- ارسال شده در ۱۴۰۰ بهمن ۰۷ ساعت ۱۳:۰۳
- توسط کارشناس
- ۰ نظر
- در شتابدهنده » اشتغال و کارآفرینی
اهمیت و وظایف شتابدهنده ها در استارت آپ ها
کسب وکارهای موفق امروزی حاصل ایده پردازی خلاقانه و بلند پروازانه هستند که کار خود را از یک استارتاپ کوچک توسط شتابدهنده ها شروع و با استفاده از امکانات مادی و معنوی که شتاب دهنده ها در اختیار صاحبان ایده قرار میدهند به سرعت به سمت یک شرکت بزرگ حرکت میکنند که البته در این راه فراز و نشیبهای زیادی را تجربه میکنند.
شتابدهنده ها چه وظایفی در قبال استارت آپ های نوپادارند؟
شتاب دهنده ها به استارت آپ های نوپا از طریق جذب سرمایه، آموزش، بازاریابی و … کمک میکنند تا هر چه سریعتر بتوانند ایده خود را به واقعیت تبدیل کنند.
در ساختار شتابدهنده ها چه افرادی حضور دارند؟
در ساختار شتاب دهنده افراد متخصص زیادی در زمینههای مختلف کارآفرینی، مدیریت، اقتصاد، بازاریابی و … حضور دارند که وظیفه اصلی آنها در شتاب دهنده ارزیابی میزان شایستگی استارت آپ ها و تعیین نیازمندیهای آنها است.
اهمیت حضور شتابدهنده ها برای استارت آپ
از اهمیت حضور شتاب دهنده برای استارتاپ می توان به تسریع در جذب سرمایه، آموزش، بازاریابی،خلاقیت در ایده پردازی و تکمیل ایده، افزایش تجربه کارفرمایان و اعضای تیم اشاره نمود.
وظایف شتابدهنده ها در استارت آپ
شتابدهنده در واقع سازمانی است که به کارفرمایان و صاحبان ایده سرویس میدهد تا بتوانند مدل کسبوکار خود را راهاندازی کنند. در ساختار شتابدهنده افراد متخصص زیادی در زمینههای مختلف کارآفرینی، مدیریت، اقتصاد، بازاریابی و … فعالیت میکنند که وظیفه اصلی آنها در شتاب دهنده ارزیابی میزان شایستگی استارت آپ ها و تعیین نیازمندیهای آنها است. بهطورکلی میتوان گفت که شتاب دهنده ها وظیفه دارند دربازه زمانی ۳ تا ۱۲ ماه بسته به نوع فعالیت استارت آپ و قوانین موجود در شتاب دهنده کسبوکارهای منتخب را مورد حمایت مادی و معنوی قرار دهند و نیازمندیهای آنها اعم از نیازهای مالی، تجهیزات و امکانات، دورههای آموزشی، خدمات رفاهی و دفتر کار را در اختیار آنها قرار دهند تا بتوانند هر چه سریعتر ایده خود را به سمت تولید محصول یا خدمت هدایت کنند. توجه داشته باشید که پس از انتخاب ایدههای برتر استارت آپی توسط شتاب دهنده یک قرارداد حقوقی ما بین دو طرف شکل میگیرد که در آن طرفین قرارداد میبایست براساس مفاد قرارداد تعهدات خود را انجام دهند.
شتابدهنده ها به استارت آپ ها چه کمکی می کنند؟
شتاب دهنده ها برای رشد، پیشرفت و گسترش سریع استارت آپ همه امکانات مادی و معنوی را در اختیار آنها قرار میدهند و به آنها کمک میکنند تا در مسیر رشد و توسعه گام بردارند که این کمکها در ادامه حیات استارت آپ ها بسیار مهم است که مهمترین آنها عبارتاند از:
حمایت مادی و معنوی همه جانبه: شروع فرآیند استارتاپ نوپا در اکوسیستم بازار با چالشهای زیادی همراه است که مشکلات زیادی را برای استارتاپ های نوپا به وجود میآورد. بیشتر استارتاپ ها با کمبود سرمایه مواجه هستند که شتاب دهنده این مشکل را حل و علاوه بر در اختیار قرار دادن سرمایه موردنیاز استارت آپ،امکانات و تجهیزات موردنیاز استارتاپ از جمله دفتر کار، تجهیزات، آموزش و … را نیز در اختیار صاحبان ایده قرار میدهد.
برقراری ارتباط بین استارت آپ و سرمایه گذار:شتابدهنده بین کارفرما و سرمایهگذار ارتباط برقرار میکند و طرحها و ایدههای منتخب را به سرمایهگذاران نشان میدهد و سرمایهگذار را قانع به سرمایهگذاری بر روی ایدههای خلاقانه منتخب میکند. در بیشتر مواقع شتاب دهنده قرار ملاقاتی بین کارفرما و سرمایهگذار تنظیم میکند تا علاوه بر آشنایی کارفرما بتواند از ایده خود در برابر سرمایهگذار دفاع کند.
آموزش تیم استارت آپی: آموزش نیز مبحث بسیار مهمی است که شتاب دهنده برای تیم استارتاپی در نظر میگیرد تا به آموزش تخصصی بتوانند ایده خود را عملیاتی و آن را گسترش دهند.
بازاریابی محصول یا خدمت: در بازار رقبای قدرتمندی وجود دارد به همین دلیل بازاریابی محصول یا خدمت استارتاپی کمی مشکل به نظر میرسد به همین دلیل شتابدهنده در زمینه بازاریابی به استارتاپ کمک میکند.
دسترسی به شبکه ارتباطات: ارتباطات در عصر کنونی مرکز پیشرفت و توسعه تمامی کارها به شمار میرود. فرض کنید شما ایده نوآورانهای در زمینه صنایع دارید و میخواهید آن را به صاحبان صنایع معرفی کنید آیا بهتر نیست به جای صرف هزینه و وقت برای پیدا کردن صاحبان صنایع با فرد یا شرکتی که با این افراد دارای ارتباطات گسترده است آشنا شوید و به کمک آنها با این افراد ارتباط برقرار کنید. شتاب دهنده بسته به موقعیت کاری خود با شرکتها، کارآفرینان سرمایهگذاران و … ارتباطات گستردهای دارد که همین ارتباطات به کارفرمایان یا صاحبان ایده کمک میکند تا بتوانند از خدمات گوناگون شتاب دهنده رای پیشرفت پروژه استارتاپی خود استفاده کنند. با حضور در شتاب دهنده میتوانید دوستان، سرمایهگذاران و شرکای قابلاعتمادی را پیدا کنید و به کمک آنها محصول خود را تولید و به گسترش کسبوکار خود کمک کنید.
تکمیل ایده با افزایش خلاقیت: حضور افراد صاحب ایده در شتاب دهنده و همفکری با سایر افراد هم تیمی به نوبه خود باعث افزایش خلاقیت و در نتیجه تکمیل ایده ابتدایی میشود. زمانی که شما با ایده خلاقانه برای راهاندازی استارتاپ به شتاب دهنده مراجعه میکنید در مجموعه شرکت با افراد متخصص و کارآفرین روبرو میشوید. تجمیع کارآفرینان در تخصصهای مختلف در شتاب دهنده باعث افزایش خلاقیت در ایده پردازی و گسترش و تکمیل ایده اولیه میشود.
برنامه ریزی و تحلیل بازار: وجود افراد متخصص و توانمند در شتاب دهنده به استارت آپ ها کمک میکند تا بتوانند بسیاری از مهارت ها را طی مدتزمانی یاد بگیرید و با استفاده از دانش مشاوران و افراد باتجربه بتوانند بازار هدف را شناسایی و نقاط قوت و ضعف رقیبان را مورد ارزیابی قرار دهند تا استارتاپ نوپا و نوظهور بتواند با برنامهریزی درست به هدف خود دست پیدا کند و بهترین گزینه را در زمانهای مختلف برای پیشبرد مقاصد استارت آپ انتخاب نماید.
دلایل اهمیت وظایف شتابدهنده برای رشد استارت آپ
از دلایل اهمیت شتابدهنده برای استارت آپ میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
تجربه نشان داده است آن دسته از استارت آپ هایی که ایده خود را از طریق شتاب دهنده اجرا میکنند در دستیابی به موفقیت و هدف نسبت با سایر استارت آپ ها موفق ظاهر میشوند و با جذب سرمایه، تولید سریع محصول و عرضه آن به بازار مشتریان بالقوه زیادی را جذب میکنند.
شتابدهنده در واقع پنجرهای نو برای آموزش و رشد شرکت های استارت آپی محسوب میشود. شتاب دهنده بستر مناسبی برای آموزش و دسترسی به منابع انسانی غنی به شمار میرود و فرصتهای تکرار نشدنی را در اختیار کارفرمایان قرار میدهد که در واقع فراتر از جذب سرمایه است.
حضور افراد و صاحبان ایده استارت آپی در شتاب دهنده باعث تعامل بیشتر با سایر تیمها میشود که همین عامل به نوبه خود بر تجربه اعضای تیم میافزاید و مسیر حرکت رشد استارتاپ را تسریع میکند.
حضور شتاب دهنده ها در عصر تکنولوژی و فناوری تأثیر فوقالعادهای بر اکوسیستم کارآفرینی ایفا میکند به طوری که با وجود شتاب دهنده ها حضور شرکت های استارتاپی افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
خدماتی که شرکت های شتاب دهنده ارائه میکنند علاوه بر اینکه باعث سود بردن شرکت های استارتاپی میشود رشد اقتصادی را نیز به دنبال دارد که بهعنوان یک منبع کارآفرینی تلقی میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاورین مرکزآمایش سلامت سرزمین کمک بگیرید.
مطالب مرتبط:
- شتابدهنده چیست؟و انواع آن
- مراحل کار شتابدهنده ها
- اهداف و خدمات شتابدهنده ها
- تفاوت شتابدهنده ها با مراکز رشد
- انواع شتابدهنده ها
- شتابدهنده ها چه وظایفی بر عهده دارند؟
- شتابدهنده ها چگونه باعث توسعه زیست بوم خلاق می شوند؟
برچسب ها: کارآفرینی ، استارت آپ ، کارآفرین ، کسب و کار ، شتابدهنده ، شتابدهنده دکترکاربین ، کسب و کار نوپا ، مرکز آمایش سلامت سرزمین ، شتابدهنده رشت ، مشاوره کسب و کار در رشت ، مرکز مشاوره کسب و کار در گیلان ، استارت آپ موفق