نکاتی که در انتخاب مشاور بازاریابی باید در نظر گرفت؟
اخیراً یکی از دغدغه های مهم مدیرعاملان شرکت،انتخاب یک مشاور مناسب بازاریابی و فروش تاثیرگذار برای واحد فروش است. استفاده از مشاوران مناسب، بدون تردید کیفیت تصمیم گیری ها و در نتیجه بقا، سودآوری کسب وکار شما را بهبود خواهد داد.
نکاتی که در انتخاب مشاور بازاریابی باید در نظر گرفت؟
مرحله اول:برای انتخاب مشاور بازاریابی وظایف و مسئولیت مربوط به فروش را تشریح نموده و انتظارات خود از مشاور را مشخص نمایید.
قبل از جلسه برای انتخاب مشاور بازاریابی ، باید مشخص کنید که در چه حوزه ای به مشاور بازاریابی نیاز دارید، این نیازها را یادداشت نموده و مسئولیت های مشاور تعیین نمایید. این یادداشت به عنوان مدرک مرجع برای انتخاب مشاور بازاریابی شناخته می شود.شما می توانید در این یادداشت به این موارد بپردازید:
انتظارتان از مشاوره
نیاز های واحد فروش و بازاریابی و برندینگ که خودتان شناسایی نموده اید
نتایج مورد انتظار چیست و چگونه ارزیابی می نمایید.
نقشی که مشاور بازاریابی باید ایفا کند به عنوان مثال آموزش پرسنل نیز شامل آن می شود یا خیر
اختیارات مشاور بازاریابی را تعیین کنید. بهتر است پرسنل بازاریابی و فروش صحبت های مشاور را از شما بشنوند. اما در حضور مشاور صورت پذیرد.
بازاریابی تغییرات در خدمات مشاور بازاریابی در حین استفاده از خدمات مشاوره بازاریابی ، ممکن است نیاز به تغییراتی در خدمات مشاور بازاریابی ، قیمت قرارداد ، زمان انجام کار و موارد جزئی دیگر براساس مشاهده و توافق طرفین به وجود آید، که نیاز است درباره تغییر آن از خود انعطاف به خرج دهید. اما بهتر است این اتفاقات از سوی مشاور رخ ندهد. زیرا مشاور مجرب باید همه موارد را پیش بینی نموده و دلیلی برای افزایش قیمت نخواهد بود.
وجود زمان بندی در برنامه های مشاور داشتن برنامه زمان بندی در خدمات مشاوره ای بسیار مهم است. شما باید نقاط برجسته و موارد اجرایی توسط مشاور را در هر مرحله مشخص نمایید.به عنوان مثال زمان بندی اجرای تحقیقات بازاریابی ،زمانبندی و تعداد جلسات مشاوره ، تعداد جلسات آموزشی پرسنل و …
معیارهای انتخاب مشاوربازاریابی، مدیران باید بدانند که به دنبال مشاور بازاریابی با چه کیفیتی هستند؟ جوان بودن مشاور ، وجود تیم مشاوره جهت بهره برداری از نظرات جمعی ، تعدد پروژه های مشاور ، وجود تضمین در ارائه خدمات مشاور بازاریابی می توان معیارهای مناسبی باشند.
مرحله دوم: برای انتخاب مشاور بازاریابی فهرستی از مناسب ترین مشاوران بازاریابی تهیه کنید.
پس از انجام اقدامات اولیه جهت انتخاب مشاور بازاریابی، از مناسب ترین افرادی که می توانند در حوزه بازاریابی ، برند و فروش به شما مشورت دهند، یک لیست تهیه کنید. هریک از این افراد حقیقی و حقوقی را براساس معیار های انتخابی فوق مورد ارزیابی قرار دهید.
مرحله سوم: برای انتخاب مشاور بازاریابی پروپوزال ها و پیش قراردادهای ارسالی مشاورین را جهت انتخاب مشاور بازاریابی مورد بررسی قرار دهید. در پروپزال که از سوی مشاور ارائه می گردد، این موارد باید در نظر گرفته شود:
روش های تشخیص وضعیت موجود(به صورت ارائه پرسشنامه؛ برگزاری جلسات مشترک، مصاحبه یا روش های معمول دیگر است) چگونه است؟ و چقدر باید زمان را صرف آن نماید؟ آیا فرصتی دارد که بتوان اطلاعات را در کوتاه مدت اخذ نماید؟
برنامه زمانبندی انجام کار ، دستاوردهای مورد انتظار و برآورد زمان و هزینه انجام امور به صورت مشخص. اساساً پیشنهادی که از سوی مشاور ارائه می شود باید نشان دهنده درک کامل وی از صورت مسأله طرح شده از شرکت و برند و محصولات باید. در واقع براساس خواندن این پیشنهاد به خود اطمینان دهید که نتیجه حاصل از این پیشنهاد، نتیجه ای رضایت بخش و مورد انتظار برای شما و سازمان است.
بررسی علمی و عملیاتی بودن گام های مشاوره بازاریابی، شما با خواندن این پروپوزال باید مطمئن شوید که مشاوره شما قرار است یک سلسله فعالیت یکپارچه را به صورت برنامه ریزی شده و علمی به صورت کاملا عملیاتی پیاده نماید. بدین ترتیب که نحوه و چگونگی اجرای کلیه پیشنهاداتی که به شما ارائه می نماید را باید آموزش دهد. پس باید دید کاملی از همه پیشنهادات داشته باشد و ابزار آن را مهیا کند.
شما با خواندن این پروپوزال باید متوجه شوید که مشاور بازاریابی قرار است چگونه شرکت شما را به حالت ایده آل ممکن برساند. و در واقع چگونه قرار است برنامه ها را در شرکت شما مدیریت نمایید تا به اهداف پیش بینی شده برسید.
مرحله چهارم: برای انتخاب مشاور بازاریابی مشاور مناسب را انتخاب کنید. بعد از بررسی پروپوزال های ارسالی، جلسه ای برای مصاحبه و شنیدن نظرات به صورت حضوری با مشاورین مورد تایید هماهنگ کنید. در این جلسه مشاور بازاریابی فرصت خواهد داشت تا روش کار مشاوره خود را برای شماتعیین کند. از پروژه های گذشته مشاورین در این جلسات بپرسید تا آن ها بدون ذکر نام شما را با شرایط متفاوت در زمان برگزاری مشاوره آشنا کنند. ضمنا در این جلسات شما از سرزنده بودن مشاور و به روز بودن اطلاعات وی و حتی میزان آشنایی مشاور با صنعت و صنف خودتان می شوید.
مرحله پنجم: برای انتخاب مشاور بازاریابی پس از انتخاب مشاور بازاریابی با وب تعامل داشته باشید. برای تصمیم گیری نهایی باید با مشاور خود تعامل مستمر داشته باشید. در این تعامل نکات زیر را تعیین تکلیف کنید هزینه مشاوره و شیوه پرداخت به مشاور، چارچوب زمانی انجام کار، اقلام تحویلی مورد نظر در نقاط عطف زمانی مشخص شده،شرایط فسخ قرارداد. فراموش نکنید که هزینه مشاوری را قبول کنید و آن را پرداخت کنید و ویا بیش از حد با وی صحبت نکنیدزیرا هدف ارائه خدمات است و اگر شما زیاد صحبت کنید نمی توانید توقع بیش از آنچه در قرارداد است داشته باشید. مشاور بازاریابی خوب، فعالیت خود را به گونه ای ارائه می کند که علاوه بر رضایت مشتری ، خشنودی مشتری را نیز کسب نماید، زیرا چشم به آن دارد که مدیر عامل این مشاور را به دیگران نیز معرفی نماید پس کاری می کند که فرا قرار داده باشد.
مرحله ششم: برای انتخاب مشاور بازاریابی برای کسب بهترین نتایج، فرآیند مشاوره بازاریابی را مدیریت کنید. برای موفقیت در مشاوره بازاریابی، هر دو طرف (کارفرما و مشاور) سهم بزرگی دارند. برای سازمان شما (کوچک یا بزرگ) مهم است که بابت مبلغی که پرداخت می کند ارزش دریافت کند. در عوض مشاور نیز علاقه مند است با انجام یک کار با کیفیت شهرت و اعتبار بیشتری برای خود به دست آورد. اما برای بالابردن درصد موفقیت در فرآیند مشاور باید آن را بازاریابی کنید. به خاطر داشته باشید در خرید خدمات و انتخاب مشاور بازاریابی علاوه بر زمان، دانش و تجربه به شرکت شما منتقل می گردد، بنابراین لازم است تعاملی پایدار و سیستماتیک با مشاور داشته باشید.
مطالب مرتبط:
- خدمات مرکز مشاوره
- ضرورت نیاز استارتاپ ها به یک تیم مشاوره
- مشاوره کسبوکار چیست و چه انواعی دارد
- بازاریابی از نگاهی متفاوت
- چه کسانی به مشاوره شغلی نیاز دارند؟
برچسب ها: بازاریابی ، مشاوره کسب و کار ، بازاریابی دیجیتال ، مشاور بازاریابی