- ارسال شده در ۱۴۰۱ مرداد ۰۲ ساعت ۱۸:۰۵
- توسط کارشناس
- ۰ نظر
- در کسب و کار » مشاوره حقوقی
انواع روش های وصول مطالبات چگونه است؟
در دنیای امروز دعاوی و مشکلات حقوقی از مسائلی هستند که ممکن است برای هر کسی رخ بدهد و از آنجا که این مشکلات تمامی جنبه های زندگی شخص را تحت الشعاع قرار می دهد باید در سریع ترین زمان ممکن حل شود .اما قاعده ی نا نوشته ای در این سری مشکلات وجود دارد که برای حل شدن آنها لازم الاجراست . ابتدا نیاز است در مورد پرونده حقوقی خود اطلاعات کافی را کسب کنید . از آنجا که این اطلاعات باید دقیق و بدون خطا باشند بهتر است برای کسب آن به فرد متخصص مراجعه کنید.یکی از مهم ترین مسائلی که گریبان گیر افراد زیادی میشود وصول مطالبات است . از این رو که در این نوع مسائل موضوعات مالی مطرح است از بسیاری از جنبه ها اهمیت بیشتری پیدا میکند . زیرا شکست در آن ها موجب تضرر پولی و مالی شخص شده و سوء نتایج مرتبط به خود را به دنبال خواهد داشت . از این جهت در این مسائل توسل به شخص متخصص و وکیل حقوقی اهمیت دوچندان پیدا میکند .
منظور از وصول مطالبات چیست؟
در تعاریف حقوقی دریافت بدهی از فرد بدهکار، وصول مطالبات نامیده میشود. طبق این تعریف شاید این کار بسیار ساده به نظر برسد، اما اینطور نیست. در واقع وصول مطالبات بدون کمک فردی متخصص و باتجربه کمی دشوار و گاها غیر ممکن خواهد بود. در شرایطی که فرد بدهکار از قبول پرداخت بدهی خود به فرد طلبکار امتناع میکند، فرد طلبکار به ناچار برای دریافت طلب خود باید از طریق قانون اقدام نماید.
انواع مطالبات و نحوه طرح دعوی و تنظیم شکوائیه چگونه است؟
وصول مطالبات مالی کار سادهای نیست و پیچیدگیهای خاص خود را دارد و در بیشتر موارد که مبلغ مورد نظر ارزش بالایی داشته باشد، مشورت با وکیل متخصص و با تجربه بهترین راه خواهد بود. اگر طرح دعاوی وصول مطالبات در زمان مناسب انجام نشود، ضرر مالی غیر قابل جبران خواهد بود. از این رو بهترین تصمیم استفاده از مشاوره حقوقی وصول مطالبات میباشد تا در زمان مناسب اقدامات لازم انجام گردد.
مطالبات پولی:در دعاوی وصول مطالبات طرفین پرونده عبارتند از بدهکار و طلبکار. بدهکار فردی است که دینی بر گردن دارد و طلبکار فردی است که مالی را از بدهکار طلب دارد. از نظر قانون تمامی دیون مالی و بدهیها در دسته اموال منقول قرار میگیرند و در زمان طرح دعوی یا شکوائیه باید این مسئله ذکر گردد. شکوائیه یا دادخواست برای رسیدگی باید به دادگاه صالح ارجاع شود تا پرونده مورد بررسی قرار گیرد و حکم صادر گردد.
اسناد تجاری:سندی که برای انجام معاملات تجاری مورد استفاده قرار میگیرد، سند تجاری نام دارد. این اسناد جایگزین پول هستند و دارای ارزش مالی میباشند. اسناد تجاری معمولا به منظور ادای دین به مدت کوتاه کاربرد دارند و رایجترین آنها عبارتند از: چک، برات و سفته. این اسناد در انجام معاملات تجاری کاربرد بسیاری دارند و از این رو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشند.
چک:چک سندی است که مبلغی بر روی آن درج گردیده است و صادر کننده آن موظف است در زمان مشخص شده بر روی چک، مبلغ مورد نظر را به فردی که نام وی بر روی چک نوشته شده است بپردازد. توجه داشته باشید که نام فردی که چک به نام او صادر شده است، تاریخ وصول و مبلغ باید بر روی چک درج شود. این سند تجاری نوعی دستور پرداخت محسوب میشود و صادر کننده چک را ملزم به پرداخت مبلغ مورد نظر مینماید. در صورتیکه صادر کننده چک از پرداخت مبلغ امتناع کند، چک برگشت خورده و صاحب چک از لحاظ کیفری تحت تعقیب قرار میگیرد.
سفته:این سند تجاری، فرد صادر کننده را ملزم میدارد که مبلغ مشخصی را در تاریخ معین به فردی که سفته به او داده شده است، بپردازد. سفته به دو صورت است. عندالمطالبه، که در این صورت دارنده سفته میتواند هر وقت که بخواهد مبلغ مورد نظر را از صادر کننده طلب نماید و سفته دارای موعد معین، که در این حالت صادر کننده زمان معینی را برای پرداخت مبلغ مورد نظر در سفته درج مینماید و متعهد میشود که در تاریخ مقرر مبلغ را به دارنده سفته بپردازد. مواردی که باید در سفته درج گردد عبارتند از مبلغی که صادر کننده باید پرداخت نماید، نام گیرنده وجه و تاریخ پرداخت وجه. در صورتیکه صادر کننده سفته از پرداخت وجه خودداری کند، دارنده سفته میتواند با طرح دعوا از وی شکایت کند. دارنده سفته تا ۱۰ روز پس از تاریخ پرداخت زمان دارد تا از صادر کننده شکایت کند.
برات:برات نیز نوعی سند تجاری است که از سوی فرد بدهکار به فرد طلبکار داده میشود. اما تفاوت این سند تجاری با سایر اسناد تجاری در این است که فرد طلبکار خود نیز از فرد دیگری مبلغی را طلب دارد و اگر نتواند بدهی خود را فرد طلبکار بپردازد، او را به فرد سوم ارجاع میدهد. نحوه رسیدگی به سند تجاری برات همانند سفته است و قوانین این دو سند تجاری با یکدیگر برابر هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر ازمشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
برچسب ها: اشتغال ، مشاور کسب و کار ، کارآفرین ، کسب و کار ، بیمه بیکاری ، رشت ، حقوق ، استخدام ، مشاوره تخصصی ، مشاور بازاریابی ، کاریابی کارآفرین ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، مشاوره حقوقی ، مرکز مشاوره در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، مشاور دیجیتال مارکتینگ ، مشاوره بازاریابی ، مشاوره رایگان ، اشتغال زایی ، اشتغال خانگی ، کار گیلان ، فرصت شغلی ، کاریابی رشت استان گیلان ، باشگاه کار آفرین ، کاریابی ، کاریابی رشت ، پیشخوان اداره کار ، رشت گیلان ، کار ، جویای کار ، استخدام رشت ، اخلاق حرفه ای ، مشاوره شغلی ، کارفرما ، کارفرمایان ، تنظیم دادخواست ، دفاعیه ، پیشکار ، کارگر ، مشاوره امور مالیاتی ، وصول مطالبات ، مشاوره وصول مطالبات ، وکیل حقوقی