شتابدهنده ها چه وظایفی بر عهده دارند؟
امروزه استارت آپ های زیادی به وجود آمده است که ممکن است موفق شده باشند و به یک شرکت جهانی تبدیل شوند و یا درهمان نقطه شروع اولیه از بین بروند. شتاب دهنده یا همان accelerator شرکت های مبتنی بر رشد می باشند که استارتاپ ها را از طریق آموزش، تأمین سرمایه شروع به کار، تأمین فضا و محلی برای انجام امور و… از همان مراحل ابتدای راه حمایت می کنند. در واقع شتاب دهنده ها، شرکت هایی متخصص و با تجربه کاری بسیار بالا می باشند که به عنوان یک کاتالیزور عمل می کنند و برای مدت زمان مشخصی وارد فعالیت یک یا چند استارت آپ می شوند و اعضا و افراد را آموزش همه جانبه داده و با حمایت های مختلف مادی و معنوی آنان را تا پایان مسیر هدایت می نمایند.
شتابدهنده ها چه کمکی به استارت آپ ها می کنند؟
مهم ترین تأثیر حضور یک شتاب دهنده برای یک استارت آپ سرعت بخشیدن به کلیه فرآیندها جهت راه اندازی و سرپا شدن می باشد تا کارآفرینان بتوانند هرچه سریع تر چرخه زندگی این استارتاپ را به یک کسب و کار تبدیل نمایند.شتاب دهنده ها پتانسیل قابل توجهی برای تسهیل شروع کار دارند. با این حال کیفیت تأثیر شتاب دهنده ها بر روی عملکرد استارتاپ در سراسر روند انجام برنامه ریزی ها متفاوت است.
وظایف و خدمات شتابدهنده ها
شرکت های شتابدهنده به کمک مادی و معنوی یک استارتاپ می پردازند. اما در این میان دو موضوع اساسی است که شتاب دهنده ها باید در نظر بگیرند و همواره آن ها را رعایت نمایند.
موضوع اول این که شتاب دهنده ها در واقع همانند انکوباکترها (مراکز رشد) می باشند و وظیفه اصلی آنان کاهش زمان رشد یک کسب و کار می باشد، اما مهم تر آن است که شتاب دهنده ها بدانند کجا باید در مسائل وارد شوند و چه اقداماتی را انجام دهند. بطور کلی حمایت حقوقی، مدیریتی، حمایتی و … باید به گونه ای باشد که کار توسط تیم استارتاپ رها نشود چه بسا از ضعف بسیاری از شتابدهنده ها، استارتاپ های زیادی هستند که در نیمه راه خسته شده و از ادامه فعالیت سرباز می زنند.
موضوع دوم منتورها یا مربیان کارآزموده، متخصصی می باشد که در گذشته چندین بار این کار را کرده باشند به عنوان یک راه بلد وارد امور شده و دلسوزانه کارآفرینان نوپا و جوان را آموزش بدهند.
به طور کلی شتابدهنده وظیفه دارد کسب و کارهای نوپای منتخب خود را در زمانی بین 3 تا 12 ماه( بستگی به نوع کسب و کار و قوانین داخلی شتابدهنده ها دارد) با انواع سرویس ها حمایت کند.این حمایت در بیشتر موارد به صورت تأمین منابع مالی است و گاهی به شکل های دیگری مثل فضای کار اشتراکی یا اختصاصی،دوره های آموزشی،مشاوره کسب و کار،خدمات رفاهی در محل کارو...به استارت آپ ها ارائه می شود.در واقع زمانی که استارت آپ از نظر شتابدهنده تأیید صلاحیت می شود،قراردادی حقوقی بین دوطرف شکل می گیرد که درآن شتابدهنده متعهد می شود در قبال ارائه امکانات لازم ، نتایجی را که کارشناسان تعیین کرده اند از استارت آپ انتظار داشته باشد.
مزایای حضور در شتابدهنده
کسب و کارهای بسیاری با بهره گیری از کمک برنامه های شتابدهنده،درسال های اخیر توانسته اند از استارت آپی ساده به کسب و کاری بزرگ تبدیل شوند.مزایای حضور در برنامه شتابدهنده برای استارت آپ ها عبارت اند از:
حمایت همه جانبه:شروع از صفر در رقابت سنگین امروزی استارت آپ ها با چالش های پرشماری همراه است.این چالش ها برای هر استارت آپ به شکل متفاوتی ظاهر می شوند.برخی از آنها مشکل منابع انسانی دارند و برخی دیگر از نداشتن مکان رنج می برند.شتابدهنده ها توانایی پوشش تمام این ضعف ها را دارند و حتی نیازهایی مثل مشاوره کسب و کار راهم رفع می کنند واین کار برای کارآفرینان جوان و مستعد ساده تر خواهد کرد.
پکیج کامل فعالیت ها:شاید برای کارآفرینان جوان کار ساده ای نباشد که از همان ابتدا بهترین برنامه برای کسب وکار خود پیش بینی کند.اینکه کارکنان به یادگیری چه مواردی نیاز دارند و تمرکز روی چه مسائلی در اولویت است،باتجربه کم مدیرهای جوان چندان سازگارنیست،امازمانی که شتابدهنده واردعمل می شود،برای تمام بخش های استارت آپ،برنامه ای دقیق و حساب شده می ریزد،برنامه ای که درآن پکیج کاملی از فعالیت های مفید و هدفمند به اعضای تیم ارائه می شود و از سردرگمی آن ها جلوگیری می کند.
برقراری ارتباط بین استارت آپ و سرمایه گذار: شتابدهنده ها در روزهای مشخصی،از سرمایه گذارها دعوت می کنندتا ارائه طرح کسب و کار یا مدل کسب وکار استارت آپ ها را ببینند.گاهی هم ایده های درخشان را به قدرتمند ترین سرمایه گذاران خود معرفی می کنند.قانع کردن سرمایه گذار برای ایده پرداز به هیچ وجه کار ساده ای نیست،اما شتابدهنده این کارراساده می کند.
مطالب مرتبط:
- شتاب دهنده چیست؟
- خدمات اصلی یک شتابدهنده کسب و کار واقعی چیست؟
- شتابدهنده چیست؟و انواع آن
- مراحل کار شتابدهنده ها
- اهداف و خدمات شتابدهنده ها
- تفاوت شتابدهنده ها با مراکز رشد
برچسب ها: شتابدهنده ، شتابدهدنده ، شتابدهنده دکترکاربین ، استارتاپ ورزشی ، شتاب دهنده مالی