- ارسال شده در ۱۴۰۱ شهریور ۱۱ ساعت ۱۶:۵۹
- توسط کارشناس
- ۰ نظر
- در کسب و کار » امور مالیاتی
حسابرس کیست و چه وظایفی بر عهده دارد؟
پس از تنظیم یک سند مالی در بخش حسابداری درستی یا نادرستی این سند باید بررسی شود. برای اینکه صحت گزارشاتمالی را تایید کنیم به حسابرس نیاز داریم. هرچه ابعاد و اهداف سازمان بزرگتر باشد نیاز به حسابرسی برای حفظ سلامت مالی نیز بیشتر است. برای اینکه یک حسابرس موفق باشیم باید علاوه بر علم کافی، صلاحیت احراز این شغل را نیز داشته باشیم. علم حسابرسي بر پایه استاندارد های حسابرسی استواراست و اظهار نظر های حسابرسان در تصمیمگیری های مدیران تاثیر مستقیم دارد.
حسابرس کیست ؟
حسابرس وظیفه بررسی صحت اسناد مالی و حسابداری و انطباق آنها با اصول حسابداری و موارد قانونی را بر عهده دارد. حسابرسی و حسابداری شباهت های زیادی با هم دارند. در واقع حسابرسان کار حسابداران را بررسی و نتیجه کار خود را به هیأت مدیره ، سهامداران، بانک ها و سایر سازمان های نظارتی و قانونی ، حسب مورد ، گزارش می کنند.
حسابرس چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
برای انجام کار حسابرسی شما باید در زمینه محاسبات و تحلیل اطلاعات مهارت بالا و قابل قبولی داشته باشید. البته در سال های اخیر به دلیل کامپیوتری شدن سیستم های مالی و حسابداری، یک حسابرس کارآمد می بایست علاوه بر اصول و فنون حسابداری و حسابرسی به کار با نرم افزارهای مالی و حسابداری مختلف نیز تسلط داشته باشد. همچنین باید دارای مهارت های ارتباطی،کلامی و نوشتاری خوبی باشید. شما به عنوان حسابرس باید بسیار دقیق بوده و توجه زیادی به جزئیات داشته باشید.
انواع حسابرسان
شاغلان حرفه حسابرسی در یک تقسیم بندی کلی به دو گروه اصلی تفکیک می شوند :
حسابرسان داخلی : این گروه از حسابرسان ، کارمند واحد مورد رسیدگی هستند، و در واقع رابط میان هیات مدیره و شرکت بوده و گزارش رسیدگی خود را به طور هفتگی، ماهانه یا سالانه به مدیرعامل و هیات مدیره ارائه می دهند . این گروه از حسابرسان عملیات داخل واحد تجاری را رسیدگی می کنند.
حسابرسان مستقل: این گروه از حسابرسان، افرادی هستند که در موسسات حسابرسی مشغول کار هستند و بر اساس قرارداد میان شرکت ها یا سازمان ها با این موسسات، عملیات حسابداری و مالی واحد تجاری را بر اساس اصول و موازین حسابداری مورد رسیدگی قرار می دهند و گزارش خود را به مجمع عمومی صاحبان سهام ارائه می کنند. در واقع حسابرسان مستقل رابط میان صاحبان شرکت و هیات مدیره شرکت می باشند.
برای اینکه بتوانید یک حسابرس باشید ابتدا باید یک حسابدار توانا باشید. هرچند که گاهی برای حسابرس داخلی شدن لزوما نیازی به حسابدار بودن نیست اگرچه این می تواند به شما در برخی از مشاغل خاص کمک کند.
حسابرس چه وظایفی بر عهده دارد؟
بررسی حسابهای شرکت: به منظور تطبیق آنها با قوانین و مقررات مالی و اطمینان از صحت و درستی آنها
جمع آوری و تحلیل آمار و ارقام : به منظور کنترل هرچه بیشتر عملیات حسابداران و اطمینان از صحت گزارش های ارائه شده توسط تیم حسابداری
شناسایی مشخصات و ویژگی های کسب و کار : به منظور شناخت بیشتر شرکت و صنعت مورد فعالیت و در نتیجه افزایش کیفیت کار رسیدگی
ارزیابی سیستم های گزارش مالی شرکت: به منظور اطمینان از صحت عملکرد آنها
ایجاد ارتباط کاری مطلوب با مشتریان: به منظور تعامل بهتر با آنها و سهولت در دریافت اطلاعات و گزارش های مورد نیاز
ارائه پیشنهادات به منظور پیشرفت و توسعه و ایجاد فرایندهای کنترلی داخلی برای جلوگیری از ایجاد خطا و مشکل و احیانا سوء استفاده مالی کارکنان
حسابرس داخلی رویه ها و توان مالی شرکت را به منظور بهبود کارآیی آن ارزیابی و بررسی می کند
و در نهایت اینکه در شغل حسابرسی معمولا شما به عنوان حسابرس صحت و کارآیی یک سند یا گزارش مالی را ارزیابی می کنید. اگر می خواهید شغلی در حوزه مالی داشته و از تحلیل و ارزیابی کار حسابداران نیز لذت می برید، شغل حسابرس برای شما ایده آل است.
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
- تأمین مالی درموفقیت کسب وکارها
- انواع ابزارهای منابع مالی کدام اند؟
- هرآنچه که لازم است درباره شغل حسابداری بدانیم
برچسب ها: کارآفرینی ، اشتغال ، مالیات ، کارآفرین ، کسب و کار ، بیمه بیکاری ، رشت ، استخدام ، بازار سرمایه ، منابع مالی ، تامین کننده مالی ، تامین مالی پروژه ، تجزیه و تحلیل مالی ، بازارهای مالی ، شتاب دهنده مالی ، امور مالی ، حسابداری ، جذب سرمایه ، کاریابی کارآفرین ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، مشاوره کسب و کار در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، مشاوره رایگان ، اشتغال زایی ، اشتغال خانگی ، کار گیلان ، فرصت شغلی ، کاریابی رشت استان گیلان ، کاریابی ، کاریابی رشت ، پیشخوان اداره کار ، باشگاه کارآفرین ، رشت گیلان ، کار ، جویای کار ، استخدام رشت ، اخلاق حرفه ای ، مشاوره شغلی ، کارفرما ، کارفرمایان ، تنظیم دادخواست ، دفاعیه ، پیشکار ، کارگر ، مشاوره امور مالیاتی ، ابزارهای منابع مالی ، مدیریت بحران های مالی ، بحران مالی ، حسابدار ، مالی ، امور مالیاتی ، تامین کننده منابع مالی ، مدیریت مالی ، کاریابی الکترونیک ، کارمند ، حسابرس ، حسابرسی