کارشناس بیمه چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
بیمه در دنیای امروز از ارکان اصلی زندگی و اقتصاد کشورها محسوب می شود. به خصوص در کشورهای پیشرفته، مردم از انواع مختلف بیمه ها استفاده می کنند.در سال های اخیر برخی از انواع بیمه های جدید مانند بیمه عمر و بیمه بدنه خودرو در کنار بیمه های قبلی مانند بیمه درمانی و بیمه شخص ثالث خودرو مورد توجه مردم قرار گرفته است.
بیمه چیست؟
در تعریف بیمه می توان گفت که بیمه عبارت است از قراردادی که به موجب آن یک طرف (بیمه گر) تعهد میکند در ازای پرداخت وجه یا وجوهی از طرف دیگر (بیمه گذار) در صورت وقوع یا بروز حادثه خسارت وارده بر او را جبران نموده یا وجه معینی را بپردازد. متعهد را بیمه گر، طرف تعهد را بیمه گذار و وجهی را که بیمه گذار به بیمه گر میپردازد حق بیمه و آنچه را که بیمه میشود موضوع بیمه می نامند.
کار کارشناس بیمه کدامست؟
کارشناس بیمه نماینده اصلی شرکت بیمه محسوب می شود و به ارائه خدمات بیمه ای مطابق با مقررات و شرایط مربوطه می پردازد. کار کارشناس بیمه ، ارزیابی در خواست ها و شرایط متقاضیان بیمه و تعیین مقدار پوشش بیمه ای و حق بیمه آنهاست.در واقع کارشناس بیمه یا بیمه گر، رابط اصلی شرکت های بیمه و نمایندگان بیمه یا کارگزاران بیمه است. او با کمک نرم افزارهای بیمه ای موجود شرایط متقاضی را که معمولا توسط کارگزاران بیمه ارائه شده، ارزیابی کرده و در مورد میزان پوشش بیمه ای و حق بیمه او تصمیم می گیرد و در صورت لزوم برای تصمیم گیری درست، از اطلاعات دیگری از جمله مستندات پزشکی و میزان اعتبار متقاضی استفاده می کند.کار کارشناس بیمه رعایت اعتدال است: او باید در تصمیم گیری های خود تعادل را رعایت کند، نه خیلی ریسک کند و نه خیلی محتاط باشد زیرا اگر ریسک زیادی بکند، شرکت بیمه باید پول زیادی را به مدعیان پرداخت کند و اگر زیاد محتاط باشد و بیمه گزار کافی جذب نکند، شرکت پول کافی از حق بیمه ها دریافت نخواهد کرد و از نظر اقتصادی با مشکل رو به رو خواهد شد.با توجه به انواع بیمه، کارشناس بیمه یا اصطلاحاً بیمه گر معمولا در چهار حوزه اشخاص، اموال، مسئولیت وبرخی بیمه های خاص تخصص دارد. اگرچه وظایف کارشناسان بیمه در همه حوزه ها یکسان است ولی معیارهایی که براساس آنها تصمیم می گیرند، متفاوت هستند. برای مثال برای فردی که متقاضی بیمه عمر است، بیمه گر سن و وضعیت مالی او را بررسی می کند. برای فردی که بیمه اتومبیل می خواهد، بیمه گر سابقه رانندگی او را در نظر می گیرد.یکی از وظایف اصلی کارشناس بیمه ارزیابی اموال و سوانح است. به این معنی که مثلا در صورت بروز آتش سوزی در محل سکونت یا محل کار بیمه گذاری که بیمه اموال دارد، باید به محل حادثه برود و با بررسی دقیق علت آتش سوزی و اطمینان یافتن از غیر عمدی بودن آن، میزان خسارت را ارزیابی کند. یا به عنوان مثال در مورد بیمه های اتومبیل در صورت سرقت یا تصادف، با بررسی مدارک موجود یا مشاهده اتومبیل، ارزیابی های لازم را انجام و در خصوص میزان پوشش بیمه ای تصمیم می گیرد.برخی از شرکت های بیمه به منظور تفویض برخی از اختیارات و وظایف خود در صدور بیمهنامه و پرداخت خسارت، اقدام به اعطای نمایندگی می کنند. کارشناس بیمه یا بیمه گر می تواند در این نمایندگی های بیمه هم فعالیت کند. شرایط اخذ نمایندگی شرکت های بیمه را در فایل زیر مشاهده کنید.
کارشناس بیمه چه وظایفی دارد؟
تحلیل اطلاعات متقاضیان بیمه: کارشناس بیمه با دریافت اطلاعات متقاضیان و بیمه گذاران، به بررسی دقیق آنها می پردازد به عنوان مثال برای شخصی که درخواست بیمه عمر می کند، به صورت دقیق سن، سوابق بیماری و وضعیت مالی فرد را بررسی می کند.
تعیین میزان ریسک بیمه: هر متقاضی بر مبنای تحلیل اطلاعات او :بیمه گر در تصمیمات خود باید منافع شرکت بیمه و بیمه گذار را در نظر بگیرد. او باید در تصمیمات خود ریسک معقولی کند. به این معنی که اگر در تعیین مقدار بیمه ریسک بالایی کرده و میزان پوشش بیمه را بالا اعلام کند، این کار ممکن است به شرکت بیمه صدمه زده و آن در آینده از عهده جبران بیمه ها بر نیاید. از طرفی اگر ریسک خیلی کمی کرده و درخواست بسیاری از متقاضیان را رد کند، شرکت بیمه با کمبود مشتری و سرمایه و در نتیجه آن با مشکلات اقتصادی روبرو خواهد شد.
استفاده از نرم افزارهای بیمه برای انجام ارزیابی : با توجه به نفوذ کامپیوتر در بخش بیمه و تولید نرم افزارهای مرتبط با آن، کارشناس بیمه تمامی اطلاعات بدست آمده از متقاضی یا بیمه گذار را در سیستم های کامپیوتری وارد کرده و برای انجام محاسبات و ارزیابی نهایی از آن کمک می گیرد.
تصمیم در مورد نوع بیمه، تعیین مقدار پوشش و حق بیمه : در مرحله آخر بیمه گر پس از ارزیابی های مختلف تصمیم می گیرد که فرد متقاضی با توجه به شرایطش تا چه میزان تحت پوشش بیمه قرار می گیرد و چه میزان حق بیمه باید پرداخت کند. به عنوان مثال اگر فردی درخواست بیمه تکمیلی درمان دارد، با بررسی مشخصات و سوابق بیماری وی، کارشناس بیمه تعیین می کند تا چه سقفی شرکت بیمه هزینه های بیمارستانی و دارویی فرد را پوشش می دهد و فرد متقاضی هر ماه چه مقدار باید حق بیمه بپردازد.
کارشناس بیمه چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
برای پیشرفت در این شغل نیاز به مهارت هایی وجود دارد از جمله آن که کارشناس باید قدرت تحلیل بالایی داشته باشد تا بتواند شرایط را ارزیابی و بهترین تصمیم را بگیرد و ارائه دهد. از دیگر توانایی های مورد نیاز این شغل تسلط برکامپیوتر است که میتواند به ارزیابی هرچه بهتر بیمه کمک کند چون امروزه بیشتر امور بیمه ای اعم از ثبت قرار داد و یا ارزیابی و تعیین ریسک با نرم افزار های بیمه ای انجام میشود. همچنین کارشناس بیمه باید رفتاری متناسب با مشتریان داشته باشد و بدین دلیل که همواره با مشتریان سر و کار دارد آشنایی با روانشناسی می تواند به او در کار بهتر کمک کند. به همین دلیل نیز برخی میگویند روابط عمومی در این شغل از تخصص اهمیت بیشتری دارد. آشنایی با قوانین بیمه نیز از بدیهیات این شغل است که کارشناس بیمه باید آن را فرا بگیرد. از آن جا که قوانین بیمه ای روز به روز در حال تغییر و تحول هستند به روز بودن از دیگر مهارت هایی است که کارشناس بیمه باید آن را دارا باشد. کارشناس بیمه باید جزییات را مهم بشمارد. چه در موقع عقد قرار داد و چه در موقع تعیین میزان خسارت بیمه.
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
- بیمه بیکاری چیست و به چه اشخاصی تعلق می گیرد؟
- هر آنچه لازم است درباره بیمه بیکاری بدانیم
- کارگزار بیمه کیست؟
برچسب ها: بیمه ، اشتغال ، کارآفرین ، کسب و کار ، بیمه بیکاری ، رشت ، استخدام ، بیمه زنان خانه دار ، بیمه بازنشستگی ، کاریابی کارآفرین ، مشاوره کسب و کار در رشت ، مرکز مشاوره در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، مشاوره رایگان ، اشتغال زایی ، اشتغال خانگی ، کار گیلان ، فرصت شغلی ، کاریابی رشت استان گیلان ، کاریابی ، کاریابی رشت ، پیشخوان اداره کار ، باشگاه کارآفرین ، رشت گیلان ، کار ، جویای کار ، استخدام رشت ، اخلاق حرفه ای ، مشاوره شغلی ، کارفرما ، کارفرمایان ، تنظیم دادخواست ، دفاعیه ، پیشکار ، کارگر ، کاریابی الکترونیک ، کارمند ، کارگزار بیمه ، کارشناس بیمه