چه کسانی به مشاوره شغلی نیاز دارند؟
پیداکردن و رشد درشغلی که با علایق، اهداف شخصی و ارزش های اصلی شما همسو باشد، می تواند به شما در رسیدن به حرفه خود کمک کند.دراین حال،تشخیص و دستیابی به فرصت مناسب می تواند برای شما چالش برانگیز باشد. اگر مطمئن نیستید کدام مسیر حرفه ای را طی کنید،یک مشاوره شغلی می تواند به شماکمک کند.
مشاوره شغلی چیست؟
مشاوره شغلی فرآیندی است که به شما کمک میکند تا هم خودتان و هم دنیای کسب و کار را با هدف تصمیمگیریهای حرفهای، تحصیلی و زندگی خود بشناسید و درک کنید. مشاوره شغلی خدماتی است که به شما در انتخاب مهم شغلی کمک می کند. این کار گاهی اوقات مشاوره شغلی یا پیشرفت شغلی نامیده می شود. توسعه شغلی فراتر از تصمیمگیری در زمینه رشته تحصیلی و کاری است که زمان تحصیل میخواهید به آن دست پیدا کنید. این یک فرآیند مادامالعمر هست! به این معنی که شما در طول زندگیتان تغییر خواهید کرد، شرایط تغییر خواهند کرد و به طور پیوسته باید درباره حرفه و زندگی خود تصمیمگیری کنید. هدف از مشاوره شغلی فقط این نیست که بتوانید تصمیمهای مورد نیاز حال حاضر خود را بگیرید، یا یک انتخاب شغل موفق داشته باشید، بلکه دانش و مهارت کافی در اختیارتان می گذارد تا بتوانید برای موقعیت های مهم و زندگی آینده خود بهترین تصمیم گیری ها را داشته باشید.
مشاوره شغلی چه کمک هایی می کند؟
مشاور شغلی به شما کمک میکند تا بدانید که (چه کسی) هستید و از تحصیلات، حرفه و زندگیتان چه میخواهید.
مشاور شغلی کسی است که با شما درباره افکار، احساسات، ایدهها و نگرانیهایتان درباره انتخابهای حرفهای و تحصیلی صحبت میکند و به شما کمک میکند تا از افکار و احساسات خود سر در بیاورید، آنها را سازماندهی کنید و به آنها معنا ببخشید.
مشاور شغلی به شما کمک میکند تا عوامل موثر بر توسعه حرفهای خود را بشناسید، همچنین به شما کمک میکند تا علاقهمندی، توانایی و ارزشهای خود را ارزیابی کنید.
مشاور شغلی به شما کمک میکند تا منابع اطلاعاتی حرفه خود را پیدا کنید.
مشاورشغلی به شما کمک میکند تا گامهای بعدی خود را تعیین کرده و برنامهای برای دستیابی به اهداف خود ایجاد کنید.
چه کسانی به مشاوره شغلی نیاز دارند؟
مشاوره شغلی می تواند برای هر فردی مفید باشد مشاوره شغلی فقط برای انتخاب شغل نیست، از آنجا که توسعه حرفهای یک فرآیند مادامالعمر است، مشاوره شغلی میتواند برای هر کسی از جمله مدیران کسب و کارها،صاحبان استارت آپ ها،کارآفرینان دانشجویان،کسانی که در پی افزایش درآمد ودانش خود در حوزه آنلاین ویا آفلاین هستند،جوانان، سالمندان و حتی فارغالتحصیلان مناسب باشد. هرچند که شما قبلا تصمیمگیری خودخواسته درباره آیندهتان را شروع کردهاید، اما مشاوره شغلی به شما کمک می کند تا بهتر آماده شوید.
مشاور شغلی چه کسی است و چه مهارت هایی دارد؟
کارمندان عضو در مرکز مشاوره به شما کمک میکنند تا مدارک مهارتی خود را بدست آورید. به علاوه آنها در زمینه نظریه توسعه حرفهای، تکنیکهای مشاوره، تفسیر و اجرای ارزیابیها و منابع اطلاعات حرفهای و انتخاب شغل تخصص دارند. جست وجوی شغل و فرآیند یادگیری یک حرفه، یک جنبه حیاتی و اساسی از توسعه حرفهای شما است. بنابراین مشورت در مورد جستجو وانتخاب شغل و مشاوره شغلی با هم مرتبط هستند.مشاور شغلی برای کمک کردن درباره همه جنبههای آینده شغلی شما، به طور کامل آموزش دیده است.
اهمیت مشاوره شغلی در چیست و چه مزیتی دارد؟
مشاوره شغلی شامل خدمات متنوعی است که از ارزیابی شغلی گرفته تا نوشتن یک رزومه متغیر است. یک مشاور شغلی می تواند به شما کمک کند:
آزمون ها و ارزیابی های مهارت را انجام دهید: یک مشاور شغلی می تواند با انجام تست های مهارت و ارزیابی، به شما در شناسایی زمینه شغلی مناسب کمک کند. آن ها می توانند به شما در شناسایی مجموعه مهارت های خود و کارهایی که با مهارت های خاص شما مطابقت دارند کمک کنند.
گزینه های شغلی را بررسی کنید: مشاوره شغلی می تواند به شما کمک کند نگاهی دقیق تر به گزینه های مختلف شغلی بیندازید. شاید مطمئن نیستید که مشاغل با چه نقاط قوت و مهارت شما مطابقت دارد. یک مشاور شغلی می تواند در شناسایی شغل های مناسب به شما کمک کند. شاید شما در حال ایجاد تغییر شغلی هستید و می خواهید بدانید که چه چیزی در دسترس است. مشاوره شغلی می تواند به شما کمک کند تمام گزینه هایی را که برای شما موجود است بررسی کنید.
تدوین یک برنامه شغلی: می دانید چه شغلی مد نظرتان است، اما مطمئن نیستید برای رسیدن به شغل مناسب چه مسیری را طی می کنید؟ یک مشاور شغلی می تواند به شما در ایجاد برنامه عمل برای رسیدن به آن شغل کمک کند.
مصاحبه با صاحبان مشاغل: روند مصاحبه می تواند باعث خستگی عصبی شود. یک مشاور شغلی می تواند مصاحبه هایی برای شما ترتیب دهد، بنابراین شما می توانید در زندگی واقعی این مورد را تمرین کنید.
غلبه بر موانع: یک مشاور شغلی می تواند به شما در شناسایی و برخورد با مواردی که در سر راه شما قرار می گیرد کمک کند. به عنوان مثال: اگر دچار اضطراب یا افسردگی هستید و این موارد باعث ایجاد مشکل در حرفه شما می شود، می توانند با مراجعه به روانپزشک یا درمانگر سلامت روان به شما کمک کنند.
توسعه شبکه: شبکه شغلی برای بسیاری از افراد می تواند سخت باشد. این بخش مهمی از پیشرفت شغلی است. شبکه سازی می تواند به شما در یافتن مشاغل جدید و پیشرفت در شرکت ها کمک کند. بنابراین ، شما باید یاد بگیرید که روابط خود را با همکاران رشد دهید و از فرصت های جدید استفاده کنید. یک مشاور شغلی می تواند به شما در انجام چنین کاری کمک کند.
مشاوره شغلی چه تاثیری در انتخاب شغل دارد؟
انتخاب شغل یک کار مهم است، اما ممکن است کار دشواری هم باشد. شاید تصمیم گیری در مورد مناسب ترین نوع شغل آسان نباشد و از آنجا که مشاوره شغلی به افراد کمک می کند مهارت ها، نیازها و خواسته های خود را ارزیابی کنند تا شغلی را پیدا کنند که برای آن ها موثر باشد، این نوع مشاوره در نظر گرفته می شود. قبل از تصمیم گیری در مورد شغل دائمی یک گام مهم برداشته شود. تحقیق در مورد طیف گسترده ای از مشاغل بالقوه ممکن است بسیار زیاد باشد و اطلاعات مربوط به مجموعه مهارت ها و آموزش های لازم برای یک موقعیت خاص ممکن است متناقض یا دشوار باشد. یک مشاور شغلی اغلب قادر به ارائه اطلاعات ارزشمند در این زمینه ها و سایر موارد خواهد بود.
وظایف مشاوره شغلی
در یک جلسه مشاوره شغلی، مشاور به فرد کمک می کند مهارت ها و نقاط قوت را کشف کند، سطح تحصیلات را در نظر بگیرد و در مورد ادامه تحصیل مشاوره دهد و علایق و نوع شخصیت را تعیین کند. مشاوران همچنین ممکن است یک تست ضریب هوشی یا یک تست توانایی را انجام دهند. همچنین نشان داده شده است که مشاورین شغلی برای کمک به افراد در تعیین شغل های احتمالی بر اساس ویژگی های شخصیتی نظر می دهند.
چه زمان به مشاوره شغلی نیاز داریم؟
مشاوره شغلی در هر دوره ای از زمان به شما کمک می کند تا بتوانید مسیر کاری خود پیدا کنید و آن را مدیریت کنید. بنابراین مشاور شغلی در چند مرحله از شما حمایت می کنید:
انتخاب شغل:اگر به تازگی وارد بازار کار می شوید اما هنوز مردد هستید که چه شغلی را برای خود انتخاب کنید، مشاوره شغلی در کنار استفاده از تجارب دوستان و آشنایان، به شما بسیار کمک می کند. شما نیاز به اطلاعاتی دارید که بخشی از آن را باید از مشاور شغلی جویا شوید. اطلاعاتی همانند آینده شغلی، امنیت کاری، ثبات اقتصادی کشور در حرفه مورد نظر و….
تغییر شغل:اگر تا کنون در حرفه ای فعالیت کرده اید که به هر دلیل از آن ناراضی هستید و اکنون قصد دارید شغل خود را تغییر دهید، مشاوره شغلی برای شما راه گشا خواهد بود. شما یک بار شکست در کار را به هر نحوی تجربه کرده و بهترین فرصت های زندگی خود را از دست داده اید. اکنون برای تغییر شغل باید بسیار محتاطانه عمل کنید. چند جلسه با یک مشاور شغلی صحبت کنید تا بتوانید مسیر درست را بیابید. مشاوره شغلی تمامی استعدادها و توانمندی های شما را در کنار شرایط اقتصادی و کاری قرار داده و بهترین تصمیم را برای شما اتخاذ خواهد کرد.
تضمین آینده شغلی در دوران تحصیل:جالب است بدانید که شما حتی در دوران تحصیل نیز به مشاوره شغلی نیاز دارید، تا اگر متوجه شدید برای این رشته آینده شغلی مناسبی وجود ندارد، در اولین فرصت رشته خود را عوض کنید.البته عاقلانه ترین کار این است که در زمان انتخاب رشته کنکور، حتما از یک مشاور شغلی راهنمایی بگیرید. متاسفانه اغلب دانش آموزان این مرحله را نادیده می گیرند. اگر از ابتدا انتخاب درستی در رشته تحصیلی خود داشته باشید، آینده شغلی تضمین شده و بخشی از عمر خود را هدر نداده اید.
مطالب مرتبط:
- خدمات مرکز مشاوره
- وظایف یا حوزه فعالیت مرکز مشاوره آمایش سلامت سرزمین
- چرا یک کسب و کار باید از خدمات مشاوره ای بهره بگیرد؟
- ضرورت نیاز استارتاپ ها به یک تیم مشاوره
- مشاوره کسبوکار چیست و چه انواعی دارد
- آشنایی با شغل مشاوره
- چگونه یک مرکز مشاوره تاسیس کنیم؟
برچسب ها: مشاوره ، مشاور کسب و کار ، مشاوره کسب و کار ، مشاوره تخصصی ، شغل مشاوره ، مشاوره شرکتی ، مشاوره مستقل ، مشاوره مدیریت ، مشاوره انلاین ، مرکز مشاوره