کار کارشناس کنترل کیفیت چیست؟
کنترل کیفیت جزو فعالیت های درون سازمانی است، که در شرح آن، نظارت بر فرآیند تولید، نظارت بر محصول نهایی و شناسایی ایرادات و معایب آن آمده است. تمامی فرآیندهایی که قرار است در یک سازمان یا کارخانه انجام شود، به نحوی (به صورت مستقیم یا غیر مستقیم)، با حیطه وظایف کارشناس کنترل کیفیت در ارتباط است.
کنترل کیفیت چیست؟
کنترل کیفیت (Quality Control) جزئی از مدیریت کیفیت است که بر برآورده نمودن و تکمیل الزامات کیفیت تمرکز و توجه دارد.کار کارشناس کنترل کیفیت، بررسی محصولات و فرآیندهای صنعتی برای مطابق بودن با استاندارد های کیفیت ملی و بین المللی مانند ISO 9000 است. همچنین ممکن است در راه اندازی و مدیریت سیستم های کنترل کیفیت شرکت ها کمک کنید. به طور کلی کنترل کیفیت (Quality Control)، یکی از مهمترین واحدهای هر سازمان یا کارخانه محسوب میشود و امروزه در تمامی صنایع این واحد وجود دارد. بدیهی است که هر کارخانهای که این سیستم را نداشته باشد، از چرخه رقابت با سایرین باز مانده و به تدریج مشتریان خود را از دست خواهد داد. کنترل کیفیت فقط در شرکت های تولیدی استفاده نمی شود و برای شرکت های خدماتی نیز استفاده زیادی دارد.
صنعت تولید غذا و نوشیدنی:
یافتن و رفع عیوب موجود در مراحل مختلف فرآیند تولید ( که تحت عنوان تجزیه و تحلیل خطر و نقطه بحرانی شناخته می شود)
آزمایش فیزیکی، شیمیایی و میکروبیولوژیکی نمونه ها
اطمینان یافتن از درست بودن برچسب ها
بررسی انطباق روش های تولید با قوانین مربوطه
مهندسی تولید:
نظارت بر هر بخش از فرآیند تولید
استفاده از تجزیه و تحلیل آماری برای اطمینان یافتن از رعایت شدن میزان قدرت تحمل مجاز قطعات ماشین
بازرسی مواد و محصولات برای یافتن عیوب موجود با استفاده از روش هایی مانند تست های غیر مخرب (NDT)
وظایف کارشناس کنترل کیفیت (مشترک در همه صنایع):
گرفتن بازخورد و شکایات مشتریان و تجزیه و تحلیل و بررسی آنها و انتقال برخی از مباحث به مدیران در صورت لزوم
بررسی و رتبه بندی تامین کنندگان بر اساس میزان کیفیت مواد اولیه یا قطعات ارسالی به خط تولید کارخانه
بازنگری و به روز رسانی سیاست های کنترل کیفیت و مشارکت با مدیریت ارشد شرکت در این زمینه
آموزش و نظارت بر کارکنان جدید به منظور شناخت کامل نظام نامه کیفیت توسط آنها و جلوگیری از بروز اشتباهات احتمالی توسط آنها که به کیفیت محصولات تولیدی لطمه وارد می کند
تهیه گزارش برای مدیران کیفیت یا مدیران ارشد شرکت (سازمان)
واحد کنترل کیفیت چه کاری انجام می دهد؟
از آنجایی که امروزه مشتریان به دنبال استفاده از کالاهای باکیفیتتر هستند، واحد کنترل کیفیت در تمامی کارخانهها وجود دارد. به طور کلی وظیفه این واحد، نظارت و کنترل کامل چرخه تولید است تا کارخانه بتواند با صرف کمترین منابع، بیشترین و باکیفیتترین محصول را عرضه نماید.افرادی که در این واحد مشغول کار هستند، سعی میکنند با استفاده از آزمونهای کنترل کیفی و ابزارهای کنترل کیفی، محصول خود را به سطح معیارها و استانداردهای جهانی برسانند. معمولا در واحد کنترل کیفیت، انواع مختلف آزمایشهای کنترل کیفیت بر روی محصولات تولید شده، انجام میشود، تا اطمینان حاصل گردد که محصولی که به دست مشتری میرسد، از کیفیت و استاندارد بالایی برخوردار است. این پروسهای روتین از مجموع وظایف کارشناس کنترل کیفیت است.
وظایف کارشناس کنترل کیفیت چیست؟
شما به عنوان یک کارشناس کنترل کیفیت، باید به بررسی دقیق فرآیندهای تولید و محصولات تولید شده بپردازید و آنها را با استانداردها و معیارهای مشخص شده که گاها جهانی است، تطابق دهید. ساعت کاری یک کارشناس کنترل کیفیت به صورت تمام وقت است و تمام زمان اداری را باید در محل کار خود حضور داشته باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
- وظایف و کار کارشناس روابط عمومی چیست؟
- کارشناس آموزش چه وظایفی بر عهده دارد؟
- کارشناس منابع انسانی چه کاری انجام می دهد؟
برچسب ها: اشتغال ، کارآفرین ، بیمه بیکاری ، استخدام ، کاریابی کارآفرین ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، مشاوره کسب و کار در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، مشاوره رایگان ، اشتغال زایی ، اشتغال خانگی ، فرصت شغلی ، کاریابی رشت استان گیلان ، کاریابی ، کاریابی رشت ، پیشخوان اداره کار ، باشگاه کارآفرین ، جویای کار ، استخدام رشت ، اخلاق حرفه ای ، مشاوره شغلی ، کارفرما ، کارفرمایان ، تنظیم دادخواست ، دفاعیه ، پیشکار ، کارگر ، کاریابی الکترونیک ، کارمند ، کارشناس کنترل کیفیت