لین استارت آپ چیست؟
لین استارت آپ یک مفهوم جدید اما توسعه یافته در دنیای استارت آپ و کار آفرینی است که میتواند ریسک شکست را تا حد زیادی کاهش دهد. در این روش ابتدا نمونه اولیه محصول در حجم کوچکی به جامعه هدف معرفی شده تا بازخورد مشتری شناسایی شود. در سه گام ساخت، سنجش و یادگیری، صاحبان ایده میتوانند ایرادهای احتمالی ایده و محصول خود را پیدا کرده و آن را رفع کنند. در نتیجه محصول با بیشترین میزان بازدهی و موفقیت در حجم گسترده به بازار عرضه خواهد شد.
لین استارت آپ چیست؟
لین استارت آپ یا استارت آپهای ناب، یک ایده و کسب و کار جدید و بدون نمونه قبلی است که دارای ریسک بسیار کمتری نسبت به دیگر استارت آپها است. بیش از 90 درصد ایدههای نوین کسب و کار در چند ماهه اول فعالیت خود با شکست مواجه می شوند. لین استارت آپ دلایل عدم موفقیت این کسب و کارها را پیدا میکند و با روشهایی به صاحبان ایده کمک کرده تا ریسک شکست خود را کاهش دهند.
گام های محتلف یک لین استارت آپ
لین استارت آپها در چند گام انجام میشوند.محققان حوزه کسب و کار میگویند که یک لین استارت آپ دارای سه مرحله ساخت، سنجش و یادگیری است. هدف از این چرخه، تبدیل سادهترین نمونه اولیه به بهترین و اصولیترین نتیجه نهایی با سنجش رفتار مشتری است. در موارد بسیاری نتیجه این چرخه باعث شده است که صاحب ایده به مقدار زیادی در ایده اولیه خود تغییرایجاد کرده و کلا وارد فاز دیگری شود.در چرخه تکرار شوندگی، ابتدا یک یا تعدادی از معایب محصول و یا ایده شناسایی شده و رفع خواهند شد. سپس در چرخه بعدی محصول و یا خدمات اصلاح شده وارد شده و ایرادهای احتمالی بعدی شناسایی و رفع میشود. با تکرار چند باره این چرخه نهایتا به محصول و یاایدهای خواهید رسید که از تمامی جوانب سنجیده شده و ایرادهای احتمالی آن رفع شده است. این مساله ریسک عدم موفقیت را تا حد زیادی کاهش خواهد داد. در یک لین استارت اپ در این چرخه مسائل مختلفی مانند قابلیتهای محصول، قیمت گذاری، کانالهای توزیع، نیازهای مشتری، رقبا و غیره سنجیده خواهد شد.
گام اول ساخت: اولین گام از یک لین استارت آپ مرحله ساخت است. در این مرحله شما سادهترین نمونه اولیه خود را ساخته و به جامعه هدف کوچکی ارائه میکنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که سادهترین نمونه اولیه به معنای ساخت یک محصول با قابلیتهای کم نیست، بلکه به معنای آن است که شما بتوانید تمامی قابلیتها و ویژگیهای مورد نظرتان را با ساده ترین طراحی به مرحله اجرا درآورید.
گام دوم ساخت: بعد از ساخت نوبت به ارائه محصول و یا خدمات و دریافت بازخورد از مشتری میرسد. سنجش گام دوم است که به تحلیل رفتار مشتری میپردازد.
گام سوم یادگیری:سنجش اطلاعات مفید شما به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده و شما وارد مرحله یادگیری خواهید شد. شما میتوانید در هر مرحله فرضیاتی که دارید را امتحان کرده تا بتوانید بهترین راهکار و نتیجه ممکن را داشته باشید.
آیا لین استارت آپ می تواند جایگزین طرح کسب و کار شود؟
هر کسب و کاری برای شروع فعالیت و پیش بینی موفقیت و یا عدم موفقیت نیازمند طرح کسب و کار است. در این طرحها معمولا به توضیح و پیش بینی سود و جریان مالی کسب و کار و پیش بینی درآمد میپردازند. نکته گنگ و ایراد این طرح آن است که کارآفرین بدون در نظر گرفتن عوامل موثر و بیرونی و بازخورد مشتری این طرح را آماده کرده و فرض بر این است که میتواند بر تمامی چالشهایی که با آن روبه رو میشوند، پیروز شوند. طبق روال همیشگی استارت آپها، اگر ایده بتواند صاحبان سرمایه را راضی به سرمایه گذاری کند، با سرمایه اولیه فعالیت خود را آغاز میکنند. پس از شروع فعالیت، صرف ساعتها کار و زمان، ممکن است محصول و یا خدمات نتواند نظر مشتریان را به خود جلب کرده و موفق شود. ممکن است بعد از چند ماه فعالیت کارآفرینان متوجه ایرادهای محصول خود و یا نیازهای واقعی مشتریان شوند که البته کمی دیر است و استارت اپ آنها با شکست مواجه شده است. بنابراین بهتر است در کنار طرح کسب و کار بتوانید از لین استارت آپ هم کمک گرفته تا موفقیت ایده خود را تا حد زیادی تضمین کنید.
مزایای لین استارت آپ
مهم ترین مزیت لین استارت آپها در مقایسه با کسب و کارهای قدیمی افزایش احتمال موفقیت آن است. در واقع شما میتوانید به طور عینی نحوه بازخورد مشتری با محصول و یا خدمات خود را دیده، ایرادهای آن را رفع کرده و کسب و کاری موفق راه اندازی کنید. نکته دیگر آن که سرمایه گذاری روی یک ایده با چشم انداز 5 ساله شاید برای بسیاری از سرمایه گذاران سخت و دور از ذهن باشد. اگر شما یک نسخه عملی هرچند کوچک که درانتهای لین استارت آپ به آن رسیدهاید در اختیار سرمایه گذاران قرار دهید، راحت تر با ایده شما ارتباط برقرار کرده و روی آن سرمایه گذاری میکنند.
مطالب مرتبط:
- استارت آپ چیست؟
- استارت آپ و مراحل راه اندازی آن
- مقایسه کسب وکار معمولی با استارت آپ ها
- چگونه استارتاپ خود را افزایش دهیم؟
- چگونه نام مناسبی برای استارت آپ خود انتخاب کنیم؟
- طرح کسب و کار چیست؟
برچسب ها: استارت آپ ، استارتاپ ، تیم سازی استارتاپ ، راه اندازی سایت ، طرح کسب و کار