كارآفرينان موفق چه ويژگي هايي دارند؟
کارآفرینی به فرآیند خلق چیزی جدید و با ارزش اطلاق میشود که با صرف زمان، هزینه و تلاش کافی و علیرغم داشتن ریسکهای مالی، اجتماعی میتواند منجر به رضایت فرد کارآفرین شود.کارآفرینی در حقیقت به فرآیندی گفته میشود که در آن، فرد تمامی ریسکهای موجود را به جان میخرد و چیز جدیدی خلق میکند. افرادی که به عنوان کارآفرین فعالیت میکنند، معمولا نوآور و ریسکپذیر هستند و مديريت استراتژيك قوی در کار خود دارند و به همین دلیل، میتوانند به درستی به سازماندهی و کنترل شرایط بپردازند.
كارآفرينان موفق چه ويژگي هايي دارند؟
ريسك پذيري: ریسک پذیری یکی از اصلیترین ویژگی های کارآفرینی است و اگر کسی از خطر کردن هراس دارد، طبیعتا نمیتواند کارآفرین موفقی شود. محیط پویای کسبوکار همیشه نمیتواند مطابق با برنامهریزی پیش برود؛ بنابراین هیچ قطعیتی نمیتوان برای کارها و نتایج به دست آمده از آنها در نظر گرفت. به همین دلیل است که فرد کارآفرین باید خطرپذیری بالایی داشته باشد تا بتواند با حرکت رو به جلوی خود به سمت اهداف خود در حرکت باشد. کارآفرین در مسیر کاریاش ممکن است با هر چیزی مواجه شود. از دست دادن سرمایه، از دست دادن نیروی کار، عدم انجام صحیح کارها، شکست کامل و حتی حذف شدن کامل از بازار از جمله احتمالاتی است که هر کارآفرینی باید آنها را در نظر بگیرد.
سازگاري و انعطاف پذيري: یک کارآفرین موفق کسی است که بتواند خودش را با شرایط پیش آمده وفق دهد. ازاین رو، سازگاری و انعطافپذیری یکی از ویژگی های کارآفرینی به شمار میآید. فرد کارآفرین معمولا با افراد بسیاری در ارتباط است و اگر نتواند اصل سازگاری و انعطافپذیری را در رفتار خودش رعایت کند، نمیتواند کاری از پیش ببرد و در حرفه خود موفق باشد. لازمه تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق این است که فرد بتواند درک صحیحی از هم تیمیهای خود داشته باشد و برای رسیدن به اهداف مشترک با آنها تعامل کند.
خودباوري: خودباوری باید به عنوان یکی از ویژگی های کارآفرینی در نظر گرفته شود. مهمترین نکتهای که در این زمینه باید به آن توجه شود این است که برای اینکه به طریق خود ایمان داشته باشیم، لازم نیست نشان دهیم که روش دیگران نادرست است. اقدامی که باید انجام بدهید، این است که به کارمان و تصمیماتی که اتخاذ کردهایم با تمام وجود ایمان داشته باشیم. دون داشتن خودباوری، تحمل فراز و نشیب مسیر نیز دشوارتر میشود؛ بنابراین بدون خودباوری عملا رسیدن به هدف نهایی نیز میسر نخواهد شد.
متعهد و سخت كوش بودن: زمانی که فردی تصمیم میگیرد که کارآفرین شود در واقع باید سختیهای مسیر را نیز به جان بخرد. به همین دلیل است که سخت کوشی به عنوان یکی از ویژگی های کارآفرینی در نظر گرفته میشود. در کنار این سخت کوشی، تعهد کاری و احساس مسئولیت از اهمیت زیادی برخوردار است. به ویژه این که کارآفرین معمولا به مثابه الگویی است که بقیه اعضا از او پیروی میکنند و هر چه قدر که بیشتر بتواند بقیه اعضا را به سخت کوشی دعوت کند، به همین نسبت هم در کار خود موفقتر خواهد شد.
با انگيزه بودن: حقیقت این است که نداشتن انگیزه کافی مانع از ادامه مسیر میشود. برای این که همواره حرکت رو به جلویی داشته باشیم و در مسیر حرکت به سمت بهترینها گام برداریم، باید با انگیزه تمام به مسیر خود ادامه دهیم. در پیمودن مسیر کارآفرینی، با انگیزه بودن خود فرد کارآفرین به عنوان رهبر تیم، تاثیر به سزایی در ایجاد انگیزه در سایر اعضای تیم دارد. داشتن انگیزه کافی، همواره امید را در دل افراد زنده نگه میدارد؛ در نتیجه، در برابر سختیها و ناملایمات مسیر رسیدن به موفقیت ناامید نمیشوند و از هیچ تلاشی برای رسیدن به هدف مضایقه نمیکنند. افراد با انگیزه نه تنها کارآفرینان موفقی میشوند، بلکه میتوانند در زندگی شخصی خود نیز همواره موفق خواهند بود.
برنامه ريزي: بدون برنامهریزی نمیتوان به هیچ هدفی دست پیدا کرد. در حقیقت بدون برنامهریزی گویا همیشه در مسیر غیر قابل پیشبینی قدم برمیداریم که انتهای آن نامشخص است. به این ترتیب پیشبینی اتفاقات ممکن و راههای مقابله با آن نیز دشوار خواهد بود. برنامهریزی در کارآفرینی بدین معنا است که کارها به ترتیب اولویت مشخص شوند. سپس منابع و بودجه مورد نیاز تامین شود، سپس همه اعضا در راستای رسیدن به اهداف در مسیر تعیین شده قرار بگیرند.
واقع بيني: هر چند همواره بر این امر تاکید میشود که برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق باید فرد رویا پردازی باشید؛ اما واقعیت این است که این رویاپردازی تا قبل از هدف گذاری کاربرد دارد و پس از برنامهریزی و تعیین هدف، رویاپردازی جای خود را به واقع بینی میدهد. واقع بینی نیز در کنار سایر ویژگیها، یکی از اصلیترین ویژگی های کارآفرینی است؛ زیرا این امکان را فراهم میکند که کارآفریتان افق دید بازتری نسبت به رویدادها داشته باشند. به این ترتیب احتمال شکست نیز به شدت کاهش مییابد. در بسیاری از مواقع واقعبینی به ما کمک میکند تا قبل از گام برداشتن در یک مسیر، بتوانیم از آن برگردیم و به این ترتیب ریسک مسیر را تا حد زیادی کاهش دهیم. این روند باعث میشود هر روز یک گام به موفقیت نزدیکتر شویم.
مهارت برقراري ارتباط: برقراری ارتباط سازنده اصلیترین راه تعامل با اعضای تیم برای کارآفرینان است. بنابراین به عنوان یک کارآفرین هر چه قدر که بیشتر بتوانیم به تقویت مهراتهای ارتباطی بپردازیم، عملکرد مناسبتری نیز خواهیم داشت. برقراری ارتباط سبب شکلگیری تعاملات انسانی قوی میشود. از آنجایی که یک کارآفرین به تعاملات انسانی قوی نیاز دارد، بنابراین میتواند به کمک این مهارت از دشواریهای مسیر کارآفرینی عبور کند. برقراری ارتباط موثر میزان سو تفاهمها را به حداقل میرساند و اعتماد اعضای تیم را به هم جلب میکند. از این رو میتوان توانایی برقرای ارتباط موثر را به عنوان یکی از وجوه مشترک کارآفرینان در نظر گرفت.
پشتكار: آنچه در مسیر کارآفرینی بیشتر از هر چیز دیگری اهمیت دارد، داشتن پشتکار است. زیرا پشتکار میتواند مسیر رسیدن به اهداف را هر چند که بسیار صعبالعبور هم باشند، آسان کند. پشتکار لازمه رسیدن به اهداف بلند مدت است. از آنجایی پروسه کارآفرینی یک فرآیند بلند مدت است، بدون داشتن پشتکار نمیتوان آن را طی کرد. پشتکار و اراده را باید به عنوان یکی از ویژگی های کارآفرینی در نظر گرفت و به صورت پیوسته در جهت بهبود آن تلاش کرد. رسیدن به هیچ هدفی بدون پشتکار میسر نیست. اما اگر کارآفرین هستید، بیشتر از بقیه افراد باید برای این ویژگی اهمیت قائل شوید.
اعتماد به نفس: اعتماد به نفس سبب محکمتر شدن گامها در مسیر رسیدن به اهداف میشود؛ به همین دلیل است که انتظار میرود که کارآفرینان اعتماد به نفس بالایی داشته باشند. پس اگر قصد دارید به عنوان یک کارآفرین وارد عرصه کسبوکار شوید، باید در ابتدا مهارتهای افزایش اعتماد به نفس را در خود تقویت کنید. سپس در این مسیر گام بردارید.
صبر و شكيبايي: کارآفرینی پروسه زمانبری است. بنابراین برای رسیدن به نتیجه به صبر و شکیبایی زیادی نیاز دارد. حال آنکه در بسیاری از مواقع ممکن است پس از طی مسیری دشوار و پر فراز و نشیب این نتیجه حاصل شود که به کل نباید قدم در این مسیر گذاشته میشد. علاوه برای کنترل هم تیمیها، ایجاد انگیزه در آنها انرژی زیادی نیاز است. بنابراین اگر فرد صبوری نیستید، یکی از مهمترین ویژگی های کارآفرینی را هم ندارید. قبل از عملی کردن ایدههایتان شاید بهتر باشد زمانی را برای تقویت صبر و شکیبایی خودتان صرف کنید.
براي كسب اطلاعات بيشتر از مشاورين مركز آمايش سلامت سرزمين كمك بگيريد.
مطالب مرتبط:
- چگونه می توانیم یک کارآفرین باشیم؟
- بهترین ایده های کارآفرینی
- تفاوت کارآفرینی با اشتغال زایی
- تفاوت کارآفرینی با صاحبان کسب و کار
- کارآفرینی چیست؟کارآفرین کیست؟
- تفاوت کارآفرینی با استارت آپ
- مهارت هایی که کارآفرینان باید بدانند
- چگونه یک کارآفرین موفق باشیم؟
- عوامل موفقیت در کارآفرینی چیست؟
برچسب ها: کارآفرینی ، کارآفرین ، کسب و کار ، کارآفرینان ، مدیریت استراتژیک ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، کسب و کار گیلان ، مشاوره کسب و کار در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، کسب و کار موفق