قرارداد مشاوره ای چه موضوعاتی را پوشش می دهد؟
امروزه با پیشرفت تکنولوژی تمامی کسب و کارها در پی بهتر دیده شدن و بهبود بخشیدن به کیفیت محصولات و خدمات خود هستند.برای رسیدن به این هدف نیازمند استفاده از نیروی کار توانمد و خلاق و با تجربه هستند.عدم شناخت کافی مدیران و مسئولان شرکت ها نسبت به نوع مهارت و یا خدمات مورد نیاز،باعث می شود تا شرکت ها نیاز به همکاری با مشاوران در زمینه مورد نیاز خود داشته باشند.
قرارداد مشاوره ای چیست؟
یکی از راههای کسب موفقیت استفاده از خدمات مشاوره ای است که توسط کسانی که در این زمینه تبحر و تخصص دارند ارائه میشود.قرارداد مهم ترین مدرک برای تنظیم روابط طرفین و تعیین خط مشی ها و حدود تعهدات طرفین است. بنابراین نحوه تنظیم و انعقاد قرارداد از اهمیت فراوانی برخوردار است. قرارداد مشاوره با نام های قرارداد مشاور یا قرارداد خدمات مشاوره هم شناخته می شود. در این نوع قرارداد، حقوق و تعهدات بین شما و مشاور مشخص می شود. به همین دلیل، به منظور به حداقل رساندن اختلافات در آینده، در این قرارداد به مواردی که از هر دو طرف انتظار میرود، پرداخته میشود.قرارداد مشاوره ای عنوانی است که موضوعات وسیعی را در حیطههای مختلف میتواند در بر گیرد. اما امروزه شرکتها، کسب و کارهای نوپا و استارتاپها اغلب به منظور بهره گرفتن از مهارت و تخصص افراد به صورت ساعتی، اقدام به انعقاد قرارداد مشاوره می کنند.از نظر حقوقی قرارداد مشاوره ای ممکن است در دو قالب ساعتی و پیمانکاری منعقد شود.
انواع قرارداد کار چگونه است؟
قرارداد کار دائم:در این نوع قراداد زمانی برای پایان کار وجود ندارد و به آن قرارداد از نوع دائمی گفته میشود. در این نوع قرارداد تنها تاریخ شروع به کار ثبت میشودو پایانی برای آن در نظر گرفته نمیشود.قرارداد کار در این حالت برای مدت نامحدود و غیر موقتی بین طرفین تنظیم و امضا میشود.قرارداد کار دائم از بهترین نوع قرارداد برای کارگران بوده که فواید زیادی برای آنها به همراه دارد و امنیت شغلی آنها رابه مخاطره نمیاندازد.
قرارداد کار موقت:قرارداد کار موقت نیز از دیگر انواع قراردادها بوده که نسبت به بقیه بیشتر مورد توجه و استفاده قرار میگیرد. سهولت انعقاد قرارداد در این نوع موجب شده که کارفرمایان متمایل بیشتری به تنظیم قرارداد موقت و غیر دائمی باکارگران داشته باشند. به قرارداد موقت، قرارداد برای مدت معین نیز میگویند و به این صورت تعریف میشود که بین کارفرما و کارگر،قراردادی برای مدت محدود بر سرانجام کاری که توافق شده، منعقد میشود. مهمترین مشخصه قرارداد کار موقت این است که زمان شروع و پایان کار یا سررسید برای آن تعریف میشود و طبق آن در تاریخ معینی قرارداد کاربین کارگر و کارفرما خاتمه پیدا می کند. قرارداد کار موقت جزو قراردادهای معین بوده و قانونگذار برای حفظ حقوق کارگران، شرایط معینی را برای آن در نظرگرفته است.بنابراین در زمان عقد قرارداد موقت، کارگر و کافرما نمیتوانند بر سر حقوق و مزایایی توافق کنند که خلاف بوده یا کمتراز آنچه باشد که در قانون درنظر گرفته است.
قرارداد کار ساعتی:احتمالا شنیده باشید که برخی از افراد شغلی دارند که قرارداد آن به صورت ساعتی است. قرارداد کار ساعتی برای شغلهایی مورد استفاده قرار میگیرد که نیروی کار نیاز نیست به طور تمام وقت در محلفعالیت حضور پیدا کند.
قرارداد پیمانکاری:به احتمال زیاد در مورد ساخت و ساز قرارداد پیمانکاری را شنیده باشید،اما باید بدانید که به جز ساخت و ساز و امور ساختمانی در مورد خدمات دیگری از قرارداد پیمانکاری استفاده می شود.قراردادکار و قرارداد پیمانکاری تفاوتی باهم ندارند در قرارداد کار طرفین بر اجرای تعهدات خود توافق می کردند و زمان تاثیر ویژه ای برآن نداشت.در قرارداد پیمانکاری،انجام یک پروژه به طور کامل به عهده پیمانکار گذاشته می شود. نکته قابل توجه در این نوع قرارداد این است که پیمانکار مانند کارگر از کارفرما تبعیت نمیکند و به طور مستقیم اقدام بهانجام کاری میکند که به اومحول شده است.در قردادهای پیمانکاری،یک خط مشی کلی از سوی کارفرما برای پیمانکار ترسیم میشود و تنها نتیجه و سرانجامطرح برای کارفرما اهمیت دارد؛به این ترتیب کارفرما به طور مستقیم بر نحوه انجام کار مدیریت ندارد.
قرارداد مشاوره ای معمولا چه موضوعاتی را پوشش می دهد؟
برای اطمینان یافتن از ارتباط درست میان طرفین، شرایط زیر باید در متن قرارداد مشاوره ای اعمال شود:
طرفین دخیل:یک قرارداد بدون مشخص شدن طرفین، قرارداد نخواهد بود. نامهای قانونی طرفین باید در ابتدای قرارداد مشاوره ای ذکر شود تا مشخص شود چه کسانی در قرارداد دخیل هستند.
مشخص شدن حقوق و تعهدات طرفین:طرفین باید به یک درک متقابل از تعهدات یکدیگر برسند. وظایف هر یک چیست؟ هدف نهایی چیست؟ ماهیت و دامنه فعالیتهای کسب و کار باید به طور گسترده و کامل مورد بحث قرار بگیرد و وظایف مختلف طرفین هم در قرارداد مشاوره نیز ذکر شود.
محرمانه بودن و عدم افشای اطلاعات:افراد در هر کسب و کاری، مجموعهای از اطلاعاتی را دارند که برایشان بسیار مهم و حیاتی است. در یک نمونه قرارداد مشاوره کسب و کار در صورتی که اطلاعات حساس یا موضوعات مربوط به مالکیت معنوی در طول کار وجود داشته باشد، باید از وجود بند جلوگیری از نقض اطلاعات محرمانه در قرارداد، اطمینان حاصل نمایید.
مدت قرارداد مشاوره:زمان شروع و پایان کار مشاور باید در قرارداد ذکر شود. این بازه زمانی باید به وضوح مشخص شود.
نحوه پرداخت به مشاور:همانند هر قرارداد دیگری در این نوع از قرارداد هم باید ترتیبات پرداخت مشخص شده باشد. صرف نظر از این که پرداخت به صورت یکجا یا به صورت اقساط باشد، نکته مهم، وجود بندی در متن قرارداد مشاوره مربوط به پرداخت است.
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
- مشاوره کسبوکار چیست و چه انواعی دارد
- مشاور کسب و کار کیست و چه وظایفی دارد؟
- آنچه که درباره ی مشاوره شغلی باید بدانیم
برچسب ها: مشاوره ، اشتغال ، مشاور کسب و کار ، مشاوره کسب و کار ، کارآفرین ، کسب و کار ، بیمه بیکاری ، رشت ، استخدام ، مشاوره تخصصی ، شغل مشاوره ، مشاوره شرکتی ، مشاوره مستقل ، مشاوره مدیریت ، مشاوره انلاین ، مرکز مشاوره ، مشاور بازاریابی ، کاریابی کارآفرین ، مشاوره شغلی کارآفرین ، مشاوره شغلی رشت ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، مشاوره حقوقی ، مشاوره کسب و کار در رشت ، مرکز مشاوره در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، مشاور دیجیتال مارکتینگ ، مشاوره بازاریابی ، مشاوره رایگان ، اشتغال زایی ، اشتغال خانگی ، کار گیلان ، فرصت شغلی ، کاریابی رشت استان گیلان ، باشگاه کار آفرین ، کاریابی ، کاریابی رشت ، پیشخوان اداره کار ، رشت گیلان ، کار ، جویای کار ، استخدام رشت ، اخلاق حرفه ای ، مشاوره شغلی ، تنظیم دادخواست ، دفاعیه ، پیشکار ، کارگر ، مشاوره امور مالیاتی ، مشاوره وصول مطالبات ، مشاوره امور ورشکستگی ، مشاوره قرارداد