چگونه مدیر موفقی برای کسب و کار خود باشیم؟
به طور کلی کسب و کار را می توان هرگونه فعالیتی دانست که ر نهایت منجر به سودآوری میشود. این فعالیتها شامل خرید و فروش کالا، تولید کالا یا ارائهی خدمات به مشتریان است. اولین نکتهای که در این تعریف به آن اشاره میشود، منظم بودن فعالیت است یعنی اگر کاری به صورت منظم نباشد یک کسب و کار نیست، مثلا شخصی که گاه و بیگاه به خرید و فروش سکه یا ارز مبادرت میکند، صرفاَ یک فعالیت اقتصادی انجام داده است اما اگر همین فعالیتها بهصورت برنامهریزی شده و منظم باشد یک کسب و کار محسوب میشود.
کسب و کار موفق چیست؟
اگر جز آن دسته از افرادی هستید که تصور میکنند فرمول جادویی یا راه میانبری برای رسیدن به هدف وجود دارد سخت در اشتباه هستید. عوامل زیادی دست به دست هم میدهند تا یک کسبوکار موفق را از کسبوکار متوسط و ضعیف جدا کنند. برای رسیدن به موفقیت در هر اقدامی، رعایت یک سری اصول و الزامات ضروری است. تلاش در راستای ایجاد یک کسبوکار موفق هم بایدها و نبایدهای خاص خود را دارد. در واقع با رعایت چند دستورالعمل ساده میتوان در جهت راهاندازی یک کسبوکار موفق گام اساسی برداشت.
چگونه مدیر موفقی برای کسب و کار خود باشیم؟
دورنمای روشنی از کسب و کارتان داشته باشید: اولین قدم برای ایجاد یک کسبوکار موفق، داشتن چشماندازی روشن از آینده است. باید بدانید تا چند سال آینده میخواهید خود را در چه جایگاهی ببینید؟ چه هدفی برای خود و مشتریانتان دارید؟
برای کسب و کار خود برنامه داشته باشید: گام بعدی داشتن یک برنامهی منسجم و دقیق است که مسیر رسیدن به موفقیت را برایتان ترسیم کند. در این برنامهی کاری باید جزئیات مربوط به پرسنل و کارکنان، امور مالی، عملیات بازاریابی و … را برای خود مشخص کنید.
اهداف کوتاه مدت خود را یاد داشت کنید: علاوه بر داشتن اهداف بلندمدت، ترسیم اهداف کوتاهمدت و میانمدت نیز از ضروریات است. اگر شما هدف بلندمدت خود را یکساله تعریف کردهاید، لازم است برای دستیابی به آن برنامههایی برای فصول، ماهها و هفتههای پیشروی خود داشته باشید. فرآیند تدوین هدف یک رویداد مداوم است و باید جنبههای مختلفی را اعم از ارائهی کمی و کیفی خدمات، برنامههای مربوط به رشد و تقویت کسبوکار و … را در بر گیرد.
دانش و مهارت خود را توسعه دهید: یکی از اصول اساسی برای موفقیت در هر زمینهای گسترش دانش، اطلاعات و مهارتهای گوناگون است. باید هزینه و زمان کافی برای آموزش خود و پرسنلتان را در نظر بگیرید.
مهارت بازاریابی را در خود تقویت کنید: سهم عمدهی موفقیت در هر کسبوکاری مربوط به فعالیت در حوزهی بازاریابی است. بازاریابی معمولا از راههای گوناگونی مانند بازاریابی شفاهی، استفاده از کانالهای بازاریابی، خبرنامه و رسانههای اجتماعی صورت میگیرد.
جامعه ی هدف خود را بشناسید: صاحبان کسبوکار باید جامعهی هدف خود را بشناسند تا بتوانند محصولات و خدمات خود را متناسب با نیاز آنها عرضه کنند. هرچه این شناخت گستردهتر و عمیقتر باشد، فعالیت بازاریابی پر ثمرتر خواهد بود.
روحیه ی تغییر و تحول را در خود تقویت کنید: تلاش در راستای هر فعالیتی ممکن است به بنبست بخورد و با شکست مواجه شود. این امر خواه و ناخواه جزئی از مسیر است. نکتهای که حائز اهمیت است این است که شکست را بپذیرید و درصدد جبران آن برآیید. چرا که در دنیای رقابتی امروز، روحیهی تغییر پذیری و سازگاری شرطی مهم و اساسی برای موفقیت محسوب میشود.
بودجه ی کافی برای راه اندازی کسب و کارتان داشته باشید: راهاندازی کسبوکار در واقع نوعی سرمایهگذاری محسوب میشود بنابراین نیاز است تا از پشتوانهی مالی کافی برخوردار باشید. علاوهبرآن باید برای مشکلات و خطاهای احتمالی هم که نیاز به هزینههای غیرمنتظره دارد، بودجهی کافی اختصاص دهید.
در مسیر رسیدن به هدف هرگز تسلیم نشوید: شروع هر کاری همیشه سخت است و طی مسیر موفقیت خواه ناخواه با مشکلات زیادی روبه رو است. اگر هدف روشنی دارید تسلیم نشوید و به اصول و برنامهای که برای خود ترسیم نمودهاید پایبند باشید.
پرشور و با انگیزه ادامه دهید: برای داشتن شور و انگیزهی کافی برای رسیدن به مقصد، لازم است خود را باور داشته باشید زیرا تنها در این صورت است که دست به هر اقدامی برای رشد و شکوفایی کسبوکارتان میزنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
- کسب وکار و انواع آن
- ویژگی های صاحبان کسب و کار موفق
- چگونه یک کارآفرین موفق باشیم؟
- کسب وکارهای موفق چه ویژگی هایی دارند؟
- مدیریت فرآیند کسب و کار چیست؟
- ویژگی های مدیران موفق استارت آپ
برچسب ها: خدمات تخصصی کسب و کار ، اشتغال ، مشاور کسب و کار ، کارآفرین ، کسب و کار ، بیمه بیکاری ، رشت ، استخدام ، کارآفرینان ، کسب و کار اینترنتی ، کسب و کار آنلاین ، طرح کسب و کار ، کسب درآمد ، کسب و کار نوپا ، کاریابی کارآفرین ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، کسب و کار گیلان ، مشاوره کسب و کار در رشت ، توسعه کسب و کار ، رشد کسب و کار ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، راه اندازی کسب و کار ، صاحبان کسب و کار ، کسب و کار موفق ، خلاقیت در کسب و کار ، کسب و کار کوچک ، مشاوره رایگان ، اشتغال زایی ، اشتغال خانگی ، کار گیلان ، فرصت شغلی ، کاریابی رشت استان گیلان ، کاریابی ، کاریابی رشت ، پیشخوان اداره کار ، باشگاه کارآفرین ، رشت گیلان ، جویای کار ، استخدام رشت ، اخلاق حرفه ای ، کارفرما ، کارفرمایان ، تنظیم دادخواست ، دفاعیه ، پیشکار ، کارگر ، مدیریت فرآیند کسب و کار ، کسب و کار سنتی