مدیر تولید کیست و چه وظایفی برعهده دارد؟
نقش اصلی مدیر تولید Production Manager، نظارت بر فرآیند تولید در یک واحد تولیدی و یا در کارخانه های بزرگ و اطمینان از کارکرد خطوط تولید، بدون مشکل و حداقل خرابی است. اهمیت مدیر تولید در سازمان های مختلف با توجه به گستردگی تولید آنها مشخص می شود و بایستی فرایندهای مختلف تولید را راه انداری برررسی و ارتقا دهد. به عنوان مدیر تولید، شما مسئول برنامه ریزی، هماهنگی و کنترل فرایندهای تولید بوده و اطمینان حاصل می کنید، که کالاها و خدمات به طور کارآمد و با کیفیت تولید و ارائه می شوند و به مقررات و استانداردهای مربوط به ایمنی و کیفیت در صنعت پایبند هستند. دامنه کار و وظیفه مدیرتولید به ماهیت سیستم تولید بستگی دارد. بسیاری از شرکت ها و کارخانجات در انواع مختلفی از تولید دخیل هستند و به همین جهت بر پیچیدگی نقش و وظایف مدیر تولید افزوده می شود.
مدیر تولید کیست؟
مدیر تولید که از او به عنوان مدیر کارخانه هم یاد می شود، بر عملیات روزانه تولید کارخانه نظارت داشته و عهدهدار مسئولیت برنامه ریزی تاکتیکی و راهبردی فرآوردههای موجود و جدید می باشد.یک مدیر تولید فعالیت های مربوط به تولید گروه وسیعی از محصولات مانند خودرو، تجهیزات کامپیوتر، محصولات کاغذی و… را هماهنگ، برنامه ریزی و مدیریت می کند. بسته به میزان بزرگی کارخانه تولیدی، مدیران تولید صنعتی بر کل کارخانه یا بخشی از آن نظارت دارند.مدیران تولید مسئول برنامه های کنترل کیفیت هستند و باید کیفی بودن محصولات تولیدی در حد قابل قبول را تضمین کنند. آنها معمولا این استانداردهای کیفی را از میان تعدادی از برنامه های استاندارد موجود در کارخانجات تولیدی مانند ISO9000 یا شش سیگما انتخاب می کنند. این برنامه ها به مدیریت در تشخیص عیب، یافتن علل و راه حل رفع آن کمک می کند.
مدیریت تولید چیست؟
مدیریت تولید جزو فعالیت های درون سازمان های تولیدی است، که در شرح آن پیش بینی، برنامه ریزی و بازاریابی در بخش فروش و ارائه خدمات آمده است.حسابداری شرکت های تولیدی یکی از پر پیچ و خم ترین نوع حسابداری است که باید مدیر تولید تمرکز بالایی اجرای صحیح فرایندهای تولید داشته باشد. تمامی فرآیند هایی که قرار است، در سازمان یا کارخانه انجام شود، به نحوی با مدیر تولید در ارتباط است. مدیر تولید مسئول نظم دادن درونی و بیرونی شرکت و همچنین مسئول تمامی استراتژی های تولید به منظور کاهش هزینه های اولیه، ثابت و جاری سازمان می باشد. یک مدیر تولید باید در مورد تحلیل بازار و ویژگی های محصول، مسئولیت پذیر باشد و بتواند بین ویژگی های محصول و نیاز بازار تناسب برقرار کند. بنابراین مدیریت تولید جزو کارهای روتین و تکراری نیست و شغل پویایی به حساب می آید.
ارتباط مدیر تولید با سایر بخش ها چگونه است؟
مدیر تولید صنعتی ارتباط کاری نزدیکی با مدیران سایر بخش ها دارد. برای مثال واحد خرید و تدارکات کلیه منابع لازم در بخش تولید را تهیه می کند. وجود اختلاف و شکاف بین این دو بخش می تواند به توقف تولید منجر شود. در روش های تولید به موقع (Just-in-time) شرکت ها موجودی انبار خود را در حداقل نگه می دارند. بنابراین ارتباطات بین مدیران در این روش بسیار مهم است و در صورت کوچک ترین ناهماهنگی ممکن است قطعه مورد نیاز در خط تولید در زمان مناسب از انبار تأمین نگردد و عملیات خط تولید با وقفه روبرو شود. آنها همچنین با سایر بخش ها مانند فروش، بازاریابی و تحقیق و توسعه ارتباط نزدیکی دارند تا بتوانند شرکت را به موفقیت برسانند.
مدیر تولید چه وظایفی بر عهده دارد؟
تصمیم گیری درباره چگونگی استفاده درست از نیروی کار و تجهیزات برای رسیدن به اهداف تولید
کنترل تولید محصولات مطابق با برنامه های زمانبندی و بودجه تخصیصی
استخدام، آموزش و ارزیابی کارگران به منظور تأمین نیروی انسانی کافی و ماهر برای بخش تولید یا کارخانه
تحلیل داده های مربوط به تولید به منظور بررسی میزان انطباف عملیات تولید با برنامه ریزی صورت گرفته
نوشتن گزارشات تولید روزانه و ارائه به مدیریت ارشد شرکت
نظارت بر کارگران کارخانه برای اطمینان از عمکرد و ایمنی آنها
ایجاد راه هایی برای تولید کارآتر با استفاده از فناوری های روز یا فرایندهای جدید انجام کار
تعیین مورد نیاز بودن یا نبودن ماشین های جدید و ساعات اضافه کاری کارگران
رفع هر نوع مشکل تولیدی در صورت بروز
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکز آمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
برچسب ها: مدیریت ارتباط با مشتری ، اشتغال ، کارآفرین ، کسب و کار ، بیمه بیکاری ، رشت ، مدیران ، استخدام ، مدیریت ، مدیریت استراتژیک ، کاریابی کارآفرین ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، مشاوره کسب و کار در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، مدیریت برند ، مدیریت سرمایه ، مدیریت ریسک ، مدیریت بازاریابی ، مشاوره رایگان ، اشتغال زایی ، اشتغال خانگی ، کار گیلان ، مدیریت استراتژیک برند ، فرصت شغلی ، کاریابی رشت استان گیلان ، کاریابی ، کاریابی رشت ، پیشخوان اداره کار ، باشگاه کارآفرین ، رشت گیلان ، کار ، جویای کار ، استخدام رشت ، اخلاق حرفه ای ، مشاوره شغلی ، کارفرما ، پیشکار ، کارگر ، مدیر مارکتینگ ، مدیریت فرآیند کسب و کار ، مدیریت بحران های مالی ، مدیریت مالی ، کاریابی الکترونیک ، کارمند ، مدیرمالی ، مدیر بازاریابی ، مدیر تولید