ویژگی های مدیران موفق استارت آپ
در دنیای امروز وقتی از زبان کسی کلمه استارت آپ را می شنویم ، ذهن ما بی برو برگرد به سراغ اپلیکشنها، برنامهها و وبسایتهای معروفی میافتد که با تکیه بر تکنولوژی مثل یک توپ صدا کردند. اما در حقیقت، معنای اصلی استارت آپ بسیار گستردهتر از این حرفها است. در علم مدیریت، به هر نوع فعالیت نوپا، استارت آپ گفته میشود. به همین دلیل، مدیریت استارت آپ موضوعی بسیار گسترده است.در استارت آپ ها با توجه به اینکه هیج قطعیتی درهیچ بخش آن وجود ندارد،مسلماً،مدیریتش با مدیریت کسب و کارهای دیگر متفاوت هست.
ویژگی های مدیران موفق استارت آپ
هر استارتاپ کار مشارکتی اعضای یه تیم هست،به احتمال قوی یک مدیر موفق،قبلا تجربه یه کار سخت و پر زحمت رو داشته است. و به اصطلاح با چم و خم راه اندازی کسب وکار، آشنا هست. مدیر یک استارتاپ موفق نه تنها اوایل کار، با افراد متخصص شروع به کار نمی کند، بلکه خودش اعضای متخصص تربیت می کند و تا پایان مسیر، با آنها همراه می شود.
وظایف اصلی مدیران موفق استارت آپ
برنامه ریزی (planning): بی شک برای رسیدن به هر هدفی برنامه ریزی، نقش تعیین کننده ای دارد. در مورد استارتاپ ها با چشم انداز بلند مدت و به خصوص برای ایده های ناب ، برنامه ریزی بسیار مهم است. چرا که افرادی که گرد هم جمع شدند، برای آغاز یه کار نوپا تجربه خاصی از این مسیر ندارند. پس برنامه ریزی همه جانبه، می تواند اعضای تیم رو از سردرگمی نجات ده.
سازماندهی (Organizing) : سازماندهی بعد اجرای برنامه ریزی هست. وقتی وظایف محول شده به افراد تیم واضح و مشخص باشه، هرکسی می داند وظایف قطعی خودش چیست. گرچه ماهیت استارتاپ همکاری افراد با هم و حتی انجام هرکاری در مواقع لزوم هست، ولی یه نقشه راه کلی در مورد وظایف باید وجود داشته باشه، که زحمتش با مدیریت مجموعه هست.
هدایت و رهبری (Commanding) : هر کسب و کار بزرگی نیاز به هدایت و رهبری دارد. چیزی که رهبر و مدیر رو از بقیه متمایز می کند،سوالاتی که برای اعضای تیم پیش میاد مدت ها قبل برای مدیر موفق چالش بودند و به نتیجه رسیده اند. و یا اگر تا کنون با مسئله جدید برخورد نداشته اند، به وسیله مشورت با افراد خبره، از پس اون چالش برمی آیند.
جمع آوری منابع و امکانات با هماهنگی ( coordindting ) :یک استارت آپ به منابعی مثل منابع مالی ، اطلاعات و منابع فیزیکی نیاز دارد. البته منابع فیزیکی زیرشاخه منابع مالی هست. نیازهای هر استارتاپ بسته به زمینه های آن کسب و کار متفاوت هست. مسلما نیازهای کسب و کار گردشگری، با نیازهای یه کسب و کار در حیطه فناوری یکسان نبوده، و از نظر تامین هزینه نیز با هم متفاوت هستند. برآورد هزینه ها یکی از تحلیل های مهم هست که نباید از اون چشم پوشید. و پس از اون به تامین نیاز مالی مورد نظر پرداخت.
کنترل (controlling): بعد از اینکه مدتی کار پیشرفت داشت یه بازنگری لازم هست. به آن بازنگری کنترل هم می گویند. کنترل روی سطح تولید، کنترل روی منابع مالی، هماهنگی توانایی افراد با وظایفشان این موارد هرکدام می توانند در جای خودشان،سبب ایجاد مشکلاتی در مسیر پیشرفت استارت آپ شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر ازمشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
- استارت آپ ؛ از ایده تا کسب و کار
- استارتاپ و اصطلاحات آن
- استارت آپ چیست؟
- استارت آپ و مراحل راه اندازی آن
برچسب ها: استارت آپ ، کسب و کار ، استارتاپ ، استارتاپ ورزشی ، کسب درآمد ، کسب و کار نوپا ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، استارتاپ رشت ، کسب و کار گیلان ، مشاوره کسب و کار در رشت ، استارت آپ موفق