چگونه کسب و کار نوپا راه اندازی کنیم؟
کسب و کار نوپا شرکت هایی می باشندکه با هدف رفع نیاز بازار با تولید راه حل و روش جدید ایجاد شده و به سرعت رشد و پیشرفت کمک میکنند.کسب و کار نوپا نتیجه کارآفرینی میباشد که برای رفع نیاز مخاطب با ارائه راه حل جدید شکل گرفته است. کسب و کارهای نوپادر جهت جستجوی راه حلی برای یک مدل کسب و کار قابل توسعه و تکرار پذیر راه اندازی می شود شرکتهای نوپا معمولاً مبتنی بر ایدههایی ریسک پذیر هستند که مدل کسب و کارشان مشخص نیست و بازار هدفشان نیز در حد فرض است. شرکتهای نوپا میتوانند در هر حوزه ای ایجاد شوند، ولی اغلب شرکت هایی هستندکه رشد سریعی دارند و در زمینه تکنولوژی فعالیت میکنند.
کسب و کار نوپاچیست؟
کسب و کار نوپا، یک تجارت نوپا در قالب یک کمپانی، شراکت یا سازمان موقت تعریف می شود که در پی ایجاد و راه اندازی یک مدل تجاری جدید در زمینه خاصی است.راه اندازی کسب و کار نوپایک فرآیند است و تنها با شکل گیری یک ایده در ذهن و پیاده سازی یک سایت صورت نمی پذیرد. شناخت فرصت و چگونگی بهره برداری از آن و شناسایی افراد و فعالیت هایی که می توان با آن ها کسب و کار خود را توسعه داد از موارد حائز اهمیت می باشد. تعیین استراتژی در نظر گرفتن یک پروسه و برنامه ریزی و داشتن یک پلن آموزشی و توسعه ارتقاء اطلاعات را میتوان به طور خلاصه مراحل کسب و کار نوپا در نظر گرفت.
ویژگی های کسب و کار نوپا
سرعت و زمان: کار یک کسب و کار نوپا، یافتن سریع مدل کسب و کار مناسب، در کمترین زمان ممکن است.
عدم قطعیت : در واقع شما به عنوان یک کسب و کار نوپا، دقیقاَ نمی دانید که کدام روش جواب می دهد و کدام روش جواب نمی دهد.
تکرارپذیر: یعنی بتوان محصول یا خدمت ارائه شده را تولید انبوه کرد.
مقیاس پذیر : یعنی اینکه بتوان آن مدل کسب و کار را در آینده با افزایش منابع مالی، نیروی انسانی و… توسعه داد.
ایده های نوآورانه و خلاقانه : نوآوری در کسب وکارنوپا، به شکل نوآوری در بازار یا نوآوری در محصولات و خدمات، خود را نشان می دهد.
اصول مهم در کسب و کار نوپا
سه اصل مهم در کسب و کار نوپا عبارت است از :
سرمایه ها: آنچه که به آن نیاز دارید تا یک کسب و کار نوپا را شروع کنید، سرمایه های نرم (مانند دانش، مهارت ها، و ارتباطاتتان) و سرمایه های سخت (مانند پول در بانک)
آرزوها و ارزش ها :جایگاهی که دوست دارید در آینده داشته باشید.
واقعیت های بازار: اینکه محصولتان فروش داشته باشد و چیزی باشد که مردم واقعاً برایش به شما پول بپردازند. اگر یکی از این موارد نباشد، موفق نخواهید شد.
ویژگی های منحصربه فرد کسب و کار نوپا
کسب و کار نوپا از قبیل کسب و کارهایی میباشد که در هر حوزه ای به خصوص در زمینه تکنولوژی ایجاد شده و ویژگیهای منحصر به فردی نسبت به سایر کسب و کارها دارد که شامل موارد زیر میباشد:
کسب و کار نوپا و شرکت استارتاپی (start-up company) بر پایه نوآوری و ایده جدید تشکیل میشود.
کسب و کار نوپا دارای ریسک پذیری بالا بوده و احتمال شکست زیاد میباشد.
در کسب و کار نوپا امکان رشد و پیشرفت زیاد بوده و سرمایه به سرعت باز میگردد.
کسب و کار نوپا (start-up business) در نتیجه کار تیمی تشکیل شده و ادامه مییابد.
چگونه کسب و کار نوپا راه اندازی کنیم؟
راه اندازی کسب و کار نوپااگرچه کاری دشوار و پیچیده میباشد ولیکن با برنامه ریزی دقیق، کارآفرینان و صاحبان کسب و کار میتوانند این مشکل را حل نمایند.برای راه اندازی کسب وکار موفق و نوپا،لازم به داشتن برنامه جامع و داشتن نگرش واقع بینانه به مسائل میباشد. جهت راه اندازی کسب و کار نوپا لازم به رعایت اصول و اعمال گامهایی میباشد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره شده است:
نوشتن برنامه کسب و کار(business plan): اولین و مهمترین گام قبل از راه اندازی کسب و کار نوپا، نوشتن بیزینس پلن و برنامه کسب و کار به عنوان نقشه راه میباشد که لازم است به دقت و واقع بینانه نوشته شود تا در تصمیم گیریهای آتی در مسیر کسب و کار کمک کننده باشد.
مشخص نمودن مخاطبان و مشتریان هدف: با توجه به اینکه هدف از راه اندازی کسب و کار رفع نیاز مخاطب میباشد، در نتیجه قبل از راه اندازی کسب و کار حتما مشتریان هدف باید موردشناسایی قرار گرفته و نیاز آنها بررسی شود.
بازاریابی کسب و کار: لازم است حتما شیوه و روش بازاریابی کسب و کار خود را مشخص کرده و همچنین رقبا را شناسایی و بررسی نمود تا بتوان برای راه اندازی کسب و کار نوپا از اطلاعات بدست آمده استفاده کرد.
ثبت شرکت و کسب و کار نوپا: در این مرحله به عنوان آخرین اصل از راه اندازی کسب و کار نوپا، باید تمامی اعمال مربوط به مسائل حقوقی و قانونی انجام شده و ساختار قانونی کسب و کار مشخص شود تا کسب و کار نوپا به طور رسمی و قانونی در بازار فعالیت نماید.
به یاد داشته باشید همیشه کسب و کارتان نوپانخواهدماند،استارت آپ نقطه آغاز است نه پایان،بامرکز مشاوره آمایش سلامت سرزمین کسب و کار نوپای خودرا بیمه کنید.
مطالب مرتبط:
- استارت آپ ؛ از ایده تا کسب و کار
- استارتاپ و اصطلاحات آن
- استارت آپ چیست؟
- معرفی انواع استارتآپ
- بیزینس پلن استارتاپ
- استارت آپ و مراحل راه اندازی آن
- مقایسه کسب وکار معمولی با استارت آپ ها
برچسب ها: استارت آپ ، آمایش سلامت سرزمین ، مشاوره کسب و کار ، کسب و کار ، شتاب دهنده ، شتابدهنده دکترکاربین ، تیم سازی استارتاپ ، راه اندازی استارتاپ ، کسب و کار نوپا