- ارسال شده در ۱۳۹۹ دی ۱۰ ساعت ۱۱:۰۱
- توسط کارشناس مرکز
- ۰ نظر
- در شتابدهنده » استارتاپ
اصول تیم سازی استارتاپ ها
استارتآپها برای تبدیل شدن به یک کسب و کار موفق، باید دارای مجموعهای از متخصصین قوی، با انگیزه باشد.
فرآیند تیمسازی درست و اصولی، برگ برنده یک کسب و کار است که رسیدن به قله موفقیت را تضمین میکند. درواقع افراد در تیم استارتآپی، فرهنگ ارزشها و استخوانبندی این کسب و کار را تشکیل میدهند. پس با انتخاب درست، میتوان مطمئن بود که نصف راه موفقیت طی شده است و بقیه مسیر، پیادهسازی درست ایده آغازین است.
همچنین تعیین درست وظایف و حقوق افراد تیم در ابتدا، چالشهای پیشرو را به حداقل میرساند.
فرآیند
تیمسازی درست و اصولی، برگ برنده یک کسب و کار است که رسیدن به قله
موفقیت را تضمین میکند. درواقع افراد در تیم استارتآپی، فرهنگ ارزشها و
استخوانبندی این کسب و کار را تشکیل میدهند. پس با انتخاب درست،
میتوان مطمئن بود که نصف راه موفقیت طی شده است و بقیه مسیر، پیادهسازی
درست ایده آغازین است.
همچنین تعیین درست وظایف و حقوق افراد تیم در ابتدا، چالشهای پیشرو را به حداقل میرساند.
اما باید در نظر داشت با توجه به محدودیت منابع درآغاز، استخدام افراد حرفهای با حقوق بالا عملاً غیرممکن است و باید قسمت زیادی از امور به دست خود تیم استارتاپی انجام شود. درنتیجه انتخاب درست استعدادها و پرورش آنها باعث میشود تا افراد به مرور زمان به افراد حرفهای در حوزه مربوطه تبدیل گردند.
اما نباید از این نکته غافل بود
که انتخابهای اولیه باعث ایجاد فرهنگ بنیادی استارتآپ شده و درنتیجه
انتخاب نادرست باعث ایجاد شالوده اشتباه در تیم شده و تغییر آن در آینده
عملاً غیرممکن است. هزاران ايده خوب با پتانسيل درآمدزايي بالا به علت
انتخابهای نادرست در آغاز به شکست منتهی شدهاند.
بودن در یک تیم استارتآپی و پرورش یک ایده یقیناً چیزی فراتر از اصول کارمندی رایج است. در ادامه به بررسی شاخصههای مهم افراد در تیم خواهیم پرداخت.
- تمایل به یادگیری
زمانی که یک استارتآپی نیازهای شغلی خود را اعلام میکند، همانطور که قبلاً اشاره کردیم، به دنبال افراد فوقالعاده حرفهای نیست؛ درواقع به دنبال طرز فکر درست است. در ابتدا افراد باید سطح پایه مهارتهای فنی را داشته باشند، اما دائما در حال یادگیری باشند تا بهطور غریزی راههایی را برای حل مسئله را بیابند، به فرهنگ سازمان خود بیفزایند و آینده درست را ترسیم کنند، افرادی که پیشبینی میکنند و جزییات پیادهسازی اقداماتی که در آینده باید انجام دهیم را مییابند، افراد کلیدی و سرنوشتساز سازمان هستند.
- همکاری
همانطور که میدانیم استارتآپ مملو از چالشهای متنوع و ناشناخته است، بنابراین داشتن یک تیم قوی از همکاران بسیار ضروری است. همکاری درست باعث میشود که تیم کمترین آسیبپذیری را داشته باشد. همدلی و درک متقابل احساسات و نیازهای همتیمیها سبب میگردد تا اعضای تیم در هر شرایطی در کنار هم بمانند. روند رشد خیلی سریع پیش میرود، اما از طرف دیگر کسی که کاملاً هماهنگ نباشد و دریک تیم واقعاً به خوبی کار نکند، روند رشد تیم را کند خواهد کرد.
- تنوع
آنچه که مسلم است افراد تیم در یک استارتآپ مجموعهای از افراد با ویژگیها و تواناییهای متفاوت هستند. اما این تنوع باید در تعادل با یکدیگر باشد چراکه افراد با تفاوتهای فاحش، نیازمند شرایط بسیار متفاوت برای رشد، نسبت به سایر اعضای تیم هستند. اگرچه شاید در ابتدا این گونه به نظر برسد که گردآوری افراد با پیشزمینههای متفاوت ذهنی، این امکان را میدهد تا مسائل را دیدگاههای متفاوتی تحلیل و بررسی نمود اما باید افراد یک تیم دارای دیدگاههای نسبتاً مشترک باشند تا تیم دچار اختلاف نظرهای بنیادی و بزرگ در طول مسیر موفقیت نشود. زمانی که تیم متنوع درعینحال با عقاید مشترک وجود داشته باشد، به طرز شگفتآوری میتوان مشکلات را در زمانی کوتاه حل کرد.
- تعداد اعضا
باید در نظر داشت که نباید تعداد اعضای یک تیم در ابتدا نباید بسیار زیاد باشد چراکه همه افراد در این حوزه نسبتاً بیتجربه هستند بنابراین کنترل و حل مشکلات و چالشها در تیمهای بسیار بزرگ عملاً دشوار و غیرممکن است. بنابراین تعداد افراد تیم را باید نسبتاً معقول انتخاب کرد.
- اهداف و نیازهایتان را مشخص کنید
شاید بتوان این مورد را نخستین قدم در فرآیند تیم سازی دانست، در ابتدا باید تمامی جزییات کسب و کار و همچنین بیزینس پلن را به درستی پیادهسازی کرد تا نیازها و اهداف سازمان شناسایی گردد، یک چارت سازمانی اولیه و ابتدایی از سازمان موردنظر را استخراج کرد تا بتوان به درستی درک کرد که این سازمان به چه افراد با چه تخصصها و چه ویژگیهایی نیاز دارد، تا افراد هم هدف با خود و سازمان را انتخاب کرد. همچنین چشمانداز آِینده و چالشهای پیشرو را به درستی شناخت تا قبل از جذب همبنیانگذار دانست که به چه قراردادهایی در ابتدا با افراد نیاز هست.
- انعطاف پذیری و صبر در مقابل مشکلات
در مسیر پر فراز نشیب استارتآپی، همواره چالشهایی در این مسیر وجود دارد که اعضای تیم باید در شرایط بحرانی در کنار یکدیگر بوده و همانند یک خانواده، همگی در جهت رشد و موفقیت تیم تلاش کنند. همه استارتآپهای موفق دنیا که اکنون به کمپانیهای بزرگی تبدیل شدهاند دچار مشکلاتی بودهاند که قطعاً با همکاری و فداکاری اعضای تیم توانستهاند برای مشکلات فائق آمده و اکنون به قطبهای صنعتی بزرگ تبدیل شوند.
مطالب مرتبط:
برچسب ها: استارتاپ ، شتابدهنده ، تیم سازی استارتاپ