کمک میکند تا با اتخاذ تصمیمات درست در خصوص مسائل مالیاتی و به حداقل رساندن میزان مالیات بر طبق قوانین مالیاتی، درآمد افراد یا کسب و کارها را به حداکثر برساند. مشاوران مالیاتی بعد از مصاحبه با مشتریان و جمعآوری اطلاعات کافی از وضعیت مالی افراد و شرکتها استراتژیهایی میچینند تا با استفاده از قوانین مربوط به کسورات و معافیتهای مالیاتی به کاهش دیون مالیاتی مشتریان کمک کنند. مشاوران مالیاتی این اطمینان را به مشتریان خود میدهند که تمامی امور مالیاتی آنها بر طبق قوانین مالیاتی و تعهدات قانونی انجام میشود.
مشاوران مالیاتی چه کاری انجام می دهند؟
وظایف یک مشاور مالیاتی بنابر زمینه کاری و حوزهای که روی آن تمرکز دارد میتواند متفاوت باشد. یک مشاور مالیاتی خوب از حل مشکلات مشتریان و تعامل و ارتباط با دیگران لذت میبرد و در کار خود دقت و صداقت دارد. وظیفه اصلی مشاور مالیاتی رسیدگی و حل مسائل مختلف مالیاتی مشتریان است. مشاوران مالیاتی، در وهله اول، اطمینان حاصل میکنند که مشتریان از قوانین و مقررات مالیاتی پیروی میکنند. همچنین با استفاده از تخصص و دانشی که پیرامون قوانین مالیاتی دارند به افراد و کسب و کارها کمک میکنند تا دیون خود را پرداخت کنند. آنها با کاهش درآمدهای مشمول مالیات و با استفاده از کلیه تعدیلات، کسورات و اعتبارات مالیاتی سعی میکنند که دیون و بدهیهای مالیاتی مشتریان را به حداقل برسانند. برخی از مشاوران مالیاتی در حوزههای خاصی از قوانین مالیاتی تخصص دارند، در حالیکه برخی دیگر رویکردهای عمومی را پیش میگیرند. معمولا، مشاوران مالیاتی وظیفه تهیه و ارائه گزارشات و و اظهار نامه مالیاتی مشتریان را به عهده میگیرند و یا اطلاعات و توصیههای لازم برای پر کردن اظهارنامه را در اختیار مشتریان قرار میدهند. آنها به سوالات مشتریان پاسخ میدهند، به آماده کردن پرونده مالیاتی و وضعیت مالیاتی مشتریان کمک میکنند و اطلاعات را تحلیل میکنند تا از قانونی بودن روندها اطمینان حاصل کنند.
وظایف مشاوران مالیاتی
به طور کلی، اصلیترین مواردی که در مشاوره مالیاتی موردتوجه مشاوران است شامل این موارد میشود:
تهیه و آماده سازی فرمهای مالیاتی
برقراری ارتباط با مشتریان و مراجع قانونی و حقوقی
ارائه مشاوره در خصوص مسائل حقوقی و تشریفات اداری
ارائه مشاوره مالی و مالیاتی به کسب و کارها، شرکتها و سازمانها
ارائه خدمات حسابداری
حفظ و نگهداری رسیدها و سوابق مالیاتی مشتریان
مشاوران مالیاتی چه خصوصیاتی دارند؟
مشاور مالیاتی باید مهارت بالایی در برقراری ارتباط با دیگران، تفکر انتقادی و حل مسائل پیچیده داشته باشد. از آنجاییکه مشاور مالیاتی با عموم افراد سروکار دارد، باید در مقوله خدمات مشتریان و تعامل بین فردی نیز تبحر داشته باشد. او باید شنونده خوبی باشد تا شرایط و وضعیت مالی مشتریان را درک کند و بفهمد آنها چه نیازی دارند و چگونه باید به آنها کمک کند. همچنین باید گوینده و نویسنده خوبی باشد تا بتواند از طریق کلامی و نوشتاری با دیگران ارتباط برقرار کند. مشاور مالیاتی باید بتواند اطلاعات حقوقی و قانونی پیچیده را رمزگشایی کند. او باید کار کردن با اعداد و ارقام را خوب بداند، مرتب و منظم باشد و به جزئیات توجه ویژهای کند. همچنین، مهارت در تحقیقات و کنکاشهای حقوقی و فهم قوانین مدنی، نظام نامهها، آییننامهها، قوانین دولتی و مقررات صنفی نیز میتواند کمک بزرگی به مشاور مالیاتی کند. او باید اهل منطق و برهان باشد تا بتواند برای حل مشکلات رویکردهای استراتژیک تدوین کند. مشاوران مالیاتی حرفهای نحوه استفاده و کار با فناوریهای جدید، مثل نرم افزار حسابداری،ایمیل، نرم افزارها و ابزارهای تحلیل دادههای مالی و نرم افزارهای تهیه گزارشات مالی و اظهارنامه مالیاتی را به خوبی میدانند. مشاور مالیاتی باید به راحتی با کامپیوترکار کند. مشاوران مالیاتی حرفهای در دفاتر اداری کار میکنند و برای انجام کارهای خود از برنامهها و نرم افزارهای کامپیوتری استفاده میکنند. همچنین برای برقراری ارتباط با مشتریان از تلفن استفاده کرده و ممکن است از دفترچههای راهنمایی که در خصوص قوانین مالیاتی تهیه شده در موارد حاد و پیچیده کمک بگیرند.
مشاور مالیاتی چه مسئولیت هایی دارد؟
یک مشاور مالیاتی حرفهای ممکن است پستها و منصبهای مختلفی داشته باشد که بنابر هر موقعیت مسئولیتها و وظایف مختلفی شامل حال او میشود.
تعیین دیون مالیاتی: مشاور مالیاتی مشخص میکند که مشتری او چه مقدار بدهی مالیاتی دارد. در برخی موارد نیز مازاد پرداختی مالیاتی را تعیین میکند. آنها با استفاده از کامپیوتر و ماشین حساب و طبق دستورالعملهای فرمهای مالیاتی مبلغ دقیق را محاسبه میکنند و در موارد لازم و برای اطمینان از صحت محاسبات خود از جداول مالیاتی کمک میگیرند.
مصاحبه با مشتریان و جمع آوری اطلاعات: مشاوران مالیاتی با مشتریان خود مصاحبه کرده و اطلاعات مالی و مالیاتی مرتبط را جمعآوری میکنند. این اطلاعات مواردی مثل درآمدهای مشمول مالیات مشتریان، کمک هزینهها و هزینههای قابل کسر را شامل میشود. در برخی موارد، از همین اطلاعات برای تهیه اظهارنامه مالیاتی استفاده میشود. گاهی نیز این اطلاعات را در اختیار مشتریان قرار میدهند تا خودشان اظهارنامه مالیاتی را تکمیل کنند.
استفاده از فناوری: اصولا کارفرمایان انتظار دارند که مشاوران مالیاتی با فناوریهای جدید آشنا باشند و کارها و وظایف خود را با کمک و از طریق آنها انجام دهند. برای مثال، استفاده از نرم افزارهای حسابداری، ایمیل، برنامههای صفحه گسترده مثل اکسل، نرم افزارهای تحلیل داده و نرم افزارهای مالیاتی برای مشاوران مالیاتی لازم و ضروری هستند.
ارائه اطلاعات به مشتریان: اغلب مشتریان مشاور مالیاتی استخدام میکنند تا برای آنها اطلاعات جمع کند و در خصوص قوانین حقوقی و مالیاتی تحقیق و کنکاش کند. مشاور مالیاتی باید بداند چه طور دادهها و اطلاعات موردنیاز مشتری را در اختیار او قرار دهد تا بتواند فرمهای مالیاتی را به نحو صحیح و کامل پر کند. همچنین باید بتواند قوانین مالیاتی و حقوقی را به صورت واضح و قابل فهم برای افراد حقیقی و حقوقی توضیح دهد.
درک قوانین و مقررات مالیاتی: از آنجاییکه قوانین مالیاتی مدام در حال تغییر هستند، مشاوران مالیاتی باید همواره دانش خود را به روز نگه دارند تا بتوانند اطلاعات درست و موثق به مشتریان بدهند. این امر میتواند از طریق شرکت در دورههای آموزشی مستمر، عضویت فعال در نهادها و انجمنهای مرتبط با مشاوران مالیاتی و یا حضور در همایشها حاصل شود.
برای کسب اطلاعات بیشتراز مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
- چرا یک کسب و کار باید از خدمات مشاوره ای بهره بگیرد؟
- جرایم مالیاتی صاحبان مشاغل چگونه محاسبه می شود؟
- یک مشاور کسب و کار چه مسئولیت هایی دارد؟
برچسب ها: مشاوره ، اشتغال ، مالیات ، مشاور کسب و کار ، کارآفرین ، کسب و کار ، بیمه بیکاری ، رشت ، استخدام ، مشاوره تخصصی ، مشاوره شرکتی ، مشاوره انلاین ، مشاور بازاریابی ، کاریابی کارآفرین ، مشاوره شغلی کارآفرین ، مشاوره شغلی رشت ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، مشاوره حقوقی ، مرکز مشاوره در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، مشاور دیجیتال مارکتینگ ، مشاوره بازاریابی ، مشاوره رایگان ، اشتغال زایی ، اشتغال خانگی ، کار گیلان ، فرصت شغلی ، کاریابی رشت استان گیلان ، کاریابی ، کاریابی رشت ، پیشخوان اداره کار ، باشگاه کارآفرین ، رشت گیلان ، کار ، جویای کار ، استخدام رشت ، اخلاق حرفه ای ، مشاوره شغلی ، کارفرما ، کارفرمایان ، تنظیم دادخواست ، دفاعیه ، پیشکار ، کارگر ، مشاوره امور مالیاتی