- ارسال شده در ۱۴۰۱ شهریور ۱۹ ساعت ۱۶:۵۹
- توسط کارشناس
- ۰ نظر
- در کسب و کار » مشاوره حقوقی
آیا می دانید کارشناس حقوقی کیست و چه وظایفی دارد؟
در حقیقت سازمانها برای انجام امور حقوقی خود به یک کارشناس حقوقی نیاز دارند که بتواند به آنها بهترین مشاورههای حقوقی را بدهد. معمولاً شرکتهای بزرگ یک تیم کامل از مشاوران و کارشناسان حقوقی را استخدام میکنند و در شرکتهای کوچکتر، این وظیفه معمولاً بر عهده یک نفر است.
کارشناس حقوقی کیست و چه وظایفی دارد؟
با توجه به پیچیده شدن روابط فردی و سازمانی در دنیای امروز و افزایش مسائل و مشکلات مختلف در سازمان های دولتی و یا شرکت های خصوصی، نیاز به حضور یک یا چند کارشناس و یا مشاور حقوقی در کنار مدیران بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.مشاور حقوقی به مدیران و ذی نفعان سازمان کمک می کند تا ضمن توجه به مسئولیت های کیفری، حقوقی، جزایی و انتظامی تصمیماتشان، تصمیمات صحیح تری اتخاذ نمایند و همچنین در مواجه به مسایل حقوقی سازمانی به آنها در حل و فصل مسائل و مشکلات یاری می رساند.مشاور حقوقی با تسلط کاملی که به قوانین و اصول حقوقی دارد، کلیه امور حقوقی سازمان یا شرکت از جمله تهیه و تنظیم آیین نامه ها و دستورالعمل ها، انعقاد قراردادهای داخلی و خارجی، رسیدگی و پیگیری پرونده های حقوقی و دعاوی اداری و استخدامی، شرکت در جلسات دادرسی و دفاع از حق سازمان، ارائه مشاوره حقوقی به کارکنان در صورت لزوم، انجام امور حقوقی مربوط به مناقصه، مزایده و … را برعهده دارد.در شرکت ها و سازمان های دولتی معمولا یک بخش حقوقی متشکل از چندین کارشناس حقوقی امور مربوط به انعقاد قراردادهای خرید و فروش انعقاد قراردادها و تفاهم نامه های بین سازمانی و سایر امور حقوقی دستگاه را زیر نظر دارند و معمولا بررسی و اعلام نظر اداره حقوقی یکی از مراحل انجام عملیات فوق می باشد.در شرکت های خصوصی ممکن است یک مشاور به چند شرکت کوچک مشاوره حقوقی بدهد و یا فقط در استخدام یک شرکت باشد. در شرکت های خصوصی بزرگ نیز مدیران شرکت از یک تیم مشاوره پرقدرت و زبردست و یک واحد حقوقی مجزا نیز بهره می برند.برخی از مشاوران حقوقی در حوزه های خاص و تخصصی فعالیت می کنند. به عنوان مثال یک مشاور حقوقی فقط به شرکت ها و سازمان های هنری و دیگری فقط به سازمان های ورزشی مشاوره می دهد.
کارشناس حقوقی چه وظایفی دارد؟
تهیه متن قراردادهای شرکت یا سازمان و نظارت بر روند عقد آنها
ارائه اطلاعات لازم و انجام امور حقوقی مربوط به انواع مناقصه ها، مزایده ها و …
ارائه مشاوره های حقوقی به مدیران و کارکنان
جمع آوری، بررسی و تنظیم اطلاعات لازم برای تهیه قوانین، اساسنامه ها، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و …
انجام کلیه کارهای مربوط به ثبت، تغییرات در ساختار، انحلال شرکت ها و …( عمدتا در شرکت های خصوصی)
جمع آوری اطلاعات لازم و استفاده از آنها برای دفاع از سازمان یا شرکت مربوطه در محاکم قضایی
رسیدگی به شکایات و دعاوی حقوقی و اداری
یک کارشناس حقوقی ماهر باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
در هر شغلی، افراد نیاز به مهارتهای خاصی دارند تا بتوانند در آن شغل بهخوبی پیشرفت کنند. این مهارتها میتواند در طی زمان با تمرین، تقویت شوند.
مهارت های ارتباطی: کارشناسان حقوقی به مهارتهای ارتباطی کلامی و نوشتاری قوی نیاز دارند تا بهعنوان نماینده شرکت بتوانند بهخوبی صحبت کنند و بهطور واضح، متقاعدکننده و مختصر انواع اسناد حقوقی را بنویسند. همچنین این افراد باید گوش دادن فعالانه را بلد باشند. مهارتهای ارتباطی و کلامی را میتوان در طول تحصیل با شرکت در فعالیتهایی مانند سخنرانیهای عمومی تقویت کرد.
مهارت های تحلیلی: هم تحصیل در رشته حقوق و هم کار کردن در این حوزه نیازمند تحلیل منطقی مقادیر زیادی اطلاعات است. همچنین در حل برخی از امور حقوقی، گاهی بیش از یک راهحل منطقی برای آن وجود دارد. به همین دلیل کارشناس حقوقی باید قدرت تحلیل این مسائل و انتخاب بهترین راهحل را داشته باشد.
مهارت های تحقیق کردن: یک کارشناس حقوقی برای پیدا کردن استراتژی مناسب برای حل مسائل حقوقی باید قادر باشد که در مورد امور مختلف تحقیق کند. در حقیقت آماده کردن یک استراتژی مناسب نیازمند جمعآوری اطلاعات در مورد مسائل مختلف و تبدیل آنها به دادههای منطقی و یک استراتژی کامل است.
خلاقیت: یک کارشناس حقوقی موفق نه تنها تفکر منطقی و تحلیلی دارد؛ بلکه میتواند خلاقیت زیادی در حل مسائل از خود نشان دهد. در حقیقت بهترین راهحل همیشه واضح نیست و برای پیدا کردن آن در اغلب اوقات باید از زوایای مختلفی به مسائل نگاه کرد و از خود خلاقیت نشان داد.
دانش تجاری: یکی دیگر از مهمترین مهارتهایی که کارشناسان حقوقی به آن نیاز دارند، تحلیل جدیدترین پیشرفتهای تجاری دنیا و مسائل مرتبط با آن است که میتواند روی عملکرد یک شرکت تأثیرگذار باشد. در حقیقت شرکتها از کارشناسان حقوقی خود انتظار دارند که بهطور کامل درک کنند که تجارت آنها چگونه اداره میشود و کدام مسائل اجتماعی، و اقتصادی ممکن است روی عملکرد شرکت تأثیر بگذارد. همچنین کارشناسان حقوقی باید از پیامدهای کوتاهمدت و بلندمدت پیشنهادات تجاری مختلف آگاه باشند و بهطور استراتژیک در مورد نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای سازمان اطلاعات کسب کنند.
توجه به جزئیات: دقت به جزئیات برای کارشناس حقوقی امری بسیار مهم است؛ زیرا یک کلمه اشتباه میتواند معنای یک بند قرارداد را بهکلی تغییر دهد، همچنین ایمیلها، نامهها یا اسنادی که دارای غلط املایی یا دستوری باشند، تأثیر بدی روی نگاه مشتریان به شرکت میگذارد.
کارگروهی: همانطور که گفتیم در بسیاری از شرکتها کارشناسان حقوقی در تیم بزرگتری کار میکنند. به همین دلیل مهارتهای کار تیمی یکی دیگر از ویژگیهای بسیار مهم برای این افراد است. همچنین برخی اوقات کارشناسان حقوقی باید با شرکتهای دیگر یا مشتریان مختلف کار کنند. توانایی کار بهعنوان عضوی از یک تیم ضروری است و کارشناس حقوقی باید بتواند با افراد مختلف با سطوح مختلف قانونی، از کارآموزان تا اعضای قوه قضائیه ارتباط مؤثر برقرار کند.
مهارت های سازمان دهی: تحقیق در مورد مسائل حقوقی، تهیه پیش نویس اسناد و قراردادهای حقوقی، مدیریت پروندههای مختلف، ملاقات با مشتریان و شبکهسازی با متخصصان حقوقی همگی از وظایف روزانه کارشناس و مشاور حقوقی است. به همین دلیل مهارت اولویتبندی و حفظ تمرکز ضروری است و در اینجاست که مهارتهای سازماندهی اهمیت پیدا میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
- اشتباهات حقوقی رایج استارتاپ ها
- چرا ما به مشاوره امور مالیاتی نیاز داریم؟
- مشاور حقوقی چه وظایفی دارد؟
برچسب ها: اشتغال ، کارآفرین ، کسب و کار ، بیمه بیکاری ، رشت ، حقوق ، استخدام ، کارآفرینان ، نهاد تجاری حقوقی ، کاریابی کارآفرین ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، مشاوره حقوقی ، مشاوره کسب و کار در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، اشتغال زایی ، اشتغال خانگی ، کار گیلان ، فرصت شغلی ، کاریابی رشت استان گیلان ، کاریابی ، کاریابی رشت ، پیشخوان اداره کار ، باشگاه کارآفرین ، رشت گیلان ، کار ، جویای کار ، استخدام رشت ، اخلاق حرفه ای ، مشاوره شغلی ، کارفرما ، کارفرمایان ، تنظیم دادخواست ، دفاعیه ، پیشکار ، کارگر ، وکیل حقوقی ، درخواست حقوقی ، کاریابی الکترونیک ، کارمند ، کارشناس حقوقی