طرح کسب و کار چیست؟
طرح کسب و کار (Business Plan) خوب راهنمای شما در هر مرحله از کسب و کارتان خواهد بود. شما از بیزینس پلن خود به عنوان یک نقشه راه استفاده خواهید کرد تا ساختار کسب و کارتان را مشخص کنید و رشد آن را رقم بزنید. همچنین طرح های کسب و کار می توانند به شما در جذب سرمایه یا شریک تجاری کمک کنند. سرمایه گذاران باید متقاعد شوند که با سرمایه گذاری روی کسب و کار شما سود خواهند کرد و شما می توانید از طرح کسب و کار خود برای این منظور استفاده کنید.
طرح کسب و کار چیست؟
طرح کسب و کار یک سند رسمی است که به طور دقیق مشخص می کند اهداف یک بیزینس چیست و چه طور قرار است به آنها دست پیدا کند. بیزینس پلن مهم است چون نقشه راه کسب و کار در فعالیت های بازاریابی، مالی و عملیاتی خواهد بود. به عبارت ساده تر Business Plan نوشته و توضیحی است درباره آینده کسب و کارتان. در واقع سندی است درباره کارهایی که در کسب و کارتان خواهید کرد و این که چگونه آنها را انجام خواهید داد.
چرا باید طرح کسب و کار داشته باشیم؟
دلایل زیادی برای تدوین بیزینس پلن وجود دارد که ۲ مورد از مهم ترین آنها عبارتند از:
جذب سرمایه گذار: طرح کسب و کار میتواند کمک شایانی به کارآفرینانی کند که به دنبال سرمایه گذار هستند و میخواهند اهداف و چشماندازهای کسب و کار شان را به خوبی برای سرمایه گذاران احتمالی به نمایش بگذارند.
گم نکردن مسیر: همچنین طرح کسب و کار میتواند برای جذب نیروهای کار مورد نیاز،بهبود معامله با تامین کنندگان و به طور کلی،پاسخ به این سوال که چگونه شرکت ما بهتر مدیریت کنیم،مفید باشد.
چه کسانی به طرح کسب و کار نیاز دارند؟
کسی که به طرح کسب و کار نیاز ندارد، کسیست که اصلا کسب و کاری ندارد! در واقع، هر کسی که بخواهد کسب و کاری را شروع کند یا گسترش بدهد، قرار است مقداری (کم یا زیاد) هزینه، وقت و انرژی را برای آن صرف کند و قطعا این فرد به یک طرح کسب و کار نیاز پیدا خواهد کرد.
اهمیت بیزینس پلن برای استارت آپ ها چیست؟
بسیاری از شرکتها و استارت آپهای بزرگ، کارشان را از نوشتن طرح کسب و کارشان شروع کردهاند؛ به نحوی که بتوانند بودجه ضروری برای راهاندازی کسب و کارشان را از یک سرمایهگزار به دست بیاورند. البته این اشتباه است که بخواهیم بگوییم یک استارت آپ فقط زمانی به طرح کسب و کار نیاز دارد که به دنبال سرمایه برای شروع کارش میگردد. طرح کسب و کار برای همه انواع سرمایه گذاریها در هر برهه زمانی و در هر شرایطی که کسب و کار با آن مواجه میشود میتواند مفید واقع شود.
وظیفه نگارش طرح کسب و کار بر عهده کیست؟
فرد یا افرادی که قرار است Business Plan را اجرا کنند، باید در نگارش آن نیز نقش موثری ایفا کنند. برخی افراد برای تدوین طرح کسب و کار مشاور استخدام میکنند و نگارش آنرا به طور کامل به فرد مشاور واگذار میکنند که این اشتباه است. بیزینس پلن قرار است اهداف مدیران کسب و کار و استراتژیهای آنها برای دست یافتن به این اهداف را مشخص کند و اگر خود مدیران در نگارش آن نقش ایفا نکنند، طرح کسب و کار طرح موفقی نخواهد بود. به همین خاطر حتی در صورتی که از مشاور برای تدوین طرح کمک گرفته شود، باز هم مدیران کسب و کار باید در تدوین آن دخالت داشته باشند.
اصول نگارش بیزینس پلن چگونه است؟
طرح مفهومی کسب و کار: شامل بحثهای کلی مربوط به صنعتتان، ساختار کلی کسب و کارتان و محصول یا خدمات اصلیتان میباشد.
بررسی بازار کسب و کار: که در آن باید این موارد را توصیف و آنالیز کنید:
بازار شما را چه کسانی تشکیل خواهد داد؟
چه زمانهایی بهتر میتوان پیدایشان کرد؟
چه زمانی و چرا ممکن است خرید کنند؟
با چه کسانی برای تصاحب این بازار باید رقابت کنیم؟
برای رقابت با آنها باید به چه سطحی برسیم؟
بخش مالی: در آخرین بخش نگارش بیزینس پلن به این میپردازید که درآمدتان، جریان نقدی شرکت، ترازنامه مالی و دیگر نسبتهای مالی مربوط به کسب و کارتان چگونه خواهد بود؟
انواع طرح کسب و کار چیست؟
بیزینس پلن سنتی: در صورتی که از دقت بالایی برخوردار هستید و می خواهید یک طرح کسب و کار جامع داشته باشید تا به کمک آن سرمایه جذب کنید، این نوع بیزینس پلن برای شما مناسب خواهد بود.
بیزینس پلن کوچک: بیزینس پلن کوچک شامل نمودارهایی است که اطلاعات محدودی را به صورت گرافیکی و سریع نمایش می دهند. در صورتی که شرایط زیر را دارید، این طرح کسب و کار برای شما مناسب است:
می خواهید سریع کسب و کار خود را توضیح دهید یا آن را آغاز کنید.
کسب و کار شما ماهیت ساده ای دارد و درک آن آسان است.
می خواهید در آینده نزدیک در طرح خود تغییراتی ایجاد کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
برچسب ها: کارآفرینی ، استارت آپ ، اشتغال ، طرح توجیهی ، طرح تجاری ، کارآفرین ، کسب و کار ، بیمه بیکاری ، رشت ، شتابدهنده ، شتابدهنده دکترکاربین ، استخدام ، طرح کسب و کار ، امکان سنجی طرح ها ، بیزینس پلن ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، مشاوره کسب و کار در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، مشاوره رایگان ، اشتغال زایی ، اشتغال خانگی ، کار گیلان ، فرصت شغلی ، کاریابی رشت استان گیلان ، کاریابی ، کاریابی رشت ، پیشخوان اداره کار ، باشگاه کارآفرین ، رشت گیلان ، کار ، جویای کار ، استخدام رشت ، اخلاق حرفه ای ، مشاوره شغلی ، کارفرما ، کارفرمایان ، تنظیم دادخواست ، دفاعیه ، پیشکار ، کارگر ، طرح بازاریابی